Poslanci SaS chcú poľovníkom zakázať strieľanie mačiek v rev

Používateľov profilový obrázok
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 9 months

Príspevok od používateľa lovec »

BKSL napísal:lovec niekto trenuje so zbranou aj preto, aby k tomu zabijaniu nedoslo :( .
Je jasne ze pri polovnictve zabijanie byt musi, inak sa to robit neda.
Ide len o to aby to bolo zabijanie v najmensej moznej miere a nie pre radost ze som zabil nieco zive a mal moc nad konkretnym zivotom.
Ide o prirodzenu uctu voci zivotu na tejto planete.
K prvej vete, ja som to myslel s tym trenovanim sarkasticky (to na margo roznych "vraj" uchyliek - v ociach bezneho cloveka je obvykle akykolvek strelec hned zabijak...) ....S ostatnymi vecami bez vyhrady suhlasim.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

BKSL napísal:V dnesnej dobe je uz lov pre vacsinu nie zabava ale hlavne prilepsenie.
Ty vole, to už je aký hard-core! Asi sa nebavíme o tej istej činnosti. Alebo... a to by ma v prípade BKSL fakt neprekvapilo, niekto tu asi žije v paralelnom vesmíre. Vo vesmíre, kde sa nemusia platiť stovky eur za prípravný kurz a skúšky, ďalšie stovky každoročne za členstvo v PZ (ak sa doň človek vôbec dostane), vo vesmíre, kde je výstroj a výzbroj zdarma...
:roll:
Robiť si názor na poľovníkov podľa pár "pečienkárov" odniekiaľ z Hornej-Dolnej, ktorí pomaly ale isto vymierajú, alebo sa musia dávať na pytliactvo, keďže nie sú schopní platiť nájom za revír, je asi ako robiť si názor na športových strelcov podľa Ľubomíra Harmana...
:twisted:
Mimochodom, nie som člen SPZ.
Sigarms
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Sigarms »

gewehr napísal:
Sigarms napísal:asi ste nepochopili podstatu SAS sa ide len prizivit na hotovej veci ktora bola davno rozbehnuta cez peticiu a podpisali sme ju dost ludi...
neviem ako myslis "prizivit", to ze ste podpisali nejaku peticiu nema relativne ziadnu vahu vzhladom na legislativny proces. Je to skor "danie na vedomie", dolezite je potom, ci sa najde nejaky poslanec ktory danu vec s prispenim podpisov kolegov predlozi. Nechapem, preco by toto teda malo byt prizivovanie. Skor by ste mali byt radi, ak na tom mate zaujem, ze sa toho niekto chytil. Ale budiz, je mi to vlastne jedno.
Sigarms napísal:...Z mojho pohladu je moj pes clen rodiny a nikoho neohrozuje takze dotycny by si to aj vyzral. druha vec uvedomujete si len tak situaciu ze so svojim psom idete a smerom k Vam leti projektil ktory moze trafit aj vas alebo ludi naokolo ? ...
je pekne ze hras na city a emocie, ale pes nie je clovek. Je to zviera rovnako ako srna, zajac a podobne. Takze ak tvoj pes nahana srnu, (a keby som chcel hrat na city tak este pridam gravidnu srnu), tak by nemal probelm s tym, ze ho niekto zastreli. Druha vec je ta, ze su poliovnici, ktori su schopni zastrelit aj psa ktory ide vedla majitela. To je podla mna pruser aj vtedy, ak by touto strelbou nbol ohrozeny aj sam majitel.

