Opitý mladík strielal v centre Bratislavy
pravidlá - povinnosti - práva = funkčný systém
bez pravidiel, obmedzeni, povinností = anarchia
Aký je rozdiel medzi plynovkárom v MHD, ktorý sa drží madla hore, pričom sa mu zdvihne bunda a vyčnieva mu z pod nej niečo ako zbraň?
medzi týpkom s nelegalnou ostrou a týpkom s legalnou ostrou ?
no ja byť tým prisediacim nevidím v tom rozdiel ...
Prečo sa tieto vtakoviny majú podobať na reálne zbrane ? aký to má význam ? ten pes , proti ktorému sa bránite podla Vás plynovkárov sa toho viaac lakne ?
Jediný dôvod mi dajte prečo sa to má podobať na ostrú zbraň ?
neexistuje jedina situacia kedy nie je možné aby došlo k omylu, že to nie je pi...a plynová ale ostra ?
Ak chlapci chcete nosiť niečo čo sa na ostrú podobá, mali by ste byť tak isto perzekuovaní ako my , čo sme investovali čas, peniaze a nemálo námahy do toho aby sme sa mohli venovať reálnemu strleckému športu a aby sme mali právo nosiť . Máme nespočet povinností a číha na nás nespočet prúserov, prečo teda na Vás to nemá platiť , keď výsledkom každého mediami zdokumentovaného prípadu použitia plynovky je tytulok STRELBA STRELNOU ZBRAŇOU !!!!
Chcete páni povedať, že sme ako DL , že sme neprajní ? kto tu prichádza o povesť , kto tu riskuje a komu bude v globále škodené verejnou mienkou ?????
Každý občan SR ovláda definície plynová, expanzná , gulová broková a na prvý pohlad vie že ide o trtka čo nosí plynovku ?
Vy všetci čo sa hráte na volačo s tými plynovkami ste reálnou hrozbou pre mňa !!! pre môj záujem !!!! takže pochopte , že nie som nadšený z toho že tomu stačí 18 rokov veku a može to mať, to čo sa na prvý nedá rozoznať od ostrej.
Ste problém pre držitelov ZP !!!
bez pravidiel, obmedzeni, povinností = anarchia
Aký je rozdiel medzi plynovkárom v MHD, ktorý sa drží madla hore, pričom sa mu zdvihne bunda a vyčnieva mu z pod nej niečo ako zbraň?
medzi týpkom s nelegalnou ostrou a týpkom s legalnou ostrou ?
no ja byť tým prisediacim nevidím v tom rozdiel ...
Prečo sa tieto vtakoviny majú podobať na reálne zbrane ? aký to má význam ? ten pes , proti ktorému sa bránite podla Vás plynovkárov sa toho viaac lakne ?
Jediný dôvod mi dajte prečo sa to má podobať na ostrú zbraň ?
neexistuje jedina situacia kedy nie je možné aby došlo k omylu, že to nie je pi...a plynová ale ostra ?
Ak chlapci chcete nosiť niečo čo sa na ostrú podobá, mali by ste byť tak isto perzekuovaní ako my , čo sme investovali čas, peniaze a nemálo námahy do toho aby sme sa mohli venovať reálnemu strleckému športu a aby sme mali právo nosiť . Máme nespočet povinností a číha na nás nespočet prúserov, prečo teda na Vás to nemá platiť , keď výsledkom každého mediami zdokumentovaného prípadu použitia plynovky je tytulok STRELBA STRELNOU ZBRAŇOU !!!!
Chcete páni povedať, že sme ako DL , že sme neprajní ? kto tu prichádza o povesť , kto tu riskuje a komu bude v globále škodené verejnou mienkou ?????
Každý občan SR ovláda definície plynová, expanzná , gulová broková a na prvý pohlad vie že ide o trtka čo nosí plynovku ?
Vy všetci čo sa hráte na volačo s tými plynovkami ste reálnou hrozbou pre mňa !!! pre môj záujem !!!! takže pochopte , že nie som nadšený z toho že tomu stačí 18 rokov veku a može to mať, to čo sa na prvý nedá rozoznať od ostrej.
Ste problém pre držitelov ZP !!!
romanon napísal:Ja ako plynovkar s oznacomavim hlavne oranzovou farbou nesuhlasim. Znizuje to zastrasovaciu obranyschopnost majitela a znizuje obranny ucinok plynovky na uroven kasera
Ty ... plