SKS Simonov
SKS Simonov
Ahojte nevie niekto niečo bližšie o tejto puške? Bola použitá v 2 sv. vojne? A kde by sa tak dala kúpiť za slušnú cenu. V Čechách som ju videl v super stave ročník 45 za nejakých 6 500 Kč,len to by bola kopa papierov. Myslím že určite by to bola hodnotnejšia investícia ako ten poloautomat vz. 58. Čo poviete?
ešte jeden detail, SKS je v originále pre mňa strašne malá (190cm a ruky tak akurát na volejbal) , to bol síce pôvodne aj Sa58 ale tam to poriešila gumená botka za 22evri.
SKS by som asi musel kompletne prepažbiť
neviem aká bola pred 50 rokmi štandardná veľkosť pešiaka hrdinskej ČSĽA resp Sovietskej armády, ale mne obe tieto flinty pripadajú taknejak vhodné pre vietnamca v hrubom vaťáku
SKS by som asi musel kompletne prepažbiť
neviem aká bola pred 50 rokmi štandardná veľkosť pešiaka hrdinskej ČSĽA resp Sovietskej armády, ale mne obe tieto flinty pripadajú taknejak vhodné pre vietnamca v hrubom vaťáku
celkovo je určite väčšia, ale vzdialenosť pištoľovky na SA58 od hrany botky resp u SKS vzdialenosť tej časti pažby kde ju držíš silnou rukou (volá sa to hlavisko ???) mi u 58my príde o nejaký ten centimetrík lepšia. Dopredu je tá flinta dlhá akurát, o tom bez debaty
skrátka subjektívne som mal pocit, že pri streľbe z SKS som mal záver až niekde pod bradou. Nie je to však nič, čo by nevyriešila pekná kompozitová pažba za 100dolcov z US
skrátka subjektívne som mal pocit, že pri streľbe z SKS som mal záver až niekde pod bradou. Nie je to však nič, čo by nevyriešila pekná kompozitová pažba za 100dolcov z US