Navrh novely #2
moj poslanec ma celkom prekvapil:
"Ziadne syto mojich asistentov, vas mail skoncil priamo o u mna v mojej schranke J
Predlozeny zakon neberte ako posledne slovo. Na koalicii sme urobili dohodu, ze uzakonime len psychotesty kazdych 10 rokov (a pre poloautomaticke zbrane kazdych 5 rokov) a nic viac.
S pozdravom
Sulik"
"Ziadne syto mojich asistentov, vas mail skoncil priamo o u mna v mojej schranke J
Predlozeny zakon neberte ako posledne slovo. Na koalicii sme urobili dohodu, ze uzakonime len psychotesty kazdych 10 rokov (a pre poloautomaticke zbrane kazdych 5 rokov) a nic viac.
S pozdravom
Sulik"
Butvin:
Ak naozaj uzakonnia iba psychotesty kazdych 10 a pre poloautomaty kazdych 5. A naozaj iba iba iba to. Tak sa nam to nemusi pacit, ale vzhladom na dalsie casti (zakaz na zaklade vyzoru/podobnosti konstrukcie....., uskladnovanie u drzitelov licencii ci "prehliadky domov") tak to nie je ani zdaleka take zle ako by to mohlo byt.... To neznamena ze to nie je krok zlym smerom, ale stale je to lepsie nez co hrozilo
Ak naozaj uzakonnia iba psychotesty kazdych 10 a pre poloautomaty kazdych 5. A naozaj iba iba iba to. Tak sa nam to nemusi pacit, ale vzhladom na dalsie casti (zakaz na zaklade vyzoru/podobnosti konstrukcie....., uskladnovanie u drzitelov licencii ci "prehliadky domov") tak to nie je ani zdaleka take zle ako by to mohlo byt.... To neznamena ze to nie je krok zlym smerom, ale stale je to lepsie nez co hrozilo
Michal kaslat na psycho, hlavne ze ti ich nebudu brat a zakazovat predaj!
Len si neviem predstavit ake ine psychotesty mi chcu robit ako mam spravene v praci!
Nic viac nic menej lobbing psychologov, alebo nevzdelanost politikov o vypovednej hodnote psychotestov
Ale ja viem preco to je, panbozkovia chcu a LT muselo daco obetovat.
Dakujem i za to.
Len si neviem predstavit ake ine psychotesty mi chcu robit ako mam spravene v praci!
Nic viac nic menej lobbing psychologov, alebo nevzdelanost politikov o vypovednej hodnote psychotestov
Ale ja viem preco to je, panbozkovia chcu a LT muselo daco obetovat.
Dakujem i za to.
-
inspiring_tharp
Keď už tak veľmi trvajú na tých psychotestoch, nech, ako prejav toho, že to robia pre "ochranu nevinných obetí" a nie kvôli populizmu a/alebo lobbingu psychológov, určia cenu za psychologické vyšetrenie, napr. 5 Eur. Veď aj psychológovia chcú testy pre dobro spoločnosti a nie aby sa na tom nabalili, tak s tým určite nebudú mať problémy.
Naposledy upravil/-a inspiring_tharp v 31 Jan 2011, 15:47, upravené celkom 1 krát.
hmmm, som v rozpakoch
mne sa tie psychotesty nepacia z jedneho dovodu. Nejde o exaktne meratelne kvantitavne kriterium.
Nie je to tak davno, kedy sa aj u nas psychologia a psychiatria zneuzivala na likvidaciu a diskreditaciu oponentov rezimu/systemu.
Pomocou tohto nastroja mozu byt nepohodlni ludia (ako napr. taky PB) lahko zbaveni svojich prav, v nasom pripade zbrani.
Stale rozmyslam, preco ten DL sa tak zubami nechtami drzi prave tych psychotestov. Je predsa uplne zrejme, ze tento nastroj objektivne neeliminuje nikoho.
mne sa tie psychotesty nepacia z jedneho dovodu. Nejde o exaktne meratelne kvantitavne kriterium.
Nie je to tak davno, kedy sa aj u nas psychologia a psychiatria zneuzivala na likvidaciu a diskreditaciu oponentov rezimu/systemu.
Pomocou tohto nastroja mozu byt nepohodlni ludia (ako napr. taky PB) lahko zbaveni svojich prav, v nasom pripade zbrani.
Stale rozmyslam, preco ten DL sa tak zubami nechtami drzi prave tych psychotestov. Je predsa uplne zrejme, ze tento nastroj objektivne neeliminuje nikoho.
pokracovanie:
"Vazeny pan poslanec Sulik,
dakujem za promptnu odpoved.
Je teda mozne ocakavat, ze nic z nasledujucich rozporuplnych bodov sa do zakona nedostane?
