Kapo napísal:
- chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť,
To znamena ze odhad zostava na chodcovi, totalna kravina stavajuca chodcov s rozdielnymi schopnostami posudenia prejst-neprejst do pozicie testovacich figurin: "Tak dnes mi to vyslo, skusim aj zajtra" a pozajtra si moze zobrat aj vreco na mrtvoly so sebou nech zbytocne nebrzdi premavku a nevyvolava pohorsenie ludi v okoloiducich autach "ze co si to uz ti chodci dovoluju". Grc.
inteligencia niektorých našich spoluobčanov nemá hraníc. viem, že je "trošku" pod úroveň čerpať info z cas.sk(pokec.sk), ale tu je krásny príklad, ako sa niektorí ľudia dokážu správať iracionálne, nechať sa strhnúť davom a do tretice je to ukážkou, čoho by sa každý mal vyvarovať - navádzanie na trestný čin. Som veľmi zvedavý, či tomuto bude venovaná pozornosť, či polícia bude skúmať toho pacienta killuminati.19.
Napriek tragickej smrti dvoch mladých dievčat by sme si mali nechať určitý odstup a počkať, kým sa zistí miera zavinenia, kým budú vypracované všetky znalecké posudky a vo finále na výrok súdu.
V skutocnosti je ta vina relativna, momentalne je cela osobna doprava ako jedna velka pasca na ludi ktory spravia chybu. Cim viac pravidiel tym je to tazsie. Pritom uz by boli systemi ktore by mohli pomoct spravit dopravu viac blbuvzdornu. To znamena, ze ak aj za volant sadne dieta alebo o***, namalo by auto dovolit aby zrazilo cloveka ( pripadne naburalo ). Mozno by stacilo sledovat polohu deti pomocou gps, a ak sa blizia k ceste kde su auta ( tiez zistene cez gps ) tak by vsetkym zacalo radio hlasit "pozor dieta", pripadne by tiez rovno automaticky obmedzilo rychlost na 50.
2weird2die napísal: počkať, kým sa zistí miera zavinenia, kým budú vypracované všetky znalecké posudky a vo finále na výrok súdu.
miera zavinenia sa napisat hociako zalezi kto ju bude vypracovať ... to je to iste ako psychologicky posudok no a sudy su zas 2 vec uz to tu boli x krat spominany pani co zabili za volantom a pobeuju na slobode ako keby nic nespravili ......
z mojho pohladu nech ho trestaju ako chcú krivdu co spachal to neodcini.
ked som si precital stvavy titulok "prasa za volantom", hned mi napadlo, ze kedy sa to zvrhne presne tymto smerom.
ale dokazuje to, ze upadok webfora ide s trendom upadku celej spolocnosti okolo nas, skratka vsade okolo je pat hviezdiciek jedna na druhej.
@nomed: zvykol som si, že neobyčajní ľudia typu Rasťo Šitný sú si pred zákon rovnejší (to ale neznamená, že to tolerujem)... napriek tomu verím (s ružovými okuliarikmi), že súd rozhodne spravodlivo.
@Luke:niet sa čomu čudovať, slabomyselná spoločnosť potrebuje senzácie..tie s negatívnym,tragickým nábojom sa pomaly ale isto prepracúvajú k verejnému lynču. Je len otázkou času, kedy občania po podobnej udalosti vezmú spravodlivosť do svojich rúk..
Weird, nemýľ si pojmy. Nie občania, ale jeden konkrétny občan môže po takomto čine vziať "spravodlivosť do vlastných rúk". Aj to bude stále iba akt pomsty osamelého zúfalca, nie inšpirácia pre masy.
Weird, nechcem poddrbávať, ale kedysi som BKSLovi zvykol dávať priateľskú radu, aby pouvažoval skôr ako začne klepať do klávesnice. Jemu to už neradím, lebo to beztak nemá zmysel, ale tebe...
