A potom sa zobudim
Navrh novely #2
-
friendly_chatelet
Ten .doc dokument sa mi pači, aspon niekto tam rozmyšla...
Posúdenie zdravotného stavu patrí výlučne do kompetencie lekára, teda absolventa lekárskej fakulty, a nie filozofickej fakulty. V tomto zmysle je psychologické vyšetrenie len doplňujúcim vyšetrením pre lekárske posúdenie celkového zdravotného stavu, a to nie vždy, ale len v odôvodnených prípadoch, ak lekár pri posudzovaní celkového zdravotného stavu narazí na pochybnosť v zmysle prekonanej choroby či úrazu mozgu. Ak tomu tak v anamnéze posudzovaného nie je, a ani v jeho doterajšom vývoji nie sú evidované žiadne poruchy správania, nie je dôvod, aby občan bol vyšetreniami (zbytočnými) šikanovaný.
Mýtus, ktorý sa v posledných rokoch zaviedol do spoločnosti, že psychologické vyšetrenie je nevyhnutným posudzovacím aktom na predvídanie možných porúch správania či jeho schopnosti k rôznym činnostiam a zručnostiam, je nepravdivý a pre občana ekonomicky aj spoločensky zaťažujúci. Preto je potrebné vrátiť posudzovanie do rúk ošetrujúceho lekára, u ktorého je posudzovaný evidovaný (praktického lekára pre dospelých) a tento v prípade potreby určí u posudzovaného aj potrebu iného doplňujúceho vyšetrenia zo zdravotníckych odborov – napr. psychiatrického, či psychologického. Základným dôvodom pre vyňatie psychologického vyšetrenia je, že len lekár môže zdravotný stav diagnostikovať, určiť príčinu eventuálnej choroby či poruchy, ako aj jej liečiteľnosť, a teda i dočasnosť či trvalosť.
Ale kdeze, na vybore sa budu riesit psychotesty, kvôly panom polovnikom tam prisediacim, na nase samonabijacky kazdy zvysoka serie, tie budu obetny baranok. Napriklad pan poslanec a polovnik Gal, by chcel este sprisnit aj spôsob nadobudania zbrani na sportove ucely a vlacil by nas po sutaziach (Vobec sa na to nepozera, ze nie kazdy chce sutazit, ale ma to ako hobby a pre zabavu, bolo by vhodne mu zaslat definiciu sportu)luke napísal:to je sice vsetko pekne, ale koho z nas tu trapia psychotesty?
mna trapi zakaz nadobudania a povinnost uskladnovat u drzitela zbrojnej licencie.
jedine cim sa mozem utesovat je nadej, ze lipsic je naozaj tak zatazeny na testy, ze ked mu tie rozbiju, tak to cele necha tak.
- strelec122
- prispievateľ
- Registered for: 18 years 4 months
Na strelnicu chodim so synom a dcerou,sutazime medzi sebou a vzdy sa tesim na to ako dcera hovori manzelke, ze bola lepsia ako ja. Strielame 858 cku, 357Magnum, 9Luger,22LR a stale som treti - no nemam na nich. Moze niekto vysvetlit nasim posrancom, ze nie kazdy strelec musi sutazit, zucastnovat sa roznych pretekov? Ako pise CO8R4, je to zabava a hobby. Nase samonabijacie budu obetou.
- 2weird2die
- častý prispievateľ
- Registered for: 15 years 9 months
-
parabellum
- prispievateľ
- Registered for: 16 years 7 months
dnes bola na TA3 sprava, ze koalicia sa uz dohodla o intervale psychotestov v suvislosti s prerokovavanim novely na februarovej schodzi....hovorca MINV Grendel povedal, ze pre "samopaly" to bude kazdych 5 rokov a pre ostatne zbrane kazdych 10 rokov....Pado telefonicky oponoval, ze medzi psychotestami a snahou predist takymto masakram nie je ziadna pricinna suvislost a je to iba sikanovanie majitelov strelnych zbrani....oponoval aj poslanec Gabor Gal.....potom tam dali aj starsie Lipsicove vyjadnenie o loby polovnikov a sportovych strelcov a o potrebe loby za verejnost.....za strelecku verejnost nas obhajoval v reakcii Miklanek...
Naposledy upravil/-a parabellum v 30 Jan 2011, 10:48, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_panini
Gábor Gál bol zvlásť úžasný, ten chce hľadať spôsoby ako vôbec nevyzbrojovať obyvateľstvo takto účinnými zbraňami...
Grendel a samopaly takisto úžasné, no kto ešte ako tak okrem Ľuda povedal niečo rozumné tak Pado, ale ani tomu moc neverím. Inak ilustráky boli točené v Colt Clube, spoznal som tie prelepované terče.
Grendel a samopaly takisto úžasné, no kto ešte ako tak okrem Ľuda povedal niečo rozumné tak Pado, ale ani tomu moc neverím. Inak ilustráky boli točené v Colt Clube, spoznal som tie prelepované terče.