Samovražedný útok na letisku Domodedovo.
- 2weird2die
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 9 months
Samovražedný útok na letisku Domodedovo.
Rusko: Samovražedný útok na letisku Domodedovo v Moskve zabil tri desiatky ľudí
Moskva 24. januára (TASR) - Moskovským letiskom Domodedovo, ktoré je najvyťaženejším v ruskej metropole, otriasla dnes popoludní explózia, ktorá zabila najmenej 31 ľudí a približne 130 ďalších zranila, oznámili ruské tlačové agentúry, citujúc vyšetrovateľov.
Hlavný prokurátor potvrdil, že išlo o samovražedný útok.
K výbuchu podľa správ ruských médií došlo v hale medzinárodných príletov, v časti letiska, kde si ľudia preberajú batožinu.
Cez Domodedovo prechádza najviac cestujúcich z troch komerčných letísk Moskvy.
Letisko sa nachádza 40 kilometrov na juhovýchod od centra Moskvy; využívajú ho najmä cudzinci pracujúci v Rusku a turisti, informovala BBC. Pri teroristickom útoku v moskovskom metre v marci 2010 zahynulo 40 ľudí, dve samovražedné útočníčky pochádzali z ruského Dagestanu.
Zdroje: BBC, DPA, Reuters, AP
============================
http://www.sme.sk/c/5735450/minuta-po-m ... alovu.html
==
ak budete chcieť pridať hlasovanie k tejto téme (napr. či cítime nejakú hrozbu na Slovensku), stačí poslať PM
Moskva 24. januára (TASR) - Moskovským letiskom Domodedovo, ktoré je najvyťaženejším v ruskej metropole, otriasla dnes popoludní explózia, ktorá zabila najmenej 31 ľudí a približne 130 ďalších zranila, oznámili ruské tlačové agentúry, citujúc vyšetrovateľov.
Hlavný prokurátor potvrdil, že išlo o samovražedný útok.
K výbuchu podľa správ ruských médií došlo v hale medzinárodných príletov, v časti letiska, kde si ľudia preberajú batožinu.
Cez Domodedovo prechádza najviac cestujúcich z troch komerčných letísk Moskvy.
Letisko sa nachádza 40 kilometrov na juhovýchod od centra Moskvy; využívajú ho najmä cudzinci pracujúci v Rusku a turisti, informovala BBC. Pri teroristickom útoku v moskovskom metre v marci 2010 zahynulo 40 ľudí, dve samovražedné útočníčky pochádzali z ruského Dagestanu.
Zdroje: BBC, DPA, Reuters, AP
============================
http://www.sme.sk/c/5735450/minuta-po-m ... alovu.html
==
ak budete chcieť pridať hlasovanie k tejto téme (napr. či cítime nejakú hrozbu na Slovensku), stačí poslať PM
Naposledy upravil/-a 2weird2die v 24 Jan 2011, 17:29, upravené celkom 1 krát.
Až sa mi chce povedať, že dúfam, že zase neurobila chybu slovenská polícia pri výcviku psov jak vlani, keď poslala výbušninu lietadlom do Írska.
Ale uvedomujem si, že toto je dosť drsný druh humoru. Zvlášť po takej tragickej udalosti. Dúfajme, že Slovensko budú podobné útoky obchádzať ešte veľa veľa rokov. Aj keď spoliehať sa na to nedá.
Ale uvedomujem si, že toto je dosť drsný druh humoru. Zvlášť po takej tragickej udalosti. Dúfajme, že Slovensko budú podobné útoky obchádzať ešte veľa veľa rokov. Aj keď spoliehať sa na to nedá.
- dirty harry
- častý prispievateľ
- Registered for: 16 years 11 months
Medvedev sa vyjadril nejak takto
Smútime za obeťami teroristického útoku na letisku Domodedovo. Organizátorov nájdeme a potrestáme,"
to bolo diplomaticky pre media a verejnost ale v preklade to urcite znamena ze bombardery uz maju suradnice a specnaz je na ceste a zase budu len trpiet obycajni ludia Kavkazu lebo tych skutocne zodpovednych za podobne akcie to malokedy postihne
Smútime za obeťami teroristického útoku na letisku Domodedovo. Organizátorov nájdeme a potrestáme,"
to bolo diplomaticky pre media a verejnost ale v preklade to urcite znamena ze bombardery uz maju suradnice a specnaz je na ceste a zase budu len trpiet obycajni ludia Kavkazu lebo tych skutocne zodpovednych za podobne akcie to malokedy postihne
- 2weird2die
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 9 months
@rado, presne to ma napadlo keď som článok o teroristickom útoku pridával.. že do týždňa budeme mať v novinách článok o potrestaní organizátorov, ktorých bunka operovala odniekiaľ z Gruzínska...
iné noviny a organizácie zas budú hovoriť o mŕtvych civilistoch, ktorí pri tomto "akte odplaty" zahynuli.... už to tu bolo a ešte veľakrát sa to zopakuje, bohužiaľ.
iné noviny a organizácie zas budú hovoriť o mŕtvych civilistoch, ktorí pri tomto "akte odplaty" zahynuli.... už to tu bolo a ešte veľakrát sa to zopakuje, bohužiaľ.
rusi sa vzdy riadili heslo " nas mnogo" a to od prezidenta az po posledneho cloveka, takze ich to nejako nerozhodi. kazdopadne uprimna sustrast vsetkym, ktorych tato tragedia zasiahla.
ja som nad tymto rozmyslal v odletovej hale vo Viedni, kde sa castejsie vyskytujem (nechodim tam ocumovat baby, normalne pokracujem dalej v procese
) a kde sa da vystihnut obdobie totalneho preplnenia a pristup je uplne paradny. ochrana skoro ziadna - z casu na cas sa tam prejdu dvaja miestny policajti, myslim, ze uz ani tie AuGy nemaju... cize je otazkou casu kedy a kde sa tento uspesny scenar zopakuje. podla mna.
ja som nad tymto rozmyslal v odletovej hale vo Viedni, kde sa castejsie vyskytujem (nechodim tam ocumovat baby, normalne pokracujem dalej v procese
Mne len nejde do hlavy ako mohol prist utocnik s kufrom plnym klincov a vybusnin do priletovej haly. Uz mam nieco odlietane, ale este som nevidel priletovu halu, kde by sa mohol dostat niekto z vonku. Stale je to uzavrety priestor. A su tam len ludia, ktori prileteli a cakaju na batozinu, colnici atd., atd. No a kedze predpokladam, ze by terorista asi neletel z EU s takou batozinou musia tam bud mat bordel jak v tanku, alebo boli utocnici prislusnici letistneho personalu.