@Jack, nie, za svojim názorom si stojím... je pravda, že skôr k tomu bratiu spravodlivosti do vlastných rúk príde u jednotlivca, ale to skupinové nemôžeš poprieť. Už len klasické diskotékové vybavovanie účtov, keď po zbití jedného chalana ho príde "pomstiť" grupa kamarátov je toho náznakom.
a ako príklad pridávam aj toto: Jeden náš podnapitý spoluobčan zrazil motorkára(ktorý nebol od nás) a ten pri tejto nehode zahynul. O pár dní tiahla dedinou stovka motorkárov na svojich chopperoch, zastavili sa pred jeho domom a dopytovali sa spravodlivosti... samozrejme, ten šofér bol u policajtov, tak sa nemali komu pomstiť. Rozbili kameňom okno, matke a tehotnej sestre vynadali, vyhrážali sa, útoky sa stupňovali do príchodu PZ, ktorá ich ale len rozohnala. Čo by sa dialo, keby je doma, nechám na vašu fantáziu. a že sa o nehode písalo a o tejto časti nie, je len kvôli tomu, že toto neskončilo tragicky.
Ked som bol maly chlapec,byvali sme v Karlovej Vsi v Bratislave. Stredom vedie cesta a uprostred cesty kolajisko elektriciek. Od utleho veku do mna hustili rodicia:"Nevybiehaj spoza autobusu,poriadne sa rozhliadni kym vstupis na cestu" a to iste sa dialo aj v skole. Ked som si robil vodicak,upozornovali ma zasa na to,ze spoza autobusu mozu vybehnut chodci,nech si na to davam pozor. Dva detske zivoty vyhasli a zivot jednoho mladeho cloveka je zniceny.
To su zatial jedine fakty. Za tragediu moze neopatrnna jazda,ale aj neopatrnnost chodcov. Do akej miery,to ukaze vysetrovanie.
Naposledy upravil/-a MRBLUE v 26 Jan 2011, 12:08, upravené celkom 1 krát.
čo povedať k tejto udalosti - strašná tragédia, a úplne zbytočná. stačilo len trocha normálneho správania a predvídania na strane vodiča a samozrejme aj na strane tých dievčat trocha pozornosti a rozmýšľania /pri všetkej úcte/ a nemuselo sa nič stať. nechcem teraz súdiť, na ktorej strane je väčšia vina - následky sú otrasné.
až ma mrazí v chrbte keď si pomyslím, aký je môj syn /síce ma ešte o pár rokov menej ako dievčatá/ nepozorný, keď niekde ideme peši a prechádzame cez cestu, event. keď ideme niekedy k zaparkovanému autu a on v pohode vstúpi na cestu, bez toho aby sa poriadne poobzeral /samozrejme ja už viem, že nič nejde, lebo ináč by som ho držal/- stokrát mu vtĺkam do hlavy, že musí dávať pozor, že stačí jedna chyba, a .... radšej ani nemyslieť.
ako chodec, keď vstupujem na vozovku /to je jedno či na prechode alebo mimo/, nikdy sa nespolieham na vodičov, že ma vidia,že zastavia, spomalia. ja som ten slabší, a keď dôjde k nehode, už mi to /možno/ bude na prd, že som bol v "práve".
ako vodič jednoznačne treba jazdiť s rozumom, krotiť emócie, sústrediť sa a hlavne PREDVÍDAŤ.
Weird, OK, ujasni si teda pojmy. Píšeš o skupine občanov, ktorá vezme spravodlivosť do svojich rúk. OK, skupina sú aj 3-4, takže tvoj príklad s vybavovaním účtov kdesi na diskotéke je v poriadku. Lenže ešte predtým píšeš o verejnom lynči. No... verejné lynčovanie vyzerá v praxi trošku inak ako, že skupinka kamošov ide niekomu naložiť.
Takže azda chápeš, kam som mieril. A práve v tom je rozpor medzi našim vnímaním reality dneška. Kým ty veríš, že pár nedostatočne potrestaných zato prehnane medializovaných skutkov môže viesť k situácii, keď občania SR začnú sami trestať páchateľov, ja tvrdím, že k takému niečomu prísť nemôže. Respektíve môže, len when shit hit the fan, alebo potom môže prísť k aktom individuálnej pomsty.