Obydlia
-
inspiring_shockley
-
Peter Elektro
- častý prispievateľ
- Registered for: 16 years 6 months
- Kontaktovať používateľa:
- Gunslinger
- moderátor
- Registered for: 18 years 4 months
Deputy: Asi tak, a pokial je nehomogenne podlozie zacnes mat casom problemy so statikou a x dalsimi vecami...Deputy napísal:preco je ciastocne podpivniceny najhorsia alternativa? (rovnako vysoke naklady a len ciastocny efekt?)
Laci: To fakt teraz tak malo novych domov ma suteren? Ten trend je v katalogovych domoch sice badatelny, ale dom bez pivnic si ani poriadne neviem predstavit (ako sa hovori: kde by potom clovek daval vsetok bordel?
Gunslinger
-
inspiring_ganguly
-
Peter Elektro
- častý prispievateľ
No prave.Ja som staval cca 8 rokov dozadu a že načo pivnice ked bude velka garaž...aspom že v tej garaži som si spravil taku menšiu jamku
Teraz už by som bol mudrejši
a pivnica by bola dvakrat večšia ako dom nad nou
.Trocha problem by bol zo spodnou vodou,ktoru tu mame v 2,5m pod urovnou terenu na druhej strane dobra vyhoda zakladnej potreby.
Teraz už by som bol mudrejši
s tým čiastočným podpivničeným Gun presne vystihol podstatu problému, mal som zákazníka, ktorého kamarát kúpil pozemok vedľa a začali naraz stavať. Môj zákazník volal už tesárov na strechu ke'd jeho kamarát iba šaloval strop suterénu. Pritom s financiami na tom boli cca rovnako.
prikazovať luďom aby stavali pivnice sa mi zdá nespravodlivé. Jedine keby nato štát prispel, inak nemá do toho čo kecať.
reálne by som videl prikázať do každého domu dať aj alternatívne vykurovanie ako v kanade (avšak pri stavbe pasívnych, aktívnych a nízkoenergetických domoch by to mohlo robiť problém). tak by bolo aspôň v únosnej miere riešený problém bez elektriny a plynu pri kúrení.
prikazovať luďom aby stavali pivnice sa mi zdá nespravodlivé. Jedine keby nato štát prispel, inak nemá do toho čo kecať.
reálne by som videl prikázať do každého domu dať aj alternatívne vykurovanie ako v kanade (avšak pri stavbe pasívnych, aktívnych a nízkoenergetických domoch by to mohlo robiť problém). tak by bolo aspôň v únosnej miere riešený problém bez elektriny a plynu pri kúrení.
-
Peter Elektro
- častý prispievateľ
-
eager_gould
Mňa by zaujímalo ako by sa ako príbytok v prípade SHTF situácie ujal houseboat alebo loď. Na jednej strane piráti sú problém aj dnes (a držať sa s tým na rieke asi múdre nebude) a loď vidno naširoko naďaleko, ale zas aj dotyčný má prehľad a ak ovláda rybolov, má k dispozícii podstatne bohatšie zásoby jedla ako napr. v lese.
Samozrejme by to bolo využiteľné len v prípade, ak by sa na povrchu dalo prežiť (napr. EMP alebo sun flare a nie vulkanická zima) a ak by to bola optimálna alternatíva (čiže bývať pri mori
, splavovať Dunaj do Čierneho mora by bol asi nonsens
).
Samozrejme by to bolo využiteľné len v prípade, ak by sa na povrchu dalo prežiť (napr. EMP alebo sun flare a nie vulkanická zima) a ak by to bola optimálna alternatíva (čiže bývať pri mori
Nightmare, ja si myslím, že hausbot by v určitých situáciách WTSHTF bol dobrou alternatívou, hoci aj zakotvený na mŕtvom ramene Dunaja.
Odhliadnuc od mojej obľúbenej, no málo pravdepodobnej zombie apocalypsy, by to bolo aj v prípadoch chaosu spôsobeného napr. blackoutom, kolapsu zapríčeného rapídne sa šíriacim vírusom, atď.
Odhliadnuc od mojej obľúbenej, no málo pravdepodobnej zombie apocalypsy, by to bolo aj v prípadoch chaosu spôsobeného napr. blackoutom, kolapsu zapríčeného rapídne sa šíriacim vírusom, atď.