Navrh novely #3
Prípadne, že lekár tento príjem nezdaní, nakoľko nemá pokladničnú kasu a dá si do príjmov len čo chce.aris napísal:Viete, že za jedno takéto vyšetrenie zaplatí občan okolo 80 €?" Viete, že tých 80 €, ktoré zaplatí občan psychológovi nezaplatí niekomu inému za niečo užitočné? Takéto (aj podľa odborníkov z radov koalície) nezmyselné poplatky vlastne postihnú nie len držiteľov ZP.
Môžem to poslať aj lipšicovi? aj keď som ho nevolil.
snad nic neopakujem ked dam link na tento vyborny clanok:
http://karasek.blog.idnes.cz/c/155071/O ... avech.html
uz viem kym sa Dano inspiroval, evidentne ma k totalite blizko:
Vzpomeňme prohlášení Heinricha Himmlera: "Němci, kteří chtějí používat střelné zbraně, by měli vstoupit do SA nebo SS - obyčejní lidé zbraně nepotřebují, protože v jejich rukou státu k ničemu nejsou."
http://karasek.blog.idnes.cz/c/155071/O ... avech.html
uz viem kym sa Dano inspiroval, evidentne ma k totalite blizko:
Vzpomeňme prohlášení Heinricha Himmlera: "Němci, kteří chtějí používat střelné zbraně, by měli vstoupit do SA nebo SS - obyčejní lidé zbraně nepotřebují, protože v jejich rukou státu k ničemu nejsou."
List LT poslancom a výzvu "známym" som poslal. Od jedného známeho mi prišla odpoveď:
Ja zbran nedrzim a nemusim drzat, pravdepodobne ani nikdy nebudem.
Aktivitu za zachovanie prava drzat strelnu zbran (alebo
automaticku strelnu zbran) nepodporim a je mi uplne jedno ci to
zakazu, a koho tym obmedzia. Nemam ani pocit ze by to bolo
moje zakladne ludske pravo, ktore by som podobnym sposobom mal
chranit. Budem rad ked zbrane z ruk ludi zmiznu. Kto chce mat pravo na
zbran, nech sa prestahuje do usa.
Na jeho odpoveď som nijako nereagoval. Nemá to význam. Patrí k správne indoktrinovaným ovčanom. František Koukolík vo svojej prednáške o stupidite hovoril, že fundamentalistu argumentami nijako nepresvedčíte, ba naopak. Argumenty a fakty ho v jeho viere ešte viac utvrdia.
K veci: z celej tejto záležitosti mám pocit, že mesiace zbierali a triedili naše argumenty (ktorými sme sa snažili zachrániť situáciu) a teraz chystajú jeden megaúder, ktorými ich všetky raz a navždy spláchnu. Chápem, že sa LT, ako zastrešujúci element držiteľov ZP (všetkých kategórií), na výročnej schôdzi zaviazalo, že bude dôveryhodným partnerom v diskusii, ale ... nie je konečne čas vyzliecť saká, strhnúť kravaty a začať búchať po stole ?
Ospravedlňujem sa za to, že môj príspevok nie je celkom k téme, ale ... kde ho dať ?
Ja zbran nedrzim a nemusim drzat, pravdepodobne ani nikdy nebudem.
Aktivitu za zachovanie prava drzat strelnu zbran (alebo
automaticku strelnu zbran) nepodporim a je mi uplne jedno ci to
zakazu, a koho tym obmedzia. Nemam ani pocit ze by to bolo
moje zakladne ludske pravo, ktore by som podobnym sposobom mal
chranit. Budem rad ked zbrane z ruk ludi zmiznu. Kto chce mat pravo na
zbran, nech sa prestahuje do usa.
Na jeho odpoveď som nijako nereagoval. Nemá to význam. Patrí k správne indoktrinovaným ovčanom. František Koukolík vo svojej prednáške o stupidite hovoril, že fundamentalistu argumentami nijako nepresvedčíte, ba naopak. Argumenty a fakty ho v jeho viere ešte viac utvrdia.
