MO predáva 27 tis. Samopalov vz. 58 po 33€/ks

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

AK, ad
1, kolko ich ostalo vo vyzbroji a NZ?
2, co prechod na iny (unifikovany) kaliber v NATO?
3, Co prebiehajuce vojskove testy G36tiek?
Používateľov profilový obrázok
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

agger modernizacia v armade? :lol: utopia
http://www.topky.sk/cl/10/1217737/VIDEO ... je-v-krize
AK47
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa AK47 »

ad
1) presné počty ti nikto nikdy nepovie
2) prechod na iný kaliber je pre nás v tejto chvíli zbytočný, nevýhodný a tým aj v rozpore s našimi záujmami, celé je to iba o tom ako nám nanútiť zbrane zahraničných zbrojoviek ktoré nepotrebujeme, veď daňový poplatník to zatiahne
3) viď. bod vyššie
Naposledy upravil/-a AK47 v 11 Feb 2012, 23:04, upravené celkom 2 krát.
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

O tom sa nehadam, ale predpokladam ze tych zbrani su urcite destattisice (ak nie statisice) + zasoby ND, vzhaldom na to ze sme boli prvoliniova buffer krajina so svojou vlastnou, AK nekompatibilnou konstrukciou, sme museli byt schopni vyzbrojit CSLA, milicie, atd... Inymi slovami neverim ze by tento predaj ohrozil bojaschopnost armady.

Netvrdim ze na to aktualne mame peniaze, no casom k tomu urcite pride. A vzhladom na lobing zbrojarskych firiem predpokladam ze ten cas bude velmi kratky...
inspiring_mcnulty

Príspevok od používateľa inspiring_mcnulty »

Sám nemám skúsenosti zo vz.58 ale nezdá sa mi nejako zaostalá alebo nespoľahlivá aby sa musela za každú cenu vymeniť. Veď strelci IPSC strieľajú väčšinou s ňou. Čiii?
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

Kuro napísal:bingo.skušal som to ponuknuť do zahraničia - nezaujem. ukrainci davaju AKM po 20 USD.....
velmi by som chccel naozajske akacko, vedel by si mi take nieco doviezt? kludne aj za viac ako 20usd.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Luke: čo som počul od kolegov- tak AK47 je šunt oproti Sa vz.58 čo sa týka kvality materiálu, spracovania a spoľahlivosti.
Jeden zbrojár mi objasňoval, že AK je plechový výlisok, kdežto 58ka má kvalitné strojovo obrábané časti zbrane.
58ka má väčšiu kadenciu a pri vytrvalostnom teste na 10000rán- to AK vraj nedotiahlo na konečných 10000výstrelov. Zato naša 58ka hej
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

pocitam ze jemu ide o nieco ine ako porovnavacie testy, material atd. .........
Euronymus81
prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Euronymus81 »

ja by som moju 58ku nedal ani za krista je to moja lasocka je to srdcovka
nas stat sa ich zbavuje , nevidim v tom nic zle lebo tiez si myslim ze ich mame pozehnane
a porovnavat AK a 58 sa fakt neda
a prechod na G36 no nestastna volba lebo ak porovnam G36 a 58 cena udrzba nahradne suciastky a moj nazor nestastny kaliber ,zato ze vyzera chrumkavo, mladym chlapcom stoji a divcence su mokre hmmm no na funkcnosti sa asi nic nezmeni

KAZDY MA SVOJ VZOR ,ALE VZOR 58 JE SO VSETKYCH VZOROV NAJLEPSI VZOR :-)
sano2
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

Euronymus81 napísal:KAZDY MA SVOJ VZOR ,ALE VZOR 58 JE SO VSETKYCH VZOROV NAJLEPSI VZOR :-)
hej to bol dobrý ročník :D
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

keď sme pri tých ročníkoch- my v službe terazky používame archívne nové uloženky z r.1962 a 1963.
Boli pekne zabalené v mastnom papieri, zaliate Konkorom. Ku každému samopalu bol v bedni priložený nástrelný terč s podpisom zbrojára.

Ja odhadujem,že naša krajina ich má ešte v skladoch asi ako cukru...
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

tych zbrani bolo vyrobenych cca 900 000 kusov, vacsina bola pre CSLA, este ich tam bude...
Euronymus81
prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Euronymus81 »

ja som pocul ze vraj Slovensko ma cez 300 000 . Cize 27 OOO je dost male cislo nemyslite ?
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Nemyslim, pretoze v dnesnej dobe ma mat kazdy pridelenu sluzobnu zbran nie len svoju od hodnosti, ale kazdy dlhu i kratku.
Ked si predstavim, kolko ich je nefunkcnych, alebo zrelych na obmenu i ked koli prkotine, pricom oprava by stala asi trosku viac nez 30E/ks u sukromnej firmy.
A na zaver preco odpredavat zasoby zbrani, ked mame miliony ks streliva a WTSHTF sa coraz stava viac realna.
Radsej mat o 100 000 pusiek viac, nez zazit stav ako Nepriatel pred branami.
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Vo svajci ma kazdy +18 rocny doma full auto utocnu pusku SIG, to len blby slovaci musia zbrane ,,predat,, a potom nam daju v pripade problemu do ruk cepy :lol: namiesto kosy :lol:
Rasto : suhlas
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"