Preto skusim este raz. Treba sa odosobnit od toho, ze som psickar, alebo polovnik. Pokial sa clovek nebude pozerat na veci z nadhladu, ale primarne len cez emocie, tak sa mu kludne moze stat, ze bude robit presne to, co nas pan minister. Bude navrhovat riesenia, ktore mu v konecnom dosledku sposobia viac skody ako osohu.
Preco by som sa mal odosobnit ze som psickar ? chory zakon definuje psa ako vec MOJ pes nieje vec je to ziva bytost s ktorym normalne citiaci clovek ma aj niaku vazbu. Ja nemam problem s mackami alebo psami pripadne divymi zvieratami co napadaju inych ale s tym ze niekto si moze beztrestne zastrelit psa podla chute co nemoze ani policajt. Ked taky cvok zastreli psa dietatu tak mu to moze sposobit traumu na cely zivot . Ja nemam problem zastrelit v obrane psa co sa na mna vyruti a ohrozuje ma
pripadne ineho. Rovnako ine zviera ale vsetko ma svoje hranice. U nas boli dovtedy pokym si mudrlanti zo sukromneho pola urobili revir na polovacky. Problem bol v tom ze majitel im nedal suhlas aby sa po poli pohybovali a strielali v tesnej blizkosti domov. Nam so psami ho dal pritom sam je polovnik ale vadilo mu to ze strielaju ako chory 20m od barakov. Je to jeho sukromny pozemok takze dovi.
Cele to vyvrcholilo ked sa susede postavil do cesty zrubany polovnik ze ju nepusti dalej so psami a ze ked sa jej to nepaci bla bla ze jej ich zastreli.
Ako to dopadlo som uz pisal zobrali ho policajti. Odvtedy tu je svaty pokoj .

A co ma s tymto minister nechapem ? s nim bojujeme logicky ze nema pravdu a fakticky nas tu kriminalizuje ako strelcov.
Nemozes ale povedat ze sucasny stav je OK neviem ako by si sa citil ty ked ides von a magor ti zacne sibrinkovat s puskou a chciet zastrelit psa. Ked to niekto pochopi ako ohrozenie svojej osoby a vyuzije NO alebo KN a dotycneho zastreli tak potom bude lepsie ? Nebude . Takto ked sa to zakaze nedojde k tomu a nech si lovia naozaj dive tulave zvierata ale nie psov na voditkach a pod. Skoncil som
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Jack poznam polovnikov co sa chodia do lesa aj poprechadzat lebo ziju s tou prirodou trochu a potom takych co pomaly zaparkuju "gazikom" pod posedom.
Mal by si si niekedy vypocut debatu "bohati a chudobni polovnici v polovnom zdruzeni" a potom by si bol prekvapeny aka to je institucia a ako sa tam maju niekedy ludia "radi".
Je to hlavne o tom komu patri revir, vyplateni povinne odpracovanych hodin a povolenkach na lov. Peniaze tam uz tiez hraju hlavny prím.

Ako kazda institucia aj SPZ a jej podinstitucie su uz v dnesnej dobe prerastene hlavne peniazmi.
Ano, vacsina polovnikov je v pohode ale velakrat sa daju stiahnut tiezpolovnikmi.
Jack
moderátor

BKSL, tvoj posledný príspevok? Súhlas. Iste, je to tak. Ale ja som sa pozastavoval nad tým čudesným konštatovaním, že dnes je lov pre väčšinu hlavne prilepšenie. Lebo to je fakt mimo misu. Netvrdím, že to niekde na dedine v odľahlejších kútoch našej domoviny nie je pravda, ale to zovšeobecnenie veľmi veľmi pokrivkáva. Ale OK, týmto druhým príspevkom si myslím dostatočne vysvetlil, čo si vtedy chcel povedať...
:arrow:
Btw, BKSL, pouvažuj, čo je zlé na parkovaní priamo pod posedom, keď je napríklad pár desiatok metrov od posedu krmelec a poľovník, okrem toho, že sa vyškriabe na posed, prinesie do krmelca pár desiatok kíl jadrového krmiva. Minca máva zväčša dve strany. Kto chce, ten ich vidí, kto nie... píše na internete príbehy o zlých vrahoch zvieratiek.
:roll:
Mne sa nejak tie zovšeobecnenia nepozdávajú, lebo keď aj majú na nejakých 20-30 pct. niečo spoločné s realitou, tak na zvyšných 70-80 pct. sú od nej odtrhnuté. Nechce sa mi pokračovať v debate o dobrých a zlých poľovníkoch, lebo to len podčiarkuje moju domnienku z úvodu tejto diskusie, že SaS prichádza s celkom zbytočnou legislatívnou iniciatívou a chce si prihriať polievočku na úkor poľovníkov. A ľudia to zožerú, lebo poľovníci (podobne ako športoví strelci) nepatria medzi najpopulárnejšie skupiny obyvateľstva a je tak nejako v móde kopnúť si do nich.
:twisted:
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

zaujímavá šermovačka páni .
- už sa tieto škriepky kdesi preberali(tuším v téme o odstrele volne pobehujúceho psa)

Výsledok bol aj vtedy nerozhodný.