K veci: z celej tejto záležitosti mám pocit, že mesiace zbierali a triedili naše argumenty (ktorými sme sa snažili zachrániť situáciu) a teraz chystajú jeden megaúder, ktorými ich všetky raz a navždy spláchnu. Chápem, že sa LT, ako zastrešujúci element držiteľov ZP (všetkých kategórií), na výročnej schôdzi zaviazalo, že bude dôveryhodným partnerom v diskusii, ale ... nie je konečne čas vyzliecť saká, strhnúť kravaty a začať búchať po stole ?
Ospravedlňujem sa za to, že môj príspevok nie je celkom k téme, ale ... kde ho dať ?
to je zbytocne, aj moja manzelka je za obmedzenie drzania zbrani, psychotesty...- lebo uvazuje v rovine potencialnej obete. proste nema vyznam posuvat mimo drzitelov ZP, ostatni su v drvivej miere proti, lebo ked sa to "nedotyka" ich tak na nas kaslu.Rasto napísal:Rudo ved on bude raz potrebovat tvoju, nasu pomoc a posli mu tu jeho odpoved s pozmenenym textom.
On nepochopil podstatu celeho snazenia, ze nejde o nas "postihnutych", ale o nas spolocnost vs Pat a Mat (teraz neviem ktory je opuchnuty a ktory odbornik)
Jediny argument proti tejto uvahe je, vidim nasilie, nepravost - nezasahujem, lebo nejde o moj zivot, moj majetok a mojej rodiny, a potom si snad spolocnost a pacifisti uvedomia, ze "mna sa to netyka" nie je ten najlepsi pristup..
spytaj sa jej, ako by riesila situaciu, ked prisiel sfetovany hnedoslovak za 70 a 90 rocnymi babkami, jednu znasilnil a potom ich zavrazdil? ci je to normalny stav ze su vrahovia a su obete a my to predsa nebudeme menit? alebo ako si kazdy namysla ze mne sa to nemoze stat? Jednou z uloh PZ SR je SPOLUPODIELAT SA na ochrane zivota a majetku obcanov, co znaci stare otrepane - pomoz si sam, aj panboh ti pomoze. Ako sa vravi, stastie praje pripravenym a preto radsej budem na strane tych, co na pomoc zhora cakat nemusia.jan69 napísal: ...aj moja manzelka je za obmedzenie drzania zbrani, psychotesty...- lebo uvazuje v rovine potencialnej obete...
Rudo: ten tvoj známy môže kludne patriť k skupine ktorú p. Karásek popisuje v treťom odstavci odspodu: http://karasek.blog.idnes.cz/c/180976/C ... lniku.html
-
inspiring_carver
Tak som napísal poslancovi Matovičovi, ktorého som volil... som zvedavý, či dá nejakú odpoveď.... trochu som sa inšpiroval tým listom zo stránky LT, ale takto mi to príde trochu osobnejšie....
"Vážený pán Matovič,
som Vaším voličom a páči sa mi to, že sa nebojíte veci pomenúvať pravými menami a rovnako aj to, že mám taký pocit, že ako jeden z mála hlasujete v zmysle sľubu, ktorý musí dať každý poslanec.... A práve kvôli tomu Vám v tejto chvíli píšem tento mail....
Ako isto viete, minister vnútra Daniel Lipšic chce presadiť v parlamente ako reakciu na hromadnú vraždu v DNV novelu zákona o zbraniach a strelive.... Určité ustanovenia z nej vypadli, ale napriek tomu stále nerieši podstatu problému.... Zavádza povinné psychotesty pre držiteľov zbraní každých 10 rokov a pre držiteľov sk. A (kam patrím aj ja) každých 5 rokov.... To, že tieto psychotesty nemajú žiadnu výpovednú lehotu a psychológ za ne nenesie zodpovednosť len ukazuje, že v podstate ide o úplnú zbytočnosť.... Moja spôsobilosť držať a nosiť zbraň bola preverená 21 rokmi (+ 4 ďalšími behom ktorých som držiteľ ZP) bezúhonného a riadneho spôsobu života, bez porušenia akýchkoľvek zákonných pravidiel....
