Dráma na sídlisku v Prahe
-
inspiring_wright
Dráma na sídlisku v Prahe
http://video.markiza.sk/archiv-tv-marki ... viny/51606
je to 8 prispevok muž vyzbrojeny 4rim maloražkamy ktore su od 18 rokov
je to 8 prispevok muž vyzbrojeny 4rim maloražkamy ktore su od 18 rokov
-
inspiring_montalcini
Az sa mi chce rozbit nieco z tej donebavolajucej manipulacie televiznych reportazi. Normalne tam pocut ako seka zvuk (strihaju co povedala hovorkyna) pred tym ako povedia ze na zbrane netreba ziadne povolenie:
"... dva dlhe zbrane malorazkove typu /STRIH/ a na ktere netreba zadne povoleni /STRIH/ su volne dostupne..."
Kludne mohlo byt "... dva dlhe zbrane malorazkove typu, kalibru 6mm flobert, na ktore netreba ziadne povolenie kvoli slabemu vykonu max. 8 J, preto su volne dostupne od 18 rokov..."
IDEM GRCAT, FUCK THIS CRAP

"... dva dlhe zbrane malorazkove typu /STRIH/ a na ktere netreba zadne povoleni /STRIH/ su volne dostupne..."
Kludne mohlo byt "... dva dlhe zbrane malorazkove typu, kalibru 6mm flobert, na ktore netreba ziadne povolenie kvoli slabemu vykonu max. 8 J, preto su volne dostupne od 18 rokov..."
IDEM GRCAT, FUCK THIS CRAP
-
inspiring_panini
Nechcem vám brať ilúzie o spikleneckých médiach, ktorých jedinou snahou je odzbrojiť spoločnosť, ale existuje logickejšie vysvetlenie. Keďže som si pár podobnými hrôzami prešiel tak viem o čom hovorím - len málo zamestnaní je tak časovo stresujúcich ako príprava týchto reportáži. Máte pár hodín, musíte to natočiť, musíte to dopraviť do štúdiu, striháte to ešte počas jazdy v prenosovom voze - je to skutočne stresujúcich pár hodín. Musíte to stihnúť do deadlinu a musí tá reportáž mať určitý počet sekúnd od do. A práve keď chytíte hovorkyňu ako bola tamtá, ktorá evidentne rada rozpráva, nezmestí sa vám to tam celé. Vtedy si výpoveď týchto ľudí hodíte na časovú os keďže viete aká dlhá má jej výpoveď byť, tak ju skracujete a prekladáte ilustračnými zábermi. To že strihač robil vo veľkom strese je vidieť podľa toho že je to naozaj relatívne zle seknuté, že je to počuť aj človeku čo sa tým nezaoberá, pretože dá sa to urobiť aj tak že si to ani nevšimnete (ak tam neni zrovna veľký nádych). Ale ako hovorím, strihač len dával preč úseky aby sa výpoveď skrátila a evidentne nemal čas študovať zákon o zbraniach a strelive. To že dal preč práve to s flobert sa nečudujem - 99% percentám populácie toto nič nehovorí (včítane neho), tak sa mu to zdalo byť zbytočné a zrejme netušil, že zmení charakter reportáže v náš neprospech. Týmto nechcem ospravedlňovať že tá reportáž zavádzala, pretože to skutočne robila, ale myslím že v tomto prípade skôr nevedomo.
Ľudia jednoducho nevedia aký je rozdiel medzi malorážkou a floberkou, bežný vohnout pozná malorážku ktorú si definuje ako silnejšiu vzduchovku, potom "devinu" čo je synonymom pre akúkoľvek pištol akéhokoľvek kalibru, ďalej "colt" to je hocijaký revolver spravidla Smith&Wesson, pušku (staré filmy) a sapík. Profesionálny hráči Counter striku ešte poznajú zbrane pod klávesovými skratkami 1.3 a 4.6
Ľudia jednoducho nevedia aký je rozdiel medzi malorážkou a floberkou, bežný vohnout pozná malorážku ktorú si definuje ako silnejšiu vzduchovku, potom "devinu" čo je synonymom pre akúkoľvek pištol akéhokoľvek kalibru, ďalej "colt" to je hocijaký revolver spravidla Smith&Wesson, pušku (staré filmy) a sapík. Profesionálny hráči Counter striku ešte poznajú zbrane pod klávesovými skratkami 1.3 a 4.6
Ruskyj napísal: "... dva dlhe zbrane malorazkove typu /STRIH/ a na ktere netreba zadne povoleni /STRIH/ su volne dostupne..."
IDEM GRCAT, FUCK THIS CRAP![]()
![]()
hned z rana mi to vycarilo usmev na tvariZoidberg37 napísal:Ľudia jednoducho nevedia aký je rozdiel medzi malorážkou a floberkou, bežný vohnout pozná malorážku ktorú si definuje ako silnejšiu vzduchovku, potom "devinu" čo je synonymom pre akúkoľvek pištol akéhokoľvek kalibru, ďalej "colt" to je hocijaký revolver spravidla Smith&Wesson, pušku (staré filmy) a sapík. Profesionálny hráči Counter striku ešte poznajú zbrane pod klávesovými skratkami 1.3 a 4.6
dakujem
Prečo voda na mlyn? Veď keď na tieto zbrane netreba v ČR zbrojný preukaz, je logické, že povinné psychotesty by mali absolvovať aj "civili", ktorí sú pre spoločnosť taktiež nebezpeční..Ja som napísal:V CR je mozne kupit malorazku bez ZP ???to mi je nejaka novinka
Taketo udalosti/reportaze su ako voda na mlyn pre LPSHTa
-
inspiring_kepler
Dobra definicia, aj ja som kedysi poznal priblizne iba takto zbrane. Ked som kedysi drtil CSko tak Glock bol pre mna uplny shit co som vzdy zahadzoval. Ironia osuduZoidberg37 napísal: Ľudia jednoducho nevedia aký je rozdiel medzi malorážkou a floberkou, bežný vohnout pozná malorážku ktorú si definuje ako silnejšiu vzduchovku, potom "devinu" čo je synonymom pre akúkoľvek pištol akéhokoľvek kalibru, ďalej "colt" to je hocijaký revolver spravidla Smith&Wesson, pušku (staré filmy) a sapík. Profesionálny hráči Counter striku ešte poznajú zbrane pod klávesovými skratkami 1.3 a 4.6
A k tym reportazam nevadi ze je to zostrihane, ale vadi ako to je zostrihane.
A to je ta ucelova manipulacia medii. Chceme strelca ako dementa tak pouzijeme napr. slova: nelegalne, protizakonne, dusevne labilny, drogy, predchadzajuca trestna cinnost, agresivne spravanie, nerespektujuci zakony atd. Chceme strelca ako hrdinu tak slova: legalne, v ramci zakona, spravodlivy, respektuje zakon, pomaha, okolie ho ma rado, nekonfliktny, poriadku-milovny, zasadovy atd. Takymto sposobom urobis z hovna mikroprocesor a z drzitela nobelovej ceny za mier diktatora.
-
inspiring_panini
Sorry za OT, ale staviať automaticky nositeľa nobelovej ceny za mier na pozíciu "dobrého človeka", tak ako sa to dá vydedukovať z tvojho príspevku... možno by to chcelo na chvíľu opustiť Glocky a radšej študovať niektorých ich nositeľov, za všetkých Jasira Arafata, či Henryho Kissingera, prípadne kontroverzné osobnosti ktoré toho až tak moc nedokázali typu Barack Obama a Al Gore. 
-
inspiring_kepler
-
inspiring_tharp