U muza nasli 5 pistoli a stovky nabojov
-
inspiring_tharp
Takýchto ľudí nechápem. Jedna vec je mať doma malorážku na potkany (samozrejme to neschvaľujem, je to protizákonné), ale načo niekto hromadí zbrane? Skôr či neskôr sa na to príde a môže si ísť oddýchnuť na pár rokov. Je taký problém spraviť ZP sk. F a zbierať pekne legálne?
edit: Trochu som preformuloval príspevok, lebo bol nešťastne napísaný. Ďakujem za upozornenie.
edit: Trochu som preformuloval príspevok, lebo bol nešťastne napísaný. Ďakujem za upozornenie.
Ano, pre niekoho to moze byt problem. Precitaj si napriklad kontraidikacie zdravotej spôsobilosti a nemyslim teraz tie dusevne poruchy, ale napriklad prides nedajboze o sluch a pod. U nas nema ani bezuhonny obcan automaticky pravo vlastnit zbran a kedze zijeme, alebo skor "tvarime" ako slobodna a demokraticka spolocnost sa mi zda trest 3 az 8 rokov odnatia slobody za nelegalne ozbrojovanie az neumerne vysoky (Myslim, ze aj v tom ma prsty DL, ak sa nemyslim). Este v roku 1990 to bolo max. 3 roky a niekedy za TOTALITY "iba" penazny trest. Neschvalujem, ani neospravedlnujem aby ludia drzali neregistrovane zbrane, pretoze take niesu vôbec pod kontrolou a vzdy by mal za ne hrozit trest, ale treba brat do uvahy aj tu stranku veci, ze ako som spominal, nie kazdy ma moznost ako my tu so ZP, alebo OZ SR sa ucinne branit ak ma taku potrebu. Ale na druhej strane ak chcel zbierat mohol aj znehodnotene/expanzne, ale vsetci vieme, ze s kolikom v hlavni to nieje "ono"berserker napísal:Je taký problém spraviť ZP sk. F a zbierať pekne legálne?
To je ako ten vtip:
Som zvedavy co mi na to povie PanzerSudca :
Obzalovany, tymto vas odsudzujem na tri roky za nedovolene ozbrojovanie !
Obzalovany :
Pan sudca, ved som nikoho nezastrelil.
Sudca :
Ale mohli ste. Mali ste zbran, ktorou ste mohli niekoho postrelit !
Obzalovany :
Pan sudca. Ale tak mi este k trestu pridajte dva roky za znasilnenie .
Sudca :
????? Ved ste nikoho neznasilnil !!???
Obzalovany :
ALE MAL SOM PRI SEBE ZBRAN !!!!!
Cobra, trest za nedovolené ozbrojovanie je taký vysoký preto, lebo to mal byť bič na mafiánov, mafiánkov a ich "zásobovačov". Logiku to malo, prax je však taká, že tých osem ti (za istých okolností) reálne hrozí aj za flintu na povale, čo tvoj ded splašil na sklonku WWII.
Kukni si v TZ aj TČ úkladnej vraždy. Je tam vyššia trestná sadzba ako pri vražde. Tiež to mal byť bič na mafiu a v praxi to môže nafasovať aj kadejaký nešťastník.

Kukni si v TZ aj TČ úkladnej vraždy. Je tam vyššia trestná sadzba ako pri vražde. Tiež to mal byť bič na mafiu a v praxi to môže nafasovať aj kadejaký nešťastník.
Ja zase chápem. A dúfam, že to nie je trestné.berserker napísal:Takýchto ľudí nechápem.....
Teda okrem ludí, čo s tým obchodujú za účelom spáchania t.č.
Ale sú aj ludia, ktorý neveria tomu, že ich tento systém ochráni, a taktiež to do budúcnosti nevidia moc rúžovo a pripravujú sa na najhoršie.
A pre niekoho sú "papiere" na príťaž.
/pán major, na toto fórum ale taký nechodia/
Jack: No ved prave, to sa mi na tom nepaci, ze hocijaky dedo (Môj urcite nie, alebo aj rodina po tom cloveku, ktora o zbrani nevie) ktory moze mat zbran 60 rokov volade zasitu na povale za tramom a nikdy nikomu s nou ani nemusel nic spravit, no ak ju najdu, hrozi za to velmi vysoky trest. A treba povedat, ze sa to bude tykat vela ludi na Slovensku, si zoberte kolko sa zbrani odovzdalo v amnestiach. Poznam dokonca z videnia jedneho z ulice, ktoremu takto nasli pred par rokmi CZtu a teraz je sakra rad, ze za to dostal vtedy iba podmienku
.
-
inspiring_satoshi
Ja musim suhlasit s Jackom. Proste su tu zakony a hotovo.
Ale urcite chapem aj KAPOv argument. Vela takych musi byt co to nemyslia v zlom. Nechcu ani pytliacit ani nikoho zabit, proste sa chcu daako vediet branit. A ked im to zakon neumoznuje, tak .....
Na druhej stane, kedy sa cierne zbrane nedali kupit, resp. nie tak jednoducho / netvrdim ze sa daju jednoducho kupit, nikdy som to neskusal / asi by tolko nelegalne ozbrojenych jedincov nebolo.
Ale urcite chapem aj KAPOv argument. Vela takych musi byt co to nemyslia v zlom. Nechcu ani pytliacit ani nikoho zabit, proste sa chcu daako vediet branit. A ked im to zakon neumoznuje, tak .....
Na druhej stane, kedy sa cierne zbrane nedali kupit, resp. nie tak jednoducho / netvrdim ze sa daju jednoducho kupit, nikdy som to neskusal / asi by tolko nelegalne ozbrojenych jedincov nebolo.
Madkiller, máš pravdu, ale to je stav, ktorý nemožno zmeniť. Vždy sa budú dať zohnať relatívne ľahko. To neovyplyníš, nech robíš čokoľvek.
Cobra, zase to nie je také drakonické, že ti ju náhodou nájdu za komínom, ty o nej vôbec nevieš a zašijú ťa. Ale môže to byť tak, že ty ju náhodou nájdeš za komínom, trochu sa s ňou pomojkáš, vrátiš ju späť za ten komín, nájdu ti ju a zašijú ťa.

Cobra, zase to nie je také drakonické, že ti ju náhodou nájdu za komínom, ty o nej vôbec nevieš a zašijú ťa. Ale môže to byť tak, že ty ju náhodou nájdeš za komínom, trochu sa s ňou pomojkáš, vrátiš ju späť za ten komín, nájdu ti ju a zašijú ťa.
V tejto knihe sa rozoberá aj táto problematika.Jack napísal:ale to je stav, ktorý nemožno zmeniť. Vždy sa budú dať zohnať relatívne ľahko. To neovyplyníš, nech robíš čokoľvek.
S tym sa da vcelku suhlasit, ale su tu aj veci co som spominal hore, no porovnajme to s Ceskou republikou (Podobny pravny system a myslim ze aj celkova situacia), tam je sadzba za obdobny paragraf max 2 roky citujem ich § 279Jack napísal:Cobra, trest za nedovolené ozbrojovanie je taký vysoký preto, lebo to mal byť bič na mafiánov, mafiánkov a ich "zásobovačov".
bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta, zákazem činnosti nebo propadnutím věci nebo jiné majetkové hodnoty.
Som zvedavy co by si povedal na to, ak by presiel nedajboze pozmenovak pana poslanca Pada (Mimochodom za SDKU!), ktory by doslova zrusil skupinu A ZPmadkiller napísal:Ja musim suhlasit s Jackom. Proste su tu zakony a hotovo.