Policajti zastrelili lupiča

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

podstatne je ze "prestrelka" ma podla novin svedkov a inspekcia nebude strpcovat zbytocne policajtov zivot ....

mladik konal ako konal bolo to jeho rozhodnutie vedel co robi a co sa mu moze stat.
inak nieje to tak davno co sa tu spominalo aka je zmagorena mladez z hip-hopych "vzorov" ...myslim ze to bolo "strelba zo skodovky" a uz tu je vysledok .... dufam ze sa poucia aspon nejaky jeho nasledovnici :?

len som zvedavy kam to budu niektory " pacifisti a ludomili" tlacit ......
Používateľov profilový obrázok
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

dufam, ze ten policajt nebude mat problemy sam so sebou kvoli tomu, ze ten lupic mal "len" plynovku. to je vsetko.

mne je luto toho lupica ale len kvoli tomu, ze ide o premrhany mlady zivot. takisto mi je luto napr. aj mladeho vodica, ktory sa vo velkej rychlosti vyrube a zabije sa. to je vsetko. tam moja lutost konci.
inspiring_boyd

jj len tak mimochodom ... dufam ze ho policajt "trafil" dobre a ze mladik prilis netrpel ............ :cry:
wronski
prispievateľ
Registered for: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa wronski »

Nomed napísal:jj len tak mimochodom ... dufam ze ho policajt "trafil" dobre a ze mladik prilis netrpel ............ :cry:
To, že jeho syn nestrieľal, mu podľa slov otca prezradil jeden z policajtov.Podľa informácií
Nového Času Jozefa Fančoviča zasiahol do brucha jeden výstrel zo samopalu a ten ho usmrtil.„Videl som ho, ako ležal s prestreleným bruchom. Mal ešte hadičku v ústach, ale lekári mu už nevedeli pomôcť,“povedal otec.Ide o neoverene info bulvarneho platku a vyjadrenie otca lupica,preto to treba brat s rezervou.
Lupic podla vsetkeho trpel.

http://krimi.cas.sk/clanok/193992/zdrve ... r-eur.html
Naposledy upravil/-a wronski v 22 Mar 2011, 14:25, upravené celkom 2 krát.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Toto by skôr patrilo do "Tak toto ma nasralo":

Titulok članku je "Zdrvený otec Jozefa (†21): Syna mi zabili pre pár eur"

Toto by som pochopil, keby ho prepadli a zabili pre pár eur čo mal pri sebe. On ale bol na druhej strane. On prepadol benzínku a ukradol peniaze. Okrem toho to s jeho zastrelením nemá nič spoločné. Policajt len opätoval streľbu.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Ak bol zásah "na mäkko" - tak išlo o veľmi bolestivú smrť. Vnútorné krvácanie a otrava krvi (ak boli prestrelené črevá)

Bulvár nebudem komentovať
inspiring_boyd

ved prave novy cas nkomentujem aj po galante napisali obrovsky titulok : Zaili otca 4-ch deti ! to co robil ten otec moc nerozmazavali ...pre istotu .. ale to je ot ....