- zakaz nadobudania samonabijacich zbrani konstrukcne odvodenych alebo upravenych zo samocinnych (znamenalo by koniec odvetvia strelckeho sportu)
- vstup policie do obydlia za ucelom kontroly (neodovodneny zasah do nedotknutelnosti obydlia)
- povinnost ukladat samonabijacie zbrane odvodene zo samocinnych zapisane na zp.E u drzitela zbrojnej licencie (obmedzenie vlastnickeho prava)
toto su body, z ktorych ma strach vacsina strelcov.
ako relativne mentalne zdravy clovek sa psychotestov neobavam, aj ked je to vyhodenych 100€. obavam sa vsak, ze kedze psychologovia nie su zatazeni vobec ziadnou zodpovednostou za svoje posudky a z ich castych medialnych vyjadreni je zaujatost voci zbraniam jasne badatelna, aka bude kvalita testovania, a ake budu vysledky bez ohladu na zdravotny stav testovanych.
mohli by ste mi prosim, este raz vysvetlit to s testami na com ste sa dohodli?
kedze vacsina zbrani su poloautomaticke (vsetky pistole, okrem revolverov, vacsina pusiek, okrem opakovacich) mam tomu rozumiet tak, ze stale budem robit testy kazdych 5 rokov?
kto bude robit testy kazdych 10 rokov?
s uctou,
p.s. ospravedlnte prosim strasne hrubky v slovach sito a schizofrenia, je mimo moje chapanie ako to uniklo mojej pozornosti."
"Vazeny pan poslanec Sulik,
dakujem za promptnu odpoved.
Je teda mozne ocakavat, ze nic z nasledujucich rozporuplnych bodov sa do zakona nedostane?
- zakaz nadobudania samonabijacich zbrani konstrukcne odvodenych alebo upravenych zo samocinnych (znamenalo by koniec odvetvia strelckeho sportu)
- vstup policie do obydlia za ucelom kontroly (neodovodneny zasah do nedotknutelnosti obydlia)
- povinnost ukladat samonabijacie zbrane odvodene zo samocinnych zapisane na zp.E u drzitela zbrojnej licencie (obmedzenie vlastnickeho prava)
toto su body, z ktorych ma strach vacsina strelcov.
ako relativne mentalne zdravy clovek sa psychotestov neobavam, aj ked je to vyhodenych 100€. obavam sa vsak, ze kedze psychologovia nie su zatazeni vobec ziadnou zodpovednostou za svoje posudky a z ich castych medialnych vyjadreni je zaujatost voci zbraniam jasne badatelna, aka bude kvalita testovania, a ake budu vysledky bez ohladu na zdravotny stav testovanych.
mohli by ste mi prosim, este raz vysvetlit to s testami na com ste sa dohodli?
kedze vacsina zbrani su poloautomaticke (vsetky pistole, okrem revolverov, vacsina pusiek, okrem opakovacich) mam tomu rozumiet tak, ze stale budem robit testy kazdych 5 rokov?
kto bude robit testy kazdych 10 rokov?
s uctou,
p.s. ospravedlnte prosim strasne hrubky v slovach sito a schizofrenia, je mimo moje chapanie ako to uniklo mojej pozornosti."
-
inspiring_tharp
No prečo asi? Populizmus a naháňanie hlasov. On, rovnako ako všetci politici, stojí nad zákonom, tak je úplne jedno čo navrhnú/odsúhlasia, ich sa to týkať nebude. Ale potencionálne "nevinné obete" to berú že aký je on super a aj napriek silnému lobbingu zlých kriminálnikov presadil takúto super vec a teraz už bude každý v bezpečí.aris napísal:preco ten DL sa tak zubami nechtami drzi prave tych psychotestov
Ono to sa nezdá ako veľký ústupok, ale povedzme že to prejde. Potom príde nejaký šialenec, ktorý vyvraždí niekoľko desiatok ľudí. Vtedy už nebude môcť tvrdiť že treba zaviesť testy. Samozrejme si neprizná, že testy sú na veľké h.vno, ale vyhlási, že treba odzbrojiť civilov, lebo len tak budeme v bezpečí.
Každá cesta, aj tá smerujúca k UK, začína prvým krokom. A keď sa už kráča, je oveľa jednoduchšie urobiť druhý krok, ako keď sa stojí.
-
inspiring_tharp
-
inspiring_kepler
- wizzard160
- prispievateľ
- Registered for: 15 years 11 months
cize zbrojak mi plati nadalej 10 rokov ale v polke platnosti musim zakazdym donest na policiu vysledky psychotestu lebo mi zp automaticky zanikne? alebo ako? no to som fakt zvedavy ako to bude riesene inak nebolo by od veci keby psychotesty pre tych co musia chodit kazdych 5 rokov boli o polovicu lacnejsie takto by sme neboli aspon financne diskriminovany oproti ostatnym