.22LR z katkej zbrane je na lov nevhodne riesenie, teda aspon podla mna. Take GSGcko (Alebo ina samonabijacia malorazka) s .22LR Velocitor by bol uplny ideal co sa tyka zhanania potravyButvin napísal:Co sa tyka vyzbroje, tak ja sa chystam na jednu kratku, jednu utocnu (7,62x39) a jednu dlhu (.308W/7.62x54R).
Co sa tyka lovu, tak by mohli stacit pasce, prip. .22lr konverzia na kratku zbran (pripadne RoniG + kratka).
....hodila by sa aj nejaka kratka brokovnica....
Akú výzbroj?
Naposledy upravil/-a C08R4 v 11 Feb 2011, 11:31, upravené celkom 1 krát.
Organy pocas totalnej WTSHTF, budu mat podla mna ine starosti ako hladat stratene pistolky po 100000 (Mozno)vyrabovanych domacnostiach. Ale pocas vyhlasenia vojnoveho ci vynimocneho stavu maju samozrejme na to pravo zo zakona, zabavit vsetkym zbrane
. V minulosti (vojnovych konfliktoch, ci podobnych situaciach) sa za rabovanie, ci najdenie zbrane u niekoho aj popravovalo na mieste (Napriklad v protektorate), takze tak s tym treba pocitat
.
-
inspiring_satoshi
Keďže žijem v husto zaľudnenej oblasti, tak mi "lovecká" flinta príde ako zbytočnosť. Skôr by som uprednostnil brokovnicu (pumpu alebo samonabíjaciu) a k nej širšiu paletu streliva.
Prečo? No... v okolí (okruh 25-30 km) žije do 700-tisíc ľudí, v okruhu do 100 km je to potom určite viac ako 3 milióny obyvateľov. Sami môžete odhadom určiť, koľkí z nich by sa rozhodli hľadať potravu v lese, koľkí z nich by išli na lov.
Lesné ani poľné revíry tu nie sú zazvernené natoľko, aby mohli zniesť taký nápor. Preto si myslím, že (popri útočnej puške) by sa tu pre účely survivalu viac uplatnila brokovnica, s ktorou môžem streliť čokoľvek, čo preletí okolo (od holuba cet divú hus až po kormorána) a pri použití vhodného streliva aj všetky ostatné druhy zveri, ktoré tu žijú. Pričom broková pumpa je skvelá vec aj na boj zblízka, keby k nemu prišlo.
Prečo? No... v okolí (okruh 25-30 km) žije do 700-tisíc ľudí, v okruhu do 100 km je to potom určite viac ako 3 milióny obyvateľov. Sami môžete odhadom určiť, koľkí z nich by sa rozhodli hľadať potravu v lese, koľkí z nich by išli na lov.
Lesné ani poľné revíry tu nie sú zazvernené natoľko, aby mohli zniesť taký nápor. Preto si myslím, že (popri útočnej puške) by sa tu pre účely survivalu viac uplatnila brokovnica, s ktorou môžem streliť čokoľvek, čo preletí okolo (od holuba cet divú hus až po kormorána) a pri použití vhodného streliva aj všetky ostatné druhy zveri, ktoré tu žijú. Pričom broková pumpa je skvelá vec aj na boj zblízka, keby k nemu prišlo.
-
inspiring_satoshi
-
inspiring_satoshi
Nemyslim si, ze budu podmienky pocas SHTF dovolovat cloveku vlacit so sebou kila zeleza v podobe utocnej pusky, brokovnice, pusky na long range atd..
V mestskom prostredi bude z mojho pohladu ( a nielen mojho, znovu sa stotoznujem s ferfalom: http://ferfal.blogspot.com/2008/10/thou ... -2005.html - pre lahsiu orientaciu Ctrl+F a "primary weapon" ) primarna kratka zbran.
Mimo mesta by urcite bodla ta 58 - hlavne kvoli odolnosti a dostupnosti streliva.
Co sa tyka lovu na malu zver by som pouzil brokove-pistolove naboje.
Tie pasce sa mi zdali tiez ako dobry napad, len aby niekto nedosiel pred vami uz "na hotove"
V mestskom prostredi bude z mojho pohladu ( a nielen mojho, znovu sa stotoznujem s ferfalom: http://ferfal.blogspot.com/2008/10/thou ... -2005.html - pre lahsiu orientaciu Ctrl+F a "primary weapon" ) primarna kratka zbran.
Mimo mesta by urcite bodla ta 58 - hlavne kvoli odolnosti a dostupnosti streliva.
Co sa tyka lovu na malu zver by som pouzil brokove-pistolove naboje.
Tie pasce sa mi zdali tiez ako dobry napad, len aby niekto nedosiel pred vami uz "na hotove"
Ja som, ak sa bavíme výlučne o situácii, že jedinec bude na pochode, potom je fakt, že bude nereálne vláčiť kilá a kilá železa.
Ja by som sa však v mojich predstavách o WTSHTF neobmedzoval iba na takéto dynamické scenáre, ale rozšíril by som to o scenáre, keď má človek určitú "základňu", kde môže zložiť hlavu a v prípade potreby i odkladať súčasti výzbroje a výstroje.

Ja by som sa však v mojich predstavách o WTSHTF neobmedzoval iba na takéto dynamické scenáre, ale rozšíril by som to o scenáre, keď má človek určitú "základňu", kde môže zložiť hlavu a v prípade potreby i odkladať súčasti výzbroje a výstroje.
2Jack: Na tu zakladnu sa budes musiet nejak dostat. Zakladna v meste je blbost. Velka koncentracia obyvatelstva co nema co stratit. Aj zo zakladne budes musiet velmi pravdepodobne zdrhat. Iba v tom pripade nie ak bude branena dostatocne silnou skupinou obrancov.
2Ja som: k malej zvery sa nedostanes na vzdialenost na ktoru je este ucinne brokove strelivo do kratkej. Okrem svojho psa a macky. A mozno aj potkanov.
2Ja som: k malej zvery sa nedostanes na vzdialenost na ktoru je este ucinne brokove strelivo do kratkej. Okrem svojho psa a macky. A mozno aj potkanov.