aj som vychadzal z 1 prispevku kde je clanok zo SME ktory nepovazujem az za taky bulvar ako cas .......
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Sranda, opäť sa dostaneme k mojej úvahe o tom, či nie je legálne i morálne pochybné, ak policajti zastrelia človeka len preto, že sa pred nimi snaží ujsť.
:arrow:
Z môjho pohľadu bude kľúčové zistenie, či po policajtoch skutočne vystrelil alebo aspoň dokázateľne chcel vystreliť. Ak nie, tak ten policajt, ktorý ho strelil do brucha je v lepšom prípade mizerný strelec, v horšom sa nevie ovládať v strese, alebo v najhoršom prípade je to hovädo, ktoré stoj čo stoj chcelo odloviť utekajúceho páchateľa.
:evil:
Často si po príklady chodíme do USA, ale ani tam polícia - výnimkou väzenskej stráže - nestrieľa obyčajných pachošov, keď sa dajú na útek. Na Slovensku nám však v ostatných rokoch bujnie prax, že policajti strieľajú aj na autá, ktoré im nezastavia pri bežnej cestnej kontrole. Neviem ako vám, mne sa táto prax nepozdáva.
:roll:
Čítam tu o tom, aké radikálne názory by sa objavili, keby bol chlapčisko niekomu naozaj ublížil. Lenže to sa hráme s fikciou. Pričom policajt vo výkone by sa pri výkone nikdy nemal pohrávať s fikciou, ale s konkrétnymi okolnosťami a zistenými faktami. Preto odhliadnuc od fikcie, realita je taká, že v tomto prípade pachoš neublížil nikomu, iba sám sebe. Preto ma naozaj zaujíma - z hľadiska občianskeho i študijneho - aké závery prinesie vyšetrovanie inšpekcie. V tomto momente stále verím a chcem veriť, že policajt konal naozaj tak, ako musel a že nemohol inak.
:!:
Čo ma ale riadne začína sr*ť, je to nechutné spravodajské pokrytie incidentu. Média pracujú s tým, že:
a) páchateľ mal "len" 21 rokov
b) páchateľ mal "len" plynovú zbraň
c) páchateľ sa ospravedlnil obetiam zločinu
d) páchateľ bol na úteku, keď inkasoval fatálny zásah
e) páchateľ mal rodičov, ktorí za ním smútia.
Ako keby niektorá z týchto skutočností zbavovala páchateľa viny za to, že sa dopustil trestného činu, ktorý svojou závažnosťou a spoločenskou nebezpečnosťou rozhodne nepatrí medzi tie, nad ktorými možno prižmúriť oko. Ale keďže je to bulvár, navyše slovenský bulvár, asi nemá zmysel sa rozčuľovať nad tým, ako pár zdegenerovaných polodementov formuje verejnú mienku a povedomie o zločinoch a zločincoch. Nečudoval by som sa, keby z "chudáčika Jožka" ešte spravili martýra.

EDIT: Chyby v písaní.
Naposledy upravil/-a Jack v 22 Mar 2011, 20:37, upravené celkom 1 krát.
peterson
expert

ak teda bol pachoš taký kajúcnik, že na pumpe povedal sorry. Tak prečo sa nedal zadržať a tiež mohol povedať sorry, páni. Urobil som hovadinu- ponesiem si následky.
Ak bol dovtedy netrestaný a s prokurátorom by urobil dohodu, súd by mu pravdepodobne uložil miernejší trest oproti klasikej sadzbe.
(Panzer mi dá v tejto "fikcií" určite za pravdu)
Jack
moderátor

Peterson, nielen Panzer, ale aj trestný zákon a trestný poriadok ti dáva za pravdu.
:D
Hm, veď práve, že už z neho nerobia len kajúcnika za to "prepáčte", ale rovno chudáčika, obeť nejakých nejasných okolností, ktoré ho "prinútili" lúpiť so zbraňou... Vravím, možno z neho naše médiá ešte aj martýra budú robiť.
Viacerí tu spomenuli hiphopovú subkultúru, filmy a PC hry, rôzne sračky, ktoré k nám prišli prevažne zo Západu, ale sú to naše slovenské médiá, ktoré sústavne prekrúcajú realitu a ľuďom vytrvalo vymývajú mozgy. Prípad "chudáčika zabitého Jožka" je toho dobrým príkladom.
inspiring_boyd

Jack napísal:Sranda, opäť sa dostaneme k mojej úvahe o tom, či nie je legálne i morálne pochybné, ak policajti zastrelia človeka len preto, že sa pred nimi snaží ujsť.
:arrow:
co by si robil ty na jeho mieste ?
apropo pisat sa da hocico nezazil si tak polemizovat sa da hociako vysledok bude ze sa zas bude mlatit slama
..
Jack napísal: Z môjho pohľadu bude kľúčové zistenie, či po policajtoch skutočne vystrelil alebo aspoň dokázateľne chcel vystreliť.
v tomto suhlasim i ked v 1 spravach bolo ze 1 nabojnica bola "vonku"
takze sa budem drzat v tej rovine ze strielal pokial sa nepotvrdi ze nie ..

