Ozbrojeného pytliaka z Gortvy zneškodnili samopalom.
Po prvé, nie všetci policajti, ktorí nosia 58 ju majú v ruke ako prvú dlhú guľovú zbraň a niečo už odstrieľali (poľovníci, strelci).
Po druhé, niektorí skôr prijatí boli aj na ZVS a ešte si odtiaľ niečo pamätajú (aj ohľadom 58, nielen chľast a buzerovanie)
Po tretie, je tu veľa oveľa skúsenejších balistikov ktorých poprosím aby doplnili údaj aký je pokles strely medzi 100 m a 200 m, myslím tým to, že ak mal zasahujuci policajt mieridla nastavené na 100 m o koľko ta strela padla, ale podľa mňa to bude 15 až 20 cm čo je pri mierení na vzdialenosť 200 m cez mechanické mieridla 58 zanedbateľný pokles, pretože aj tak je ťažké sa dostať na menší zozptyl, čím ale nechcem tvrdiť, že tie zásahy do siluety človeka pri mierení na stred tela neumiestni takmer všetky.
Po druhé, niektorí skôr prijatí boli aj na ZVS a ešte si odtiaľ niečo pamätajú (aj ohľadom 58, nielen chľast a buzerovanie)
Po tretie, je tu veľa oveľa skúsenejších balistikov ktorých poprosím aby doplnili údaj aký je pokles strely medzi 100 m a 200 m, myslím tým to, že ak mal zasahujuci policajt mieridla nastavené na 100 m o koľko ta strela padla, ale podľa mňa to bude 15 až 20 cm čo je pri mierení na vzdialenosť 200 m cez mechanické mieridla 58 zanedbateľný pokles, pretože aj tak je ťažké sa dostať na menší zozptyl, čím ale nechcem tvrdiť, že tie zásahy do siluety človeka pri mierení na stred tela neumiestni takmer všetky.
Clovece ty sa uz tolko nezastavaj tych policajtov len preto, ze si sam policajt. Kolko mas odstrielane zo Sa vz. 58 ? Uz si niekedy strielal na 50m na redukovany terc nekryte leziaceho strelca ? Ak by ano tak by si nemohol namietat Rastovi, ze hovori o nahode ak policajti mierili na 200m na nohy a zasiahli nohu. Plne s nim suhlasim. Kurevska nahoda.peterson napísal:Rasto: neviem prečo robíš s tých policajtov slepých debilov. Ak by si ich osobne poznal a spoľahlivo vedel, že sú slabí strelci- prosím, kludne kritizuj.
Ale tvoje poznámky o náhodnom zásahu zrejme nie sú na mieste.
Peterson nikde nepadlo ani jedno hanlive slovo na adresu zasahujucich policajtov.
Len mi nedalo nereagovat na to nadherne vyhlasenie "tak sme to chceli urobit a sme to i urobili a trafili ho do nohy".
Narazal som na cely system, ktory je zly, cize naco zastavuju auta s 58 na chrbte, ked ich mozu mat len v aute pre taketo pripady?
A je jedno kolko mas odstrielane a z coho vsetkeho popripade ci mas za sebou VZS, prides na strelnicu na jarmok, tam ti daju 50 rocnu vzduchovku ohnutu na kolene a na 1m netrafis ani hovno.
A budem sa opakovat, diky bohu, ze to dopadlo, ako to dopadlo.
Len mi nedalo nereagovat na to nadherne vyhlasenie "tak sme to chceli urobit a sme to i urobili a trafili ho do nohy".
Narazal som na cely system, ktory je zly, cize naco zastavuju auta s 58 na chrbte, ked ich mozu mat len v aute pre taketo pripady?
A je jedno kolko mas odstrielane a z coho vsetkeho popripade ci mas za sebou VZS, prides na strelnicu na jarmok, tam ti daju 50 rocnu vzduchovku ohnutu na kolene a na 1m netrafis ani hovno.
A budem sa opakovat, diky bohu, ze to dopadlo, ako to dopadlo.
Naposledy upravil/-a Rasto v 04 Feb 2011, 15:54, upravené celkom 1 krát.
najviac ma pobavil vyrok policajnej hovorkyne nieco v tom zmysle ze policajti zasahovali s maximalnym ohladom na eliminaciu moznych skôd a na bezpecnost nezucastnenych osob ako aj samotneho pachatela.
Tak magor striela na hliadku a hliadka ma brat na neho ohlad, ja neviem ale tu uz naozaj asi niekto objavil lacny zdroj kokainu alebo im uz nacisto je...
To znelo ako signal pre vsetkych magorov kludne si na nas vystrelte budeme k Vam ohladuplni.
Nech si poslednu vetu policajny zbor hodi na naborovy plagat
Tak magor striela na hliadku a hliadka ma brat na neho ohlad, ja neviem ale tu uz naozaj asi niekto objavil lacny zdroj kokainu alebo im uz nacisto je...
To znelo ako signal pre vsetkych magorov kludne si na nas vystrelte budeme k Vam ohladuplni.
Nech si poslednu vetu policajny zbor hodi na naborovy plagat
- dirty harry
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 16 years 11 months
Kdyby byly v prdeli ryby,
netřebalo by nám rybníka,
sáhli bychom do prdele
a vytáhli z ní kapříka.....
Policajti si zaslúžia pochvalu.
Každý takýto úspešný zásah policajtov primárne odhovára ďalších potenciálnych páchateľov rozličných trestných činov páchaných so zbraňami, to vítam. Koniec koncov si policajti len normálne plnili svoju pracovnú náplň rovnako ako chirurgovia, dojičky alebo v pekárni pri rožkoch.
Ale istý rozdieľ tu asi nastane, na rozdieľ od sppomenutých profesií, tí dvaja policajti isto vyfasujú mimoriadne tučné odmeny len za to že v práci plnili pracovné úkoly. Chirurg, dojička alebo pekár za tú istú prácu dostanú h...o.
Prečo?
netřebalo by nám rybníka,
sáhli bychom do prdele
a vytáhli z ní kapříka.....
Policajti si zaslúžia pochvalu.
Každý takýto úspešný zásah policajtov primárne odhovára ďalších potenciálnych páchateľov rozličných trestných činov páchaných so zbraňami, to vítam. Koniec koncov si policajti len normálne plnili svoju pracovnú náplň rovnako ako chirurgovia, dojičky alebo v pekárni pri rožkoch.
Ale istý rozdieľ tu asi nastane, na rozdieľ od sppomenutých profesií, tí dvaja policajti isto vyfasujú mimoriadne tučné odmeny len za to že v práci plnili pracovné úkoly. Chirurg, dojička alebo pekár za tú istú prácu dostanú h...o.
Prečo?
Možno aj preto, lebo na nich pri ich práci nikto nestrieľa...dirty harry napísal:Chirurg, dojička alebo pekár za tú istú prácu dostanú h...o.![]()
Prečo?
BTW: Ty si ešte nepočul o odmenách v zamestnaní? Poznám dojičku, ktorá dostala odmenu, poznám chirurga, ktorý dostal odmenu, poznám automechanika, ktorý dostal odmenu...