Akú výzbroj?

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Butvin napísal:Co sa tyka vyzbroje, tak ja sa chystam na jednu kratku, jednu utocnu (7,62x39) a jednu dlhu (.308W/7.62x54R).

Co sa tyka lovu, tak by mohli stacit pasce, prip. .22lr konverzia na kratku zbran (pripadne RoniG + kratka).

....hodila by sa aj nejaka kratka brokovnica....
.22LR z katkej zbrane je na lov nevhodne riesenie, teda aspon podla mna. Take GSGcko (Alebo ina samonabijacia malorazka) s .22LR Velocitor by bol uplny ideal co sa tyka zhanania potravy :wink:. Alebo aj vz.58 by urcite stacil, jednotlive vystreli nieje aj tak pocut dalej ako 2km, strelbu davkou, ci plnotucnou puskou je pocut okolo 3.5 az 4km, podla prostredia a to uz je dost
Naposledy upravil/-a C08R4 v 11 Feb 2011, 11:31, upravené celkom 1 krát.
BTV
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

Nehovorim o srncej, alebo vacsej zvery...
Typujem, ze velkej zvery moc nebude uz do par mesiacov/tyzdnov.

Pistol 22lr som myslel na male zvery - kuny, krysy, vtaky, atd....
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Pekne teorie, ale v pripade vojnoveho ci vynimocneho stavu vam vsetky zbrane poberu organy :-)

Moja alternativa G17+Roni s kolimom (trafit kralika na 50m) + zalozna CZ82 = dostupnost streliva.

58 ma zbytocny vykon (+ vaha streliva) a to nehovorim o vasich priam Rambovskych sniperkach :-)
C08R4
častý prispievateľ

Organy pocas totalnej WTSHTF, budu mat podla mna ine starosti ako hladat stratene pistolky po 100000 (Mozno)vyrabovanych domacnostiach. Ale pocas vyhlasenia vojnoveho ci vynimocneho stavu maju samozrejme na to pravo zo zakona, zabavit vsetkym zbrane :). V minulosti (vojnovych konfliktoch, ci podobnych situaciach) sa za rabovanie, ci najdenie zbrane u niekoho aj popravovalo na mieste (Napriklad v protektorate), takze tak s tym treba pocitat :).
inspiring_satoshi

Príspevok od používateľa inspiring_satoshi »

Rasto-> Roni G1, O.K., len v pripade EMP utoku by Ti bol kolimator na dva veci.
C08R4
častý prispievateľ

Na roni si primontovujes na listu mechanicke mieridla a je :).
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Keďže žijem v husto zaľudnenej oblasti, tak mi "lovecká" flinta príde ako zbytočnosť. Skôr by som uprednostnil brokovnicu (pumpu alebo samonabíjaciu) a k nej širšiu paletu streliva.
:idea:
Prečo? No... v okolí (okruh 25-30 km) žije do 700-tisíc ľudí, v okruhu do 100 km je to potom určite viac ako 3 milióny obyvateľov. Sami môžete odhadom určiť, koľkí z nich by sa rozhodli hľadať potravu v lese, koľkí z nich by išli na lov.
:shock:
Lesné ani poľné revíry tu nie sú zazvernené natoľko, aby mohli zniesť taký nápor. Preto si myslím, že (popri útočnej puške) by sa tu pre účely survivalu viac uplatnila brokovnica, s ktorou môžem streliť čokoľvek, čo preletí okolo (od holuba cet divú hus až po kormorána) a pri použití vhodného streliva aj všetky ostatné druhy zveri, ktoré tu žijú. Pričom broková pumpa je skvelá vec aj na boj zblízka, keby k nemu prišlo.
inspiring_satoshi

Pravda, pravda. Na boj z blizka sa mu len tak hoco nevyrovna. Ked vobec.
Prave preto ju mam. 8)
Rasto
expert

akurat, ze ma na dlzku vyse metra a minimalny pocet ran v porovnani i s priemernou kratkou zbranou.
inspiring_satoshi

Ano. A tiez ma v porovnani s priemernou kratkou zbaranou x nasobne vacsiu nicivu silu a do 15metrov sa vobec nemusim obtazovat mierenim, staci pekne od bokov. O tom uz ani nehovorim ze pri dobre zvolenom strelive, mozem dat " jednou ranou, viac much ". Ci :?:
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

Nemyslim si, ze budu podmienky pocas SHTF dovolovat cloveku vlacit so sebou kila zeleza v podobe utocnej pusky, brokovnice, pusky na long range atd..
V mestskom prostredi bude z mojho pohladu ( a nielen mojho, znovu sa stotoznujem s ferfalom: http://ferfal.blogspot.com/2008/10/thou ... -2005.html - pre lahsiu orientaciu Ctrl+F a "primary weapon" ) primarna kratka zbran.
Mimo mesta by urcite bodla ta 58 - hlavne kvoli odolnosti a dostupnosti streliva.

Co sa tyka lovu na malu zver by som pouzil brokove-pistolove naboje.
Tie pasce sa mi zdali tiez ako dobry napad, len aby niekto nedosiel pred vami uz "na hotove" :)
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Ja som, ak sa bavíme výlučne o situácii, že jedinec bude na pochode, potom je fakt, že bude nereálne vláčiť kilá a kilá železa.
:idea:
Ja by som sa však v mojich predstavách o WTSHTF neobmedzoval iba na takéto dynamické scenáre, ale rozšíril by som to o scenáre, keď má človek určitú "základňu", kde môže zložiť hlavu a v prípade potreby i odkladať súčasti výzbroje a výstroje.
:wink:
Miro389
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

Ja som: a čo chceš zastrelit s tým pištolovým brokom?? max potkana na 5 metrov, kúp si ho a buchni na 10 metrov do kartóna (veľkého), - pochopíš
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

2Jack: Na tu zakladnu sa budes musiet nejak dostat. Zakladna v meste je blbost. Velka koncentracia obyvatelstva co nema co stratit. Aj zo zakladne budes musiet velmi pravdepodobne zdrhat. Iba v tom pripade nie ak bude branena dostatocne silnou skupinou obrancov.

2Ja som: k malej zvery sa nedostanes na vzdialenost na ktoru je este ucinne brokove strelivo do kratkej. Okrem svojho psa a macky. A mozno aj potkanov.
Rasto
expert

Brokove strelivo do kratkej je nedostatocne i na potkana na viac ako 8m.
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"