2 ... uz vidim tie polemiki ... najprv ho strelili a potom vystrielil z jeho pistole ako alibi ..... ale ako bolo pisane ak sa da tomu verit tak personal mal vidiet/pucut "prestrelku"

[quote="Jack"Ak nie, tak ten policajt, ktorý ho strelil do brucha je v lepšom prípade mizerný strelec, v horšom sa nevie ovládať v strese, alebo v najhoršom prípade je to hovädo, ktoré stoj čo stoj chcelo odloviť utekajúceho páchateľa.
[/quote]

hmm siroka uvaha v strese sa da reagovat hocijak ... mzno mieril na nohy ... no "hodilo " to na brucho .. pri "vycviku" aky dostali by sa to dalo cakat + chyba vzdialenost na aku sa strielalo a poziu z akej strielal.......keby ho chcel stoj co stoj odbuchnut .. je streleny zo zadu .... i ked v spravach nieje uvedene ci ho strelili z predu (ale tato uvaha sa mi zda trochu mimo :S )
Jack napísal: Často si po príklady chodíme do USA, ale ani tam polícia - výnimkou väzenskej stráže - nestrieľa obyčajných pachošov, keď sa dajú na útek. Na Slovensku nám však v ostatných rokoch bujnie prax, že policajti strieľajú aj na autá, ktoré im nezastavia pri bežnej cestnej kontrole.:
:P co ma s tymto USA ? :shock: maju pravo a povinnosti takze ak musia zastavit auto tak strielaju .......
Jack napísal: Neviem ako vám, mne sa táto prax nepozdáva.
hmmmm dalo by sa suhlasit pokial to nieje opodstatneny zasah ak ano kazdy si musi bit veomy svojho onania uz tu bol odkaz na cesku stranku kde to autor rozoberal ak niekto striela alebo inak utoci na poliu maju pravo sa branit a utocnik musi ratat z tym ze moze bit zastreleny ....
Jack napísal: Preto odhliadnuc od fikcie, realita je taká, že v tomto prípade pachoš neublížil nikomu, iba sám sebe. Preto ma naozaj zaujíma - z hľadiska občianskeho i študijneho - aké závery prinesie vyšetrovanie inšpekcie. V tomto momente stále verím a chcem veriť, že policajt konal naozaj tak, ako musel a že nemohol inak.

na vasledok vysetrovania som aj ja zvedavy uz len z toho dovodu ze ak bol policajt v prave a inspekcia na "tlak" roznych humanistov ho napriek tomu potresta tak si mozme bit isty ze uz tak lahko vevitiahnu zbrane z pusdier aj ked budu mat pravo a potom prehrame vsetci nielen policia
Jack napísal:
Čo ma ale riadne začína sr*ť, je to nechutné spravodajské pokrytie incidentu. Média pracujú s tým, že:
a) páchateľ bol "len" 21 rokov
b) páchateľ mal "len" plynovú zbraň
c) páchateľ sa ospravedlnil obetiam zločinu
d) páchateľ bol na úteku, keď inkasoval fatálny zásah
e) páchateľ mal rodičov, ktorí za ním smútia.
Ako keby niektorá z týchto skutočností zbavovala páchateľa viny za to, že sa dopustil trestného činu, ktorý svojou závažnosťou a spoločenskou nebezpečnosťou rozhodne nepatrí medzi tie, nad ktorými možno prižmúriť oko. Ale keďže je to bulvár, navyše slovenský bulvár, asi nemá zmysel sa rozčuľovať nad tým, ako pár zdegenerovaných polodementov formuje verejnú mienku a povedomie o zločinoch a zločincoch. Nečudoval by som sa, keby z "chudáčika Jožka" ešte spravili martýra.
z tymto plne suhlasim a nemam co ktomu dodat asi len tolko
kazdy sme strojcom svojho stastia niekto dobrovolne v tomto pripade lupic a niekto nedobrovolne - policajt.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Jack napísal:... alebo v najhoršom prípade je to hovädo, ktoré stoj čo stoj chcelo odloviť utekajúceho páchateľa.
Ja sa najviac obavam, aby to nebol prave tento pripad. Dufajme ze inspekcia zisti skutocnu pravdu.
Jack
moderátor

