Svedka krádeže dobili na smrť bejzbolkami

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Kapo
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

V tomto prípade zatial nie je hlavne komu dokazovať.
Takže jediné, čo zatial vieme, že venčíme už len s "úlom" po ruke.
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

No vidíš Kapo. Takže ešte raz: kým OČTK nedokážu ten úmysel, vražda to nebude.
:wink:
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Jack: ak útok pálkou vedieš na hlavu- môžeš obeť zabiť alebo spôsobiť ťažkú ujmu? (hlavu TZ radí medzi životne dôležité orgány a teda ak je útok vedený práve tam a práve predmetom, ktorý je spôsobilý urobiť ťažký následok- môžme sa baviť aj o pokuse Zabitia)
Otázka bude: prečo ste ho udreli práve po hlave? A prečo tolko krát a tolkí naraz? Čo ste od toho očakávali?
Reč bude aj o tom, či išlo o akože nedbanlivosť(že páchateľ netušil, čo môže spôsobiť) alebo o úmysel (priamy/nepriamy)

Dúfam, že sa kolegom podarí skutok objasniť a takéto nebezpečné svine izolovať od spoločnosti.

V Seredi by som videl priestor pre prednášky odborníkov aj zo združenia Legis Telum(napr. v spolupráci s mestom), ktorí by reagovali na takéto prípady a vzdelávali ľudí v otázkach ochrany vlastnej osoby, rodiny a majetku. Ak by sa občanom pozdvihlo právne vedomie, možno by sa aj zároven rozšíril počet držitelov ZP a stupen bezpečnosti by dokázali trochu ovplyvnovať aj samotní občania
Jack
moderátor

Peterson, ale veď obaja hovoríme to isté, že podstatné je, čo z toho sa podarí dokázať.
:wink:
Berserker položil konkrétnu otázku a dostal konkrétnu odpoveď. Ako bude skutok preklasifikovaný uvidíme neskôr, dnes keď ešte nečapli tých zmrdov, niet ani komu klásť otázky, ktoré budú pri objasňovaní samozrejme mať svoju relevanciu.
:arrow:
A neviem, či je to dobré alebo zlé, že máme podobné nápady, ale jedna z prvých vecí, ktoré mi napadli ešte včera, keď som počul o tomto prípade, bola, že je najvyšší čas, aby v takom meste ako je Sereď niekto konečne začal ovčanom vtĺkať do hlavy, že majú na výber. Že majú možnosť voľby, že majú právo sa brániť zlovôli pár grázlov a že by sa konečne mali prestať hrať na pštrosákov a začať brať ochranu vlastného života, zdravia a majetku nielen ako možnosť, ale priam ako ich vlastnú povinnosť. A že na splnenie tejto povinnosti smú použiť legálne držanú streľnú zbraň.
:twisted:
krisztian
občasný prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa krisztian »

Cela Sered nahlas hovori o tom kto to spravil, len polisi nejako to nechcu pocut
peterson
expert

medzi "myslieť si" a "dokázať" je HLBOKÁ PRIEPASŤ ZÁKONOV.

-Nato treba myslieť neustále.
Sudca musí mať niečo konkrétne na stole, aby mohol "odmeniť" páchatela. Rozhorčenie občanov nato nestačí
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

krisztian ved napis sem, mozno to kompetetni naozaj nevedia.
Jack
moderátor

Peterson, to je tretí raz za dva dni, čo si zareagoval podobne ako som chcel ja. Popoludní som mal naponáhľo, reku napíšem večer, tak sem prídem a vidím to tu. Prestáva sa mi to páčiť a začínam spriadať konšpiračné teórie, ako sa mi nejaký Peterson nabúral do hlavy. Keďže si príslušník PZ, môžem do tej mojej teórie zakomponovať aj štát, štátnu moc, EÚ, NATO, Bilderberg Group, slobodomurárov, dokonca aj kaprohuba.
:lol: :lol:
Ale aby som nebol tak celkom OT, krisztian, nemusíš hovoriť mená, ale ak chceš, tak nám naznač, čo sú to za firmy a čo sa rozpráva po Seredi. Niežeby to niečo riešilo, ale niektorí sme aj zvedaví.
:wink: 8)
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Peterson vypada na typickeho policajta bez politickych cielov.
Je scasti "vytrety" policajnym zivotom ale myslim si ze z jeho strany su nazory relativne adekvatne tomu co robi. Takze by som to nazval skor ako profesna deformacia. Inak povedane prirodzene "haji" farby policie ale relativne nepoliticky, takze by som ho povazoval skor ako priatela zo strany PZ.
peterson
expert

BKSL: ako mi zvykol dávnejšie písať Luke- "je to divné, ale musím s tebou súhlasiť" :wink:
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 11 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

Aby som vsetkych uviedol na pravu mieru - pokial sa nemylim, podla mne znamych informacii zo stretnutia na strelnici, co je uz dost davno aspon mesiac, policajt nemusi nic dokazovat, pre statistiku staci co najskor vzniest obvinenie konkretnej osobe a statistika mu da maximum bodov.
odsudenie pachosa nie je vobec podstatne.
Ale je mozne, ze uz je dalsia verzia cislo 111.2.3.5.9. tej statistiky, tej reformy, ktora bola 11 rokov planovana panom presidiom, hoci tusim asi v tej dobe, ako o nej mal zacat premyslat, on sam urobil to, co teraz refomuje - teda urobil spolocne urady vysetrovania.
aspon mne boli dane take informacie a ci je to uplna pravda alebo nie, je v podstate jedno. Marketingovo orientovane MV SR a ine tzv. reformne :? ministerstva si z takehoto stekotu psov nerobia nic.
peterson
expert

ale už sa prokuratúra zobúdza zo spánku a tvrdšie dozoruje takéto tzv.rýchle čiarky.
Služ.mobily prokurátorov sú v prevádzke daleko častejšie ako v minulosti.
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Čím ďalej tým viac mám pocit že kriminalita by klesala ak by bolo viac legálnych zbraní v obehu a začalo sa viac hľadieť na práva obrancov.

Mám dobrý TZ a TP aj s výkladom. Je to cca 5MB. Písal to čentéš s kolegami. Dajte niekto tip kde to umiestniť a dám to tam
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

peterson
expert

No, ja by som navrhoval na web Legis Telum
Napísať odpoveď