MO predáva 27 tis. Samopalov vz. 58 po 33€/ks
ad
1) presné počty ti nikto nikdy nepovie
2) prechod na iný kaliber je pre nás v tejto chvíli zbytočný, nevýhodný a tým aj v rozpore s našimi záujmami, celé je to iba o tom ako nám nanútiť zbrane zahraničných zbrojoviek ktoré nepotrebujeme, veď daňový poplatník to zatiahne
3) viď. bod vyššie
1) presné počty ti nikto nikdy nepovie
2) prechod na iný kaliber je pre nás v tejto chvíli zbytočný, nevýhodný a tým aj v rozpore s našimi záujmami, celé je to iba o tom ako nám nanútiť zbrane zahraničných zbrojoviek ktoré nepotrebujeme, veď daňový poplatník to zatiahne
3) viď. bod vyššie
Naposledy upravil/-a AK47 v 11 Feb 2012, 23:04, upravené celkom 2 krát.
O tom sa nehadam, ale predpokladam ze tych zbrani su urcite destattisice (ak nie statisice) + zasoby ND, vzhaldom na to ze sme boli prvoliniova buffer krajina so svojou vlastnou, AK nekompatibilnou konstrukciou, sme museli byt schopni vyzbrojit CSLA, milicie, atd... Inymi slovami neverim ze by tento predaj ohrozil bojaschopnost armady.
Netvrdim ze na to aktualne mame peniaze, no casom k tomu urcite pride. A vzhladom na lobing zbrojarskych firiem predpokladam ze ten cas bude velmi kratky...
Netvrdim ze na to aktualne mame peniaze, no casom k tomu urcite pride. A vzhladom na lobing zbrojarskych firiem predpokladam ze ten cas bude velmi kratky...
-
inspiring_mcnulty
Luke: čo som počul od kolegov- tak AK47 je šunt oproti Sa vz.58 čo sa týka kvality materiálu, spracovania a spoľahlivosti.
Jeden zbrojár mi objasňoval, že AK je plechový výlisok, kdežto 58ka má kvalitné strojovo obrábané časti zbrane.
58ka má väčšiu kadenciu a pri vytrvalostnom teste na 10000rán- to AK vraj nedotiahlo na konečných 10000výstrelov. Zato naša 58ka hej
Jeden zbrojár mi objasňoval, že AK je plechový výlisok, kdežto 58ka má kvalitné strojovo obrábané časti zbrane.
58ka má väčšiu kadenciu a pri vytrvalostnom teste na 10000rán- to AK vraj nedotiahlo na konečných 10000výstrelov. Zato naša 58ka hej
-
Euronymus81
- prispievateľ
- Registered for: 16 years 3 months
ja by som moju 58ku nedal ani za krista je to moja lasocka je to srdcovka
nas stat sa ich zbavuje , nevidim v tom nic zle lebo tiez si myslim ze ich mame pozehnane
a porovnavat AK a 58 sa fakt neda
a prechod na G36 no nestastna volba lebo ak porovnam G36 a 58 cena udrzba nahradne suciastky a moj nazor nestastny kaliber ,zato ze vyzera chrumkavo, mladym chlapcom stoji a divcence su mokre hmmm no na funkcnosti sa asi nic nezmeni
KAZDY MA SVOJ VZOR ,ALE VZOR 58 JE SO VSETKYCH VZOROV NAJLEPSI VZOR
nas stat sa ich zbavuje , nevidim v tom nic zle lebo tiez si myslim ze ich mame pozehnane
a porovnavat AK a 58 sa fakt neda
a prechod na G36 no nestastna volba lebo ak porovnam G36 a 58 cena udrzba nahradne suciastky a moj nazor nestastny kaliber ,zato ze vyzera chrumkavo, mladym chlapcom stoji a divcence su mokre hmmm no na funkcnosti sa asi nic nezmeni
KAZDY MA SVOJ VZOR ,ALE VZOR 58 JE SO VSETKYCH VZOROV NAJLEPSI VZOR
keď sme pri tých ročníkoch- my v službe terazky používame archívne nové uloženky z r.1962 a 1963.
Boli pekne zabalené v mastnom papieri, zaliate Konkorom. Ku každému samopalu bol v bedni priložený nástrelný terč s podpisom zbrojára.
Ja odhadujem,že naša krajina ich má ešte v skladoch asi ako cukru...
Boli pekne zabalené v mastnom papieri, zaliate Konkorom. Ku každému samopalu bol v bedni priložený nástrelný terč s podpisom zbrojára.
Ja odhadujem,že naša krajina ich má ešte v skladoch asi ako cukru...
-
Euronymus81
- prispievateľ
- Registered for: 16 years 3 months
Nemyslim, pretoze v dnesnej dobe ma mat kazdy pridelenu sluzobnu zbran nie len svoju od hodnosti, ale kazdy dlhu i kratku.
Ked si predstavim, kolko ich je nefunkcnych, alebo zrelych na obmenu i ked koli prkotine, pricom oprava by stala asi trosku viac nez 30E/ks u sukromnej firmy.
A na zaver preco odpredavat zasoby zbrani, ked mame miliony ks streliva a WTSHTF sa coraz stava viac realna.
Radsej mat o 100 000 pusiek viac, nez zazit stav ako Nepriatel pred branami.
Ked si predstavim, kolko ich je nefunkcnych, alebo zrelych na obmenu i ked koli prkotine, pricom oprava by stala asi trosku viac nez 30E/ks u sukromnej firmy.
A na zaver preco odpredavat zasoby zbrani, ked mame miliony ks streliva a WTSHTF sa coraz stava viac realna.
Radsej mat o 100 000 pusiek viac, nez zazit stav ako Nepriatel pred branami.