Armáda predáva samopaly po 10 eur

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_elgamal

Armáda predáva samopaly po 10 eur

Príspevok od používateľa inspiring_elgamal »

Ministerstvo obrany ponúka na predaj viac ako 3 500 prebytočných samopalov vzor 24 a vor 26.

BRATISLAVA. Rezort obrany ponúka na predaj viac ako 3 500 prebytočných samopalov zo starých zásob spred roka 1989, ktorých veľká časť pochádza z bývalých skladov Ľudových milícií. Konkrétne je na predaj 582 samopalov vzor 24 a ďalších 2 969 samopalov vzor 26 - cenu za každý samopal stanovili na 10,06 eura.

"Samopaly sú plne funkčné a aj preto o ich kúpu môžu prejaviť záujem iba spoločnosti, ktoré majú povolenie na obchodovanie s vojenským materiálom," upozornil hovorca ministerstva obrany Ivan Rudolf.

Samopaly vyhlásili za prebytočné už v roku 2002. V minulosti ich už ponúkali na predaj, ale nebol o ne záujem. "Samopaly na malé pištoľové náboje Tokarev 7,62x25 mm sa totiž môžu predávať mimo ozbrojené zložky iba po úprave na streľbu po jednotlivých nábojoch, čo v prípade tejto zbrane je technicky veľmi náročné," vysvetlil Rudolf a dodal, že to následne výrazne zvyšuje konečnú cenu samopalu.

Najčastejšie sa samopaly vz. 24 a vz. 26 po zavarení hlavne využívajú ako výstavné historické exponáty. Ponukové konanie vyhodnotia formou elektronickej aukcie, víťazom sa stane uchádzač, ktorý za ponúkané komodity ponúkne najvyššiu cenu.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5787357/armada-pred ... z1FM31wgCD
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Ja neviem, oplatí sa to? Veď spolu dostanú 35 000 euro prinajlepšom, plus celý ten tender a všetko bude niečo stáť... naozaj to zaberá tak veľa miesta v tých skladoch? Neoplatí sa to nechať a v prípade nejakého katastrofického scenára radšej rozdávať civilistom?
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Zoid, ozbrojiť civilistov (hoci aj v čase vojny)? Na Slovensku? Najväčšie nebezpečenstvo, pred ktorým treba chrániť slušných občanov! Vari si nevidel, čo narobil so samopalom taký Harman?!
:lol: :lol:
Vlastne, na čom sa to smejem? Veď to ani vtipné nie je.
:roll:
Laci
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Laci »

Podľa mňa nezaberá až tak veľa miesta v sklade, ale čo máš v sklade na starosti, o to sa musíš starať. Strážiť a kontrolovať aby si vedel koľko toho tam ešte máš. A to stojí niečo, a zrejme podstatne viac ako tých 10E/ks.
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Náhodou v DEASE majú z toho samopalu krásnu kľučku na vchodových dverách.

Takže môj návrh znie:
použiť ich ako kľučky či madlo na dverách štátnych budov, nakoľko ich cena 10eur je výhodnejšia ako niaka nová kľučka obstaraná za niakych 30eur. Viete aké by to boli úspory pre štát? :P
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 9 months

Príspevok od používateľa skemro »

kludne ich zo 10 budem skladovat u seba v trezore a platit mi mozu v Tokarevoch :wink:
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

pán Rudolf trepe ujoviny, v spúšťovom mechanizme stačí odbrúsiť 4mm z tiahla, bodnúť spúšťak k rámu cočkom a je z toho semiauto, práca na 20 minút s palcom v nose.
inspiring_panini

R: teraz budem len parafrázovať čo som počul od puškára, ja sám sa v spúšťovom mechanizme tohto samopalu nevyznám.

Bežná a najčastejšia úprava tohto samopalu je robená nejako tak, že síce funguje pri vojenských silnejšie laborovaných nábojoch, ale ak tam dáš nejaké so slabšou návažkou, tak to stále strieľa automaticky, pretože sa niečo nedovrie až nakoniec či tak nejako... A že on to upravuje nejako inak aby to skutočne strieľalo len jednotlivými ranami - takže z toho som pochopil, že prerobiť to 100% na jednotlivé rany je naozaj zložitejšie.

Laci: alebo proste zapečatiť dvere jedne miestnosti...
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

mechanizmus je extrémne jednoduchý a záver dynamický strielajúci zo zadnej polohy, takže na to aby ho zachytil spúšťak musí po výstrele dobehnúť až skoro úplne dozadu, môže sa to riešiť skrátením výstupku na závere ale jednoduchšie je skrátiť vratnú pružinu...
Laci
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Laci »

Zoidberg: takú ochranu sme mali aj v kasárňach, ale veľmi to na nás nezapôsobilo keď sme niečo chceli :twisted:
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

tá diskusia na sme.sk je kúzelná, toľko odborníkov na zbrane sa tam stretlo...
inspiring_panini

Diskusie na sme nečítam, ale keďže Roman to spomenul, tak som sa pozrel, cca tretí náhodný príspevok čo som prečítal znel: "7,62x25 - s tym neprestrelis hrubsi sveter :D zbrane su nepredajne aj ked ich nukaju za 10e lebo naco by komu boli?" potom som ju znova zavrel a spomenul si prečo ju nečítam...
inspiring_elgamal

Príspevok od používateľa inspiring_elgamal »

Tak sampiky kupi niekto "vyvoleny" po 10 e znehodnotia sa a predaju po 100 -150 eur.
inspiring_wright

Príspevok od používateľa inspiring_wright »

pekan hračka za skušnu cenu a za par euro sa da prerobyt na 9mm naboje
7,62x25 je presna a učina aj prieraznost vyborna s ocelovim jadrom som prestrelil padajuci kovovy terč z htupkov platne 1,5cm na 15m
rossi92 357mag sa iba rospleskol a urobyl malu jamku
tak ten svetrik by musel byt poriadne hruby
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

choosenone napísal:Tak sampiky kupi niekto "vyvoleny" po 10 e znehodnotia sa a predaju po 100 -150 eur.
Ale kdeze, s tym je robota to znehodnotit a dopyt po takych SA24/26 je minimalny si myslim. Skor to podla mna pôjde smer stredna Afrika, alebo podobne destinacie, papierovo k tamojsim vladnym jednotkam, skratka tam kde este nieje uvalene embargo :lol:.
Naposledy upravil/-a C08R4 v 02 Mar 2011, 07:54, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"