Bratislavský policajt stratil služobný samopal!
Kolegovho syna pred nedávnom v noci predviedli na políciu v KE pre nejaké výtržnosti, posadili ho pred výsluchom, ale medzi tým sa objavilo cca 8ks príslušnikov, zložilo si svoje veci na stôl a nechali chalana čakať na výsluch samého v tej miestnosti. Čiže cca 10-15min. čumel na 3ks SA vz.58 s muníciou na stole vedľa seba... I tak še da...
Existuju "treningove ostre" vz.43 redukovane, ale asi by potom mali problem so samonabijacou funkciou zbrane, pretoze sa pomerne casto tento naboj vzprieci pri nabehu do komoryLaci napísal:neexistuje na vz.58 strelivo čo má podstatne menšiu priebojnosť ?
Vzprieci pri nabehu do komory
To som este nevidel ani nepocul. A to uz mam odstrielane za furik redukacov a bol som pritomny pri vystrielani mozno vagona redukacov inymi strelcami. Problem je v tom, ze redukac ma cca o tretinu nizsiu navazku prachu a tym padom poriadne navyhadzuje nabojnice. Ostavaju skripnute zaverom. Ale nerobia to vseky 58-my.
DUSO: JJ stalo sa mi par kraj aj to pri tychto redukovanych, ale castejsie sa vyskytuje ako popisujes, ze ostavali nabojnice skripnute zaverom (teraz cez zimu co som bol na posledy strielat, tak na 20 vystrelov jedna skripnuta nabojnica). S beznymi bxn vz.43 a Barnaulami som este nemal ani jeden jediny problem vo vz.58. Ale kazdopadne su nespolahlive tie redukovane a tym padom pre policiu nevhodne.