Ozbrojeného pytliaka z Gortvy zneškodnili samopalom.

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
aris
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

nabuduce vam daju toto:

Obrázok
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

PB: sa divím, že ešte Nový čas neprezentoval niake tvoje paparazzi skvosty policajtov "u zubára" , ked teda poznáš fleky.
Hari
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa Hari »

Nech sa to nezvrhne ta kritiku tych ci onych zloziek.Ked som behal po vychodnej hranici v noci,bol som stastny,ze mam samopal a pol priemeru municie,ked som strazil ambasady v BA 2001,bol som nasraty,ze mam 3.77kg na chrbte a 250kg.vestu v meste a ze mi to je na hovno,je to na zvazenie co kedy mat pri sebe a na sebe,len si treba uvedomit jedno-policajt o tom nerozhoduje,vojak tiez nie ale o vsetkom rozhoduju ludia od stola co niekedy len hovno vedia a len polievocku si ohrievaju pri kazdej moznej prilezitosti a to nemyslim nikoho konkretne len mam svoj nazor .
Hari
občasný prispievateľ

Orvava,pardon,nie 250kg,som sa pomilil,25kg rusku kirasu aj so zelezami...
brada7
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa brada7 »

to hari
kedze mam dlhorocne skusenosti so samopalom vz.58,nedoporucujem tvrdit,ze ak vycviceny policajt,vojak,polovnik,... miery na 200m zo sapopalu.(je to spravne utocna puska),na siuletu cloveka na nohy,tak aj nohy trafy,ked tu pridame stres,adrenalin a to este netusim ake boli svetelne podmienky,tak je to 100% somarina tvrdit,ze trafit od pasa dole jednotlivo bolo umyselne,ved kazdy normalny clovek by prepol na davky, 3-5 ran sa da velmi spolahlivo pustat takze uz prva davka by ho dostala,zalezi aj na pazbe,tie sklopky su zvacsa vykyvane jak hovado a na druhej strane,chranit si zivot tak ze zacnem strielat na 200m.a opatovat strelbu zo zbrane ktora zabije na2800 metrov je tiez velky rysk,pre nezainteresovanych ,stacilo zaliezt za auto,zavolat posily a lokalizovat strelca.A do tretice,neboli sme tam,nemame pravo to hodnotit,lebo nevieme podrobnosti,policia neda do medii pravdu o pocte ran,....asi tak.[/quote]

kedže máš take skúsenosti s 58 tak mi skús povedať na čo je dobré strieľať na 200 m dávkou :?: ja si myslim, že tých skúsenosti mám ešte málo, pretože dávkou na 100 m do terča veľkosti A4 viac ako jeden zásah nepríde. A za ďalšie odporúčaš strieľať dávkou na 200 m a potom povieš, že je to risk (i) :?: kedže si zainteresovaný videl si už auto prestrelené 9 mm luger ? prejde krížom cez dvere na oboch stranách tak mi povedz na čo je to auto dobré proti guľovnici, ktorá dokáže prestreliť aj blok motora ? Ako chceš lokalizovať strelca, ktorý nielen, že nereaguje na výzvy ale ešte aj po tebe strieľa :roll: telepatia, hypnóza na dialku ? Inak sklopky na tých 58, ktoré teraz nosia policajti ešte vykívané niesu, možno ak sa nezmení vedenie MVSR tak sa výkonom vykívu :lol:
omega51
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa omega51 »

Hari, skryť sa za auto? To si myslel vážne? Strieľal si na niečo iné ako papier z guľovnice?
kamov
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Napr v relacii prima autosalon demonstrovali ze auto nie je vhodny predmet na krytie pred strelbou ako vo filmoch. Z cca 15-20 m prestrelili (vz58) blok motora z boku. Moze to byt tak diel z 2007, ale nenasiel som :(
Naposledy upravil/-a kamov v 09 Feb 2011, 00:34, upravené celkom 1 krát.
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

no takto: ak neni nič iné na blízku, aj klaknúť za koleso je lepšie ako stáť ako cieľ.

Hariho názory beriem s malou rezervou, lebo mám pocit, že je alebo bol vojak a tak má odlišné chápanie situácií, ktoré zvyknú riešiť policajti v priamom výkone.
Presne si pamätám to krátke obdobie v r.2001 , kedy sme dostali výpomoc z ÚRN Martin. Myslenie vojakov s 58mou na chrbte sa krížilo s mestskými podmienkami, kde mali s nami akože pôsobiť.
Hari nenarážam na teba- len všeobecne konštatujem, že vojaci odlišne chápu a vidia použitie zbrane a kritické situácie v mierových podmienkach. V misiách vonku je to trochu o inom.
Gunslinger
moderátor
Dátum registrácie: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Mno, uz to smeruje OT a tusim sme to uz preberali inde, ale aby sme na streleckom fore nesirili myty aspon jeden test (sice nie zrovna v laboratornych podmienkach, ale stale stokrat lepsi nez dojmy a teorie):

