Akú výzbroj?

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

toto sa mi svojho casu dost pacilo, u erika so sialane ochotnym personalom to mali za cca 250€.
http://www.henryrepeating.com/rifle-survival-ar7.cfm
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

ma to dobre plastove puzdro rovno ju môžeš zakopať na horšie časi :lol:
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa R »

DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Ja som napísal:Otazka do plena:

vidite nejake mozne vyuzitie opakovacky CZ 452 Varmint v kal .22lr ?

foto: http://www.thefirearmsforum.com/attachm ... 1230325166
V nejakom stalom obydli urcite nebude na zahodenie. Ale pri prvom presune ju hodis do zita. Ak budes niest 58-mu alebo nebudes mat ineho nosica. Ja uprednostnujem Drulovku.
Laci
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Laci »

postupne nás prehovárajú všetci, že presuny sa moc nebudú konať, lebo to bude nebezpečné... ale malorážku unesie aj žena z domácnosti ktorá nemá vzťah k zbraniam a dokonca sa ju aj dá pomerne ľahko naučiť... malá zver bude mať najväčšiu šancu podľa mňa prežiť v lesoch (aj keď som sa dočítal že zajačie mäso nie je príliš výživné, a vo veľkých mrazoch dokonca je aj na škodu, nakoľko metabolizmus spotrebuje vraj viac energie na jeho trávenie ako dokáže jeho mäso poskytnúť - nemám to však overené ).
DUSO
častý prispievateľ

Cital som, ze niektori lovci kozusin v USA sa vyhladovali na smrt aj ked sa stale napchavali kralicim masom. Vraj ma malo tuku a tak umreli na podvizivu. Ak sa teda dobre pamatam.

A k tym presunom. Ja budem pripraveny aj na pripadny presun. Ak budem moct zostat na zakladni o to lepsie :-).
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

Ako priznam sa, ze tuto varmintku mam uz dlhsiu dobu vyhliadnutu, chcel som len vediet ake by mala pripadne vyuzitie ked exkrement padne do ventilatora. Ci ju kupim budem vediet az ked zistim, ci ju budem moct pouzit (kvoli velkej vytazenosti) na jednej nemenovanej strelnici.

Skemro: takych by bolo viac :)
R: vies aj za akym ucelom ich izraelci vyuzivaju ? lebo ono sa da aj o nasich vojakoch povedat ze maju vo vyzbroji CZ 82, ale ako vieme neni to nic moc :)

Edit: pardon, nevsimol som si ten text pod tym, ale dik za objasnenie ;)
Naposledy upravil/-a Ja som v 01 Mar 2011, 22:09, upravené celkom 1 krát.
DUSO
častý prispievateľ

Zbezne som tych Izraelcov precital a ak som to spravne pochopil pouzivaju to ako nizko smrtiacu zbran pri potlacani nepokojov. Vyuzivaju jej presnost na postrelenie lidrov demonstracii do nohy a tym ich znehybnia. Viem si predstavit, ze sa s tym daju robit zasahy s chirurgickou presnostou. Napr. koleno bez toho aby gula letela dalej.
Laci
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Laci »

.... a na odstrel srážnych psov , ale vtedy s tmičom...
Kapo
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa Kapo »

Nič nezahadzovať !!!!! Všetko uschovať. A neznámym územím sa presúvať len z minimom vecí-výstroje. :wink:
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

DUSO: Praveze nie, oni to tak povodne zamyslali, lenze sa ukazalo ze ta 'smiesna .22ka' sposobovala prilis vela umrti, takze ju preklasifikovali naspat z 'menej-smrtiacej' (less-lethal) naspat na 'smrtiacu' (lethal) zbran a jej pouzitie pri demonstraciach bolo zastavene.

Ono, uz sme to tu kedysi preberali, aj obycajna utlmena subsonicka .22ka dokaze za dobrych podmienok preletiet koncatinou (pricom pokial trafi tepnu clovek o par minut vykrvaca) a zranit aj dvoch ludi za sebou, rovnako moze po naraze na kost uplne zmenit smer, atd. a pri zasahu na torzo dokaze tiez narobit riadnu paseku (a napr. pri zasahu na hlavu casto spravi viacnasobnym odrazom vovnutri ironicky vacsiu skodu nez vacsi kaliber ktory niekedy spravi 'len' priestrel). To je inak aj dovod preco ma .22ka na konte najviac umrti strelnou zbranou v historii sveta, alebo preco je najoblubenejsim mafianskym 'popravcim' kalibrom...

Ma len malu nevyhodu - pri takomto pouziti jej presnost nad 50m uz ide hodne dole, a povedzme na 100m sa sice da trafit torzo, ale od nejakej chirurgickej presnosti to ma daleko (co je ale logicke - balistika tak malej/lahkej strely letiacej podzvukovou rychlostou nemoze byt dobra bez ohladu na presnost pusky z ktorej je vystrelena). Obycajne ci 'hyper-velocity' strelivo je na tom o cosi lepsie (dobry strelec s dobrou puskou dokaze trafit IPSC terc aj na 300m, ale ist s .22kou na 300m je ako ist s velkym kalibrom na 800m).

Gunslinger
DUSO
častý prispievateľ

Tak som to spravne nepochopil :oops: ospravedlnujem sa za sirenie bludov.

Pred niekolkymi rokmi rozoberali ranivost .22 LR. Spominali pripad kedy nejaky debil chcel z malokalibrovej pistole zastrelit psa v klietke. Jedna gula sa odrazila a zasiahla manika na stavbe. Na pomerne velku vzdialenost ale nepamatam kolko to bolo len viem, ze sa mi to zdalo vela. Manik to schytal do predlaktia. Utrpel devastacne zranenie svalstva pozdlz kosti predlaktia a otvor ktorym gula vyletela bol nechutne velky. Bola tam aj fotka. Fuj.

A k tej presnosti .22 LR z pusky. Ja z mojej CM 2 strielim na 100 m rozptyl vo velkosti dlane. S dioptrom a z remena. Samozrejme je to plnokrva nie subsonicka 22-ka. Verim, ze ked na nu dam optiku bude to este lepsie. CM 2 je vsak tercovnica, to je fakt.
elegant_black

Príspevok od používateľa elegant_black »

Všimol som si že tu rozoberate hlavne strelne zbrane , no nie kazdy ich ma a vie s nimy strielat ( osobne trosku viem :D ) , napr take male deti , zeny. V pripade WTSHTF alebo horsie vetšina ludi by po vas aj kamene hadzala len nech vam zoberu tu plechovku fazule ktora vam trci z batohu. Najrozširenejsou zbranou bi bol noz , sekera , lopata a podobne. Samozrejme aj strelne no nebolo by ich tolko a nie kazdy bi mal dlhu , kratku , raketomet a tak dalej . Ludia bi boly radi za hociaku "pukačku" s par nabojmi. Vo velkom by použivaly luky , kuse , molotovy , rozne palice proste vsetko co bi kto chytil do ruky
:arrow:
Inak uvažoval niekto na doma vyrabanich zbraniach ?? (napr. na stlačeny vzduch ) , co tak harpuna ?? .... dalej zombie klasika motorova pila 8)
-Tommasino-
prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa -Tommasino- »

Ako nič v zlom, ani ja nie som nejaký odborník na gramatiku ale čo je moc, to je moc!

Ani som to nemohol dočítať do konca=to sa proste nedá :D

BY = ee BI ;)
elegant_black

Príspevok od používateľa elegant_black »

Ehmm .... ja viem ze gram nieje moja silna stranka ale disgrafia a dislexia robi svoje .
Hlboko sa ospravedlnujem :cry:
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"