Ozbrojeného pytliaka z Gortvy zneškodnili samopalom.

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
dirty harry
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa dirty harry »

No mne išlo skôr o podstatu, nie o štatistiky ktoré by celkom isto vniesli reálny obraz o odmenách za vykonanú prácu, odmeny u dojičiek sú skôr výnimkou, odmeny u policajtov sú každodenným pravidlom, mám policajtov kamarátov, takže viem že odmeny dostanú aj za to že si sami umyjú čelné sklá na služobnom aute.... V žiadnom inom rezorte sa odmenami neplytvá tak ako u policajtov.
Ale základy tejto nespravodlivosti sú položené celkom inde, spoločnosť si dáva veľmi záležať na tom aby silové zložky dostávali odmeny za všetko čo sa im podarí a pri čom sa nestal prúser.
Tento štát sa pomaly ale isto stáva štátom policajným rovnako ako ostatné európske. Vyhovárať sa pritom na reálnu hrozbu terorismu ale Harmanismu neobstojí. Proste to tak niekto chce a celá spoločnosť na to vynakladá obrovské peniaze.
medonos
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa medonos »

Umyl sklo :lol: :lol: :lol: kurnik ty si srandista to je ako by si napísal , že dojička dostala odmenu za to že umyla krave vemeno :lol:
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

dirty harry napísal:...V žiadnom inom rezorte sa odmenami neplytvá tak ako u policajtov.
Podľa mojich poznatkov skôr opačne.

Zabúdaš však na jednu podstatnú skutočnosť. Akonáhle policajt urobí niečo, čo zaváňa prúserom (a že takých vecí počas jedinej služby je viac než dosť), je vo väčšine prípadov postavený mimo službu a o pár dni rozkazom ministra aj mimo zbor. To nemáš takmer v žiadnom povolaní.

Druhá vec je, že v množstve prípadov ho po pár rokoch na základe vyhratého občianskoprávneho sporu musia vziať do zboru späť a vyplatiť mu mzdu za celé obdobie. Zažil som takých sporov desiatky. Za tie roky sa však musí živiť ako vie.

Ja by som v súčasnom zbore nerobil, ani keby mi za to platili.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

peterson napísal: Vidím, že sa už stáva národným športom robiť si prdel z policajtov, ktorí niekde zakročovali.
Teraz musim petersona podporit. Po bitke je kazdy general a vie akoby to urobil 1000 krat lepsie. Kto realne zazil viacero takychto situaci vie ze nie vzdy to dopadne tak ako by si to clovek predstavoval. Je zrejme ze vsetko sa da urobit este lepsie, ale urcite by som nehadzal vsetky policajne akcie do jedneho vreca.

A hovorkyna je politicka osoba policie. Od nej nemozete cakat ine info ako ze policia robila vsetko to co mohla a dopadlo to tak ako to dopadlo.
Samozrejme su cierne ovce aj v policii ale tym by som neznevazoval vseobecne prospesnu pracu policie.
ricinr
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Je úplne jedno koho ako a začo odmenia. S tým si hlavu nemusí nikto lámať. To čo dostanú sa ani zďaleka nechytá na odstupné niektorých manažérov teplární po 3 týždňoch. Páchajú aj väčšie svinstvá ako dať niekomu odmenu za výkon svojich právomocí. A ešte nikto nepovedal, že dostanú.

Čo sa streľby týka kľudne ho mohli aj zastreliť z môjho pohľadu, samozrejme ako nehoda.
Pri tom ako to teraz dopadlo majú aspoň menej roboty a účel splnený.
omega51
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa omega51 »

Dostanú tučné odmeny?
Krajskí dostali a na tých nikto nikdy strieľať nebude. Chlapci dostanú max. 500, - 20% daň. Kto z nás pôjde proti guľovnici za 400 E. Niekedy sa nad tým treba zamyslieť. Koľkí za klávesnicou zažili reálnu streľbu? Alebo aspoň hrozbu nabitou zbraňou. Na strelnici sa to strieľa a pri počítači, to sa dá byť aj majster Európy. Ja dávam klobúk dolu.
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

dirty harry: to kde prosím ťa dostávajú policajti také odmeny? napíš miesto a okamžite si tam dávam žiadosť o preloženie. (tvoji kamoši policajti ťa zaiste klamú)

Rasťo: namietaš , že policajti nosia samopal na chrbte, pritom by to vraj stačilo mať v aute.
Pre tvoju informáciu- odloženie alebo uloženie zbrane je v aute ZAKÁZANÉ!
Počas výkonu služby musí mať policajt ten zasraný sapík stále pri sebe. Dokonca sa teraz začínajú kontroly honiť na tom, kde a kam si policajti odložia zbraň v budove, ked robia na počítači. (to len ,aby si bol v obraze)

Mali by ste vedieť, že hovorcovia sú ludia zobratí z civilu, ktorí nikdy neboli na ulici. Nepoznajú prax, nemajú slovnú zásobu a policajnú terminológiu a novinárom odrapkajú dvomi vetami , čo sa kde stalo a kolko (z toho vždy odpadávam) páchateľom hrozí :roll:
Oni väčšinou nemajú ani prístup k spisom či záznamom hliadok a preto vychádzajú z minútového telefonátu so stálou službou príslušného oddelenia či operačného strediska. Preto sa už nedivím, že trepú voloviny alebo nadnesú informácie o udalosti.