http://www.theboxotruth.com/docs/thebuickotruth.htm

poznamka1: puskove strelivo - od .223, cez 7,62x39, 308win, az po 7,62x54R je v kapitole #4

poznamka2: moje skusenosti cca zodpovedaju tomu testu (vzdy zalezi od auta a spusty okolnosti, ale ani puskovy kaliber nezarucuje ze clovek vzdy prestreli oboje dvere a pri motore je to este otaznejsie, kazdopadne krytie za auto sa odporuca len ako alternativa krytia ziadneho, pricom z psychologickeho hladiska je v niektorych specifickych situaciach ozaj lepsi ziaden kryt).

poznamka3: Tu je adresa na zoznam vsetkych testov ktore Box of Truth doteraz robil (rozne zbrane a kalibre proti roznym materialom) - je to ozaj poucne a 'oci-otvarajuce' citanie... :wink: :twisted:

http://www.theboxotruth.com/docs/theboxotruth.htm

Gunslinger
Hari
občasný prispievateľ

Servus chalani,dakujem za vase reakcie.Pre brada7-napisal,si ze cloveka co po Tebe sije z gulovnice nieje mozne lokalizovat,ako potom mohol policajt po nom strelit,ked ho nelokalizoval?Lokalizacia je uz to,ze prvi co zaregistruje na vystrel skrikne .minimalne KONTAKT,nemusi sa hned zistit na akej hodine,no minimalne sa da vsimnut,ci to rachlo za nami ci pred nami.Netvrdim,ze auto je ucinna ochrana pred strelou z pusky,no zalahnut za koleso je minimum co by som pre seba spravil.Myslim si ,ze keby ten chlap chcel jedneho sundat gulovnicou,tak by sundal.A este jedno chcem,netvrdim,ze samopalom sa na 200m.trafim viac raz to terca .!!!CHcel som tym len povedat,ze je vacsia pravdepodobnost,ze umlcim alebo zrusim toho polovnika ked mam na davky,lebo ja by som to namieril pred neho s tym,ze minimalne jedna by ho trafila,Mam to natrenovane na 300m.na siuletu cloveka.A po dalsie,tych nezainteresovanych som myslel ludi nachadzajucich sa v okoli,co s tym nemaju nic a ci nam to stoji za to,ohrozit okolie strelbou,lebo v nasom smere na nas strielaju,napisal som asi aj to,ze ze sme tam neboli a nemozme to hodnotit,len som pridal zopar uhlov pohladov PRE a PROTI priznavam,som "poznaceny "vojenskou taktikou ako vojak 11.rokov,este sluzim a mozno si to neuvedomujem,ze ma to "gumuje"
medonos
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa medonos »

Takže teoretici napíšem fakty a to , že to žiadny kryt nebol bližšie ako 400 m auto bolo jediné za čo sa mohli skryť pri motore . Strelivo mali obidve strany rovnaké . Na dvesto metrov v strese mieriš tak aby si trafil ty a sám neprišiel o život . Chlapík bol zadýchaný z volnej ruky preto netrafil cez optiku v takej situácii sú pevné mieridlá alebo min. zvačšenie výhoda .
Tie náboje keď máš štastie a guľa trafí blok motora a si zakolesom tak si happy ak nie a strela výzmnamne nezmení stabilitu na roznych nosníkoch a hrubších plechoch kde je uchytený tlmič tak si za kolesom skončil .
Hari
občasný prispievateľ

Gulka zmeni trajektoriu po kazdej prekazke,niesom balisticky expert,sam poznam chalana co si strelil samopalom do hlavy a prezil,dal si to pod bradu,zaklonil hlavu,Boh vie kade to letelo a cez co ale vyslo mu to pod okom a asi o mesiac si uz behal po svojich.Ale to je uz na inu temu.
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Amater. Prave to je to, ze zaklonil hlavu. Nie zmena drahy strely. Si predstav, ako by vyzeral keby pouzil brokovnicu. Najma v USA sa to vraj casto stava, ze najdu samovraha bez xichtu. Najma ked je dlha hlaven a s opretim jej ustia pod bradu sa potom tazko docahuje na spust. Musi sa zaklonit hlava a potom ... Namiesto mozgu na stene je tam len brada a kus nosa. To p. Harman z DnV si lepsie rozmyslel kade poleti projektil a kolko treba zaklonit hlavu.
BTV
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

Duso, vsak p.Harman to neurobil sam, ved to bola zasahova jednotka PZ... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Hari napísal: priznavam,som "poznaceny "vojenskou taktikou ako vojak 11.rokov,este sluzim a mozno si to neuvedomujem,ze ma to "gumuje"
Ked si toto dokazal napisat tak si zatial stale relativne nad vecou :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"