A to už myslím nejaká výpovedná hodnota o človeku je..... Preto nechápem prečo by som mal spolu s ostatnými držiteľmi ZP stať "rukojemníkom" vyštudovaného filozofa (psychológa), ktorý si odo mňa bude pýtať nekresťanské peniaze (80 EUR je pre mňa pekná suma peňazí), za to, aby bez skutočnej znalosti mojej povahy a myslenia rozhodol o tom, či si zbrojný preukaz zaslúžim, či nie.... A keďže za svoje rozhodnutie nebude niesť žiadnu zodpovednosť, tak úplne kľudne sa môže rozhodnúť, že by bolo lepšie zarobiť ešte viac a tak mi môže dať nevýhodné hodnotenie s tým, aby som to skúsil zase nabudúce (za ďalších 80 EUR)....
A navyše som stále nepochopil prečo za jedného človeka (ktorého motívy nepoznáme, jeho čin sa ale nejako ospravedlniť nedá) treba potrestať a obrať o peniaze cca 150 000 bezúhonných občanov.... Mne to zaváňa lobbingom psychológov v snahe dostať sa k nezanedbateľnému príjmu....
Preto Vás ako volič aj ako človek prosím o to, aby ste pre tento návrh v súlade so zdravým rozumom pri hlasovaní povedali NIE....
S pozdravom"
"Vážený pán Matovič,
som Vaším voličom a páči sa mi to, že sa nebojíte veci pomenúvať pravými menami a rovnako aj to, že mám taký pocit, že ako jeden z mála hlasujete v zmysle sľubu, ktorý musí dať každý poslanec.... A práve kvôli tomu Vám v tejto chvíli píšem tento mail....
Ako isto viete, minister vnútra Daniel Lipšic chce presadiť v parlamente ako reakciu na hromadnú vraždu v DNV novelu zákona o zbraniach a strelive.... Určité ustanovenia z nej vypadli, ale napriek tomu stále nerieši podstatu problému.... Zavádza povinné psychotesty pre držiteľov zbraní každých 10 rokov a pre držiteľov sk. A (kam patrím aj ja) každých 5 rokov.... To, že tieto psychotesty nemajú žiadnu výpovednú lehotu a psychológ za ne nenesie zodpovednosť len ukazuje, že v podstate ide o úplnú zbytočnosť.... Moja spôsobilosť držať a nosiť zbraň bola preverená 21 rokmi (+ 4 ďalšími behom ktorých som držiteľ ZP) bezúhonného a riadneho spôsobu života, bez porušenia akýchkoľvek zákonných pravidiel....
A to už myslím nejaká výpovedná hodnota o človeku je..... Preto nechápem prečo by som mal spolu s ostatnými držiteľmi ZP stať "rukojemníkom" vyštudovaného filozofa (psychológa), ktorý si odo mňa bude pýtať nekresťanské peniaze (80 EUR je pre mňa pekná suma peňazí), za to, aby bez skutočnej znalosti mojej povahy a myslenia rozhodol o tom, či si zbrojný preukaz zaslúžim, či nie.... A keďže za svoje rozhodnutie nebude niesť žiadnu zodpovednosť, tak úplne kľudne sa môže rozhodnúť, že by bolo lepšie zarobiť ešte viac a tak mi môže dať nevýhodné hodnotenie s tým, aby som to skúsil zase nabudúce (za ďalších 80 EUR)....
A navyše som stále nepochopil prečo za jedného človeka (ktorého motívy nepoznáme, jeho čin sa ale nejako ospravedlniť nedá) treba potrestať a obrať o peniaze cca 150 000 bezúhonných občanov.... Mne to zaváňa lobbingom psychológov v snahe dostať sa k nezanedbateľnému príjmu....
Preto Vás ako volič aj ako človek prosím o to, aby ste pre tento návrh v súlade so zdravým rozumom pri hlasovaní povedali NIE....
S pozdravom"