Mne z týchto 4och strán vychádza, že sú minimálne dva fakty, s ktorými budú asi všetci súhlasiť:
1. existujú nedisciplinovaní poľovníci
2.existujú nedisciplinovaní držitelia/chovatelia psov i mačiek

ALE pre objektivitu by som podotkol, že poľovník je aspon evidovaný podľa revíru/rajónu, kde sa domáha uplatňovania zákona o Polovníctve a teda VIEME ho identifikovať pre prípad excesu či sťažnosti
NA ROZDIEL od nedisciplinovaného chovateľa/držitela psa, ktorý sa pohybuje hocikde po Slovensku (dovolenka, návšteva atd)

Všetci sa určite zhodneme, že na disciplíne musia pridať aj poľovníci i držitelia psov.
inspiring_kepler

peterson ked si to takto zovseobecnil tak uz len dodam, ze na discipline by mali pridat asi vsetci obcania SR :cry: .
inspiring_kepler

Jack napísal: Btw, BKSL, pouvažuj, čo je zlé na parkovaní priamo pod posedom, keď je napríklad pár desiatok metrov od posedu krmelec a poľovník, okrem toho, že sa vyškriabe na posed, prinesie do krmelca pár desiatok kíl jadrového krmiva.
Proti takemuto krmeniu nic nenamietam. Len mi to niekedy pripada ze cele to je ako prist na bitunok pri mrazak, otvorit dvere, zobrat prvy kus z haku a ist prec.
Nehovorim ze tam ma byt nejaka ceremonia ale jednoducho mam z takehoto vykonu polovnictva zly pocit. Moj subjektivny nazor.
Jack
moderátor

Pocity bokom. Diskutujeme, preto by mali mať prednosť argumenty.
:wink:
Chcel som ti len názorne ukázať, že každý, kto príde autom až k posedu, nemusí hneď byť vadný kus.
:wink:
Preto by som sa vyhol zovšeobecneniam, či sú poľovníci takí alebo onakí, lebo - a to bez urážky - mnohí máte o poľovníctve veľmi skreslené predstavy a na týchto predstavách potom staviate vaše názory.
inspiring_kepler

Subjektivne nazory :wink: .
duros
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa duros »

Zazlievame ostatnym, ze na nas pozeraju ako na maniakalnych obsesivnych uchylov slintajucich pri dotyku zbrane, a my strelci nepolovnici takto posudzujeme polovnikov, co potom vlastne cakame? Je to ukazka toho ze sa tomu panbozkovi fakt ti koko...i vysypali prave ked prekracoval dunaj. Uberte paru pri prezentovani svojich subjektivnych nazorov a rozmyslajte, tulave psy a macky domace stale su a je ich dostatok, nasi zachrancovia zvierat len skor rozpravaju ako konaju a pokial to tak bude nechajte polovnikov nech si chrania svoje zaujmy sami, verim ze by sa mnohi tesili ak by tak robit nemuseli. ja psa do lesa nepustim, a ak mi ho niekto predsa len niekde odpali nebodaj na voditku mame tu NO alebo KN Mozeme sa potom riesit po sudoch. Pre politikov je toto vdacna tema a my trtkovia im to zereme aj s navijakom.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Pekne vyjadrené.
Jack
moderátor

Duros, chvíľami skoro akoby som počul seba.
:lol:
Palček hore. Alebo aj dva.
8)
ALKAJ
prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa ALKAJ »

K samotnej téme sa nechcem vyjadrovať, lebo mám na ňu dosť zmiešané pocity, ale zaujalo ma:
Jack napísal:čo je zlé na parkovaní priamo pod posedom, keď je napríklad pár desiatok metrov od posedu krmelec
Je to bežné že je "pár desiatok metrov od posedu krmelec"? Pýtam sa preto, lebo mi to nejako nejde do kopy s tým čo o poľovníctve viem.
R
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa R »

Alkaj: to je v "pohode", môžem dodať fotky krmelca čo stojí 15m pred polovkášskou chatou a keď prídu papaláši tak to tam vyzerá jak na bitúnku... ale na vine je sneh, keby nebol biely tak je to v "pohode"
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"