Michal1 napísal:Myslel som to tak ze ked si na pistol pripevnis laserove ukazovatko tak uz je to zakazany doplnok!
Napr v USA uz predavaju laserove oslepovatko, ktore ta oslepi a sluzi na oslepenie no ale vlastne snim aj zamerias no primarne to neni laserovy zameriavac.
Myslel som to tak, ze vsetko sa da nahradit inym prostrietkom.
A je uplna blbost to zakazovat, ledo nekale zivly to na svojich zbraniach maju aj tak.
Rozlišujme laserový zameriavač, ktorý je primárne určený na umiestnenie na konkrétny typ zbrane a ukazovátko, ktoré musíš pracne upravovať, aby ti na zbrani držalo, ukazovalo tam, kam aj pôjde projektil a neodpadlo po prvom výstrele
A ešte mi prosím ťa povedz, na kieho frasa ti bude na zbrani namontované laserové ukazovátko, ako ho budeš spúšťať pri tasení a v akom puzdre ho budeš nosiť? Niečo iné je práca špeciálnych poilcajných zložiek a iné bežné nosenie zbrane. A ak sa o túto problematiku budeš chvíľu zaujímať zistíš, že v reálnom živote ti laserový zameriavač pri napadnutí pomôže ako mŕtvemu teplé prádlo! Ak nedokážeš rýchlo tasiť a strieľať pudovo tam kam so zbraňou ukazuješ tak ti nepomôže ani laserové delo!
A ešte mi prezraď, kde si zobral, že nekalé živly nosia zbrane s laserovými zameriavačmi? Dávali v telke? Lebo v reály som už zopár živanov videl aj súdil a keď aj niečo so sebou ťahali tak to boli úplne bežné zbrane, ktorých spoločným menovateľom bolo, že boli spoľahlivé. Žiadne šaškáriny z amerických akčných filmov. Najčastejšie poctivé ČZ 75 a HK USP.