Vrah z facebooku: Za zabitie Moniky († 23) dostal 16 rokov!
-
inspiring_kepler
-
inspiring_kepler
Skoda sa rozculovat. Musi byt viac obeti.
U nas su bezne ludia vonku za 7 rokov za vrazdu.
T.j. ludsky zivot ma u nas cenu 7x12x750 € = 63 000 € brutto.
A nech tu pisu vsetci tie blaboli o tom ze ludsky zivot je nevycislitelny ked sami mu davaju takuto cenu.
A kto si teraz nevazi ludsky zivot ?! Dementi !!!
A nech tu pisu vsetci tie blaboli o tom ze ludsky zivot je nevycislitelny ked sami mu davaju takuto cenu.
-
inspiring_boyd
Preco 750 €? Naklady na väzna ?BKSL napísal:Skoda sa rozculovat. Musi byt viac obeti.
Inak obdivujem nervi jej otca.
To snad nemyslis vazne? Pri sposoboch ako pracuju policajti a sudy u nas?
Trest smrti neni trest,ale pomsta a neni voci nemu opravny prostriedok.
Ak sa ti stane taka krivda,ze mas osobnu potrebu,aby bol pachatel mrtvy,zabi ho. Ale dopustis sa tym rovnako ako on vrazdy,ale uspokojis svoju potrebu takejto spravodlivosti. Potom dojde brat,syn,otec ci bratranec mrtveho a zabilu teba,lebo to tak budu citit,potom pride tvoj syn,brat...
Preco ziadas aby v mene zakona vrazdil stat?
Trest smrti neni trest,ale pomsta a neni voci nemu opravny prostriedok.
Ak sa ti stane taka krivda,ze mas osobnu potrebu,aby bol pachatel mrtvy,zabi ho. Ale dopustis sa tym rovnako ako on vrazdy,ale uspokojis svoju potrebu takejto spravodlivosti. Potom dojde brat,syn,otec ci bratranec mrtveho a zabilu teba,lebo to tak budu citit,potom pride tvoj syn,brat...
Preco ziadas aby v mene zakona vrazdil stat?
-
inspiring_kepler
"Trest smrti prezitok" - budeme sa musiet tvrdo zobudit a pochopit co vlastne trest smrti znamena. Je to praveze jedina protivaha oproti inemu zivotu.MRBLUE napísal:...v modernej spolocnosti je trest smrti prezitok a v nasej spolocnosti,kde sa obcas falsuju dokazy a korupcia tiez neni nic vynimocne by trest smrti bol len pre chudobnych,alebo nepohodlnnych.
Tym ze niekoho pripravime o zivot za trest praveze deklarujeme aky bol pre nas dolezity zivot obete, ale hlavne ake su pre nas dolezite zivoty ostatnych ktori zivot este maju.
Nebudme slabi a vazme si skutocne zivot.
Asi pred mesiacom som videl jedno pekne dievča, asi 20 rokov, 180cm, 55kg, taká modelka... lenže bola na pitevnom stole lebo ju niekto zrazil v noci autom. Podľa zranenia asi išiel rýchlejšie ako mal. Vtedy človek pozerá inak na trest smrti keď má takéto niečo pred sebou... Potom prišli výsledky, vodič triezvy, podľa vyšetrenia zrelý na psychiatriu, obeť 2,5promile, nehoda sa stala v nejakej úzkej jednosmerke kde sa vraj nedalo moc rýchlo ísť. Potom som sa na to začal pozerať trocha inak...že v konečnom dôsledku kto je tu teraz väčšia obeť, ako emócie prikreslia pohľad na udalosť, keď dá človek na prvý dojem...neidem sa vyjadrovať k tomu čo si zaslúži alebo nie, na to máme súdy, a popravde, som rád že o tom nemusím rozhodovať. Toľko len na ilustráciu, že od počítača sa o tom tiež ťažko teoretizuje.
Kamov, to patrilo k tým pár príspevkom predomnou, kde sa rozoberala primeranosť trestu, či je trest smrti prežitok, atď. Neporovnával som to, len som chcel poukázať, že závisí od toho v akom vzťahu je "posudzovateľ" k takémuto činu. Inak sa hovorí od počítača, inak keď to je tvoj známy, inak keď to je verejne známa osobnosť, inak keď je to dieťa, inak keď starý človek, inak keď si to videl alebo bol "účastníkom", inak keď to vyšetruješ alebo si pri pitve. Dokonca veľa ľudí sa viac dotkne keď niekto zbije psa ako človeka... Proste vždy to je o emóciach ktoré má každý z nás iné. A kto je potom ten vyvolený, že práve jeho emócie budú rozhodovať o treste? Teda nie priamo, ale (nech sa vyjadrí ak tu je niekto od fachu) podľa mňa tam vždy nejaké sú aj keď len v minimálnej miere. Ak je to moc OT to zmažte alebo presuňte, ale zdalo sa mi to ako dobrý ilustračný príklad k tým trestom rozoberaným v tejto téme.