No a k tej streľbe samotných policajtov- znovu opakujem- kritika je na mieste- ak poznáme fakty a presné informácie. Ak tieto nemáme- robíme len POKEC :wink:

Aby som odpovedal aj na ostatné dotazy- zo samopalu mám odstrielané: ZVS a následne počas služby u PZ. Vôbec sa neradím medzi špičkového strelca zo samopalu, ale možem povedať, že tú zbraň ovládam a vždy som s ňou nastrielal. Čo sa týka fungovania v praxi- spolieham sa na dlhoročné ovládanie a používanie krátkych zbraní.
inspiring_robinson

Príspevok od používateľa inspiring_robinson »

myslím si, že každý kto strieľa aspoň občas cez mechanické mieridlá na 100 a viac metrov vie, že ten zásah bol náhoda (nie každý strieľa ako Simo Hayha)

myslím si, že dotyčný páchateľ chcel strelbou policajtov zastrašiť a vytvoriť si tak priestor na únik; nedali sa a zvládli to dobre

drísty v médiách a hrdinské reči typu "po boji je každý generálom" treba prejsť so zhovievavým úsmevom a konštatovaním, že slovenský volič rád naletí bárjakej dobre znejúcej blbosti a tých pár ľudkov, ktorí sa oklamať nedajú, prevalcuje slovenská demokratická realita typu "psychotestami proti kriminalite" alebo "každý držiteľ zbrane hrozbou spoločnosti"...

policajti si zaslúžia pochvalu bez ohľadu na mieru šťastia či reálnych streleckých schopností, nemohli vedieť, či ten expert nebude chcieť trafiť presne a s tou optikou to šlo 4x (6X?) ľahšie, pokiaľ to bolo dobre nastrelené...
Euronymus81
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Euronymus81 »

pani chcel by som vidiet kazdeho ako by reagoval ak by po vas niekto strielal co by ste robili toto by som si fakt pozrel policajt nepolicajt musela to byt stresova situacia
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Ved som pisal strelec strhol :-)
Hari
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa Hari »

Precital som si par reakcii,na temu strelby na pytliaka,a kedze mam dlhorocne skusenosti so samopalom vz.58,nedoporucujem tvrdit,ze ak vycviceny policajt,vojak,polovnik,... miery na 200m zo sapopalu.(je to spravne utocna puska),na siuletu cloveka na nohy,tak aj nohy trafy,ked tu pridame stres,adrenalin a to este netusim ake boli svetelne podmienky,tak je to 100% somarina tvrdit,ze trafit od pasa dole jednotlivo bolo umyselne,ved kazdy normalny clovek by prepol na davky, 3-5 ran sa da velmi spolahlivo pustat takze uz prva davka by ho dostala,zalezi aj na pazbe,tie sklopky su zvacsa vykyvane jak hovado a na druhej strane,chranit si zivot tak ze zacnem strielat na 200m.a opatovat strelbu zo zbrane ktora zabije na2800 metrov je tiez velky rysk,pre nezainteresovanych ,stacilo zaliezt za auto,zavolat posily a lokalizovat strelca.A do tretice,neboli sme tam,nemame pravo to hodnotit,lebo nevieme podrobnosti,policia neda do medii pravdu o pocte ran,....asi tak.
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

V poho Hari ved mi si uz daku tu teoriu vymyslime, ked su skupi na informacie :-)
Keby strelili do zeme ako vystrazny vystrel i z pistole, mozno by sa pytliak vzdal a nemuseli hrdinsky zasahovat :oops:
Hari
občasný prispievateľ

Docital som si este par prispevkov o pouzivani zbrani policajtmi,takze nezabudnime,ze braniaci sa clovek,civil,policajt ci vojak...ma na svoju reakciu len velmi malo CASU,musi zaregovat velmi rychlo a byt v prave co sa tyka pouzitia zbrane.To na co ma sekundu,dva ci tri potom rozoberaju pravnici pri kavicke v teple kancelarie hodiny,dni,mesiace...sam strazim municaky so samopalom,viem co je to praca v terene,to nieje hra na pocitaci,takze vsetko zavysi na cloveku,vycvyku,praxi.Na druhej strane uz boli pripady,ze policajt s pistolou bol dobodany nozom,bo cakal co bude.
Hari
občasný prispievateľ

Servus Rasto,som si vsimol,ze si reagoval,nejde mi o teorie,kazdy nech si mysly svoje,nezastavam sa nikoho,naopak si myslim,ze policajti so samopalmi na chrbte nie su dobra vyzitka tohto Statu napr pre cudzincov,to bolo v Kosove a nie u nas v SR.Maju im dat nieco do auta ako poistku a nie na chrbat,nehovorim,ze by to mali mat za prednym sklom,su syytemy...
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Bodaj by radšej s tým samopalom ani tá hliadka nestrielala. Dnes som videl záznam z NR SR, kde Paška kritizoval nosenie Sa58- načo minister vnútra reagoval práve týmto prípadom z okr.RS. Ešte pár takýchto prípadov a už sa tých samopalov nezbavíme. Dokonca sa obávam, že budeme musieť nosiť aj tie Winchestre Defenderky, čo odpočívajú v skrini... :roll:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"