Nomed, rozdelím to a vezmem to po poradí.
a) Čo by som robil na jeho mieste? Nemám rád hypotetické otázky. Ale odpoveď je jasná: snažil by som sa postupovať v zmysle platných zákonov. A už som to písal skôr a celkom jasne, že pokým inšpekcia náhodou nepreukáže opak, chcem a budem veriť, že policajt konal správne.
b) Ak bola jedna nábojnica vonku, nebude problém to dokázať, čo len potvrdzuje presvedčenie, že policajt konal správne. Ak ti ale príde zaťažko fikcia, ktorá sa zaoberá aj inými alternatívami, tak to radšej nečítaj. Práve v tomto prípade si ja osobne myslím, že nejde o mlátenie prázdnej slamy, ale o debatu, ktorá sa točí okolo spôsobu, akým PZ vynucuje zákony a postupuje pri riešení závažných incidentov.
c) Ak niekto príde s teóriou, že policajti najprv páchateľa postrelili a potom dodatočne vystrelili z jeho plynovky, bude mať možnosť toto tvrdenie preukázať. V opačnom prípade verím, že policajti využijú všetky zákonné prostriedky, aby sa bránili prípadnému krivému obvineniu.
d) Je mi vcelku jedno, kam policajt mieril, podstatné je, kam trafil. Už som to písal, nevidím dôvod, aby som sa opakoval.
e) Čo s tým má spoločné USA? Čítaj pozornejšie, písal som, že často sa odvolávame na to, ako by postupovali pri vynucovaní práva Amíci. Pričom v takýchto - často pokrivkávajúcich prirovnaniach - sú považovaní za etalón nekompromisnosti. Ale ani tam sa zväčša nestrieľa na auto len preto, že nezastaví cestnej kontrole a ani na pachoša len preto, že nereaguje na výzvu "stoj, lebo strelím". Samozrejme, v určitých prípadoch áno, ale nechcem odbočovať, ale chcem si ísť čo najskôr odboxovať.
f) Opodstatnený zásah? Spochybňoval som práve kritériá "opodstatnenosti" streľby na unikajúce motorové vozidlo. Mne osobne sa nepáči pelíškovský princíp "Nesmí projet za žádnou cenu".
g) Nebojím sa, že by inšpekcia pokefovala policajta, ak sa preukáže, že naozaj konal tak, ako konať musel a mal. Za Dana sa medializované prípady použitia zbrane musia vždy skončiť tak, aby policajti vyzerali pred verejnosťou kompetentne.
Asi tak. Ospravedlňujem za prípadné chyby a preklepy, ale mám naponáhlo, tak sa mi to ani nechce po sebe čítať.
:wink:
peterson
expert

raz dávno Panzer slušne, odborne a pravdivo vysvetloval Petrovi Bezovi veci, na ktoré narážal v úvode jeho témy "Polícia na Slovensku"

Viac nemám k veci čo dodať. Tam bolo povedané(Panzerom) všetko.
(a hodí sa to i k dnešnej polemike)
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Jack napísal:Na Slovensku nám však v ostatných rokoch bujnie prax, že policajti strieľajú aj na autá, ktoré im nezastavia pri bežnej cestnej kontrole. Neviem ako vám, mne sa táto prax nepozdáva.
:roll:
100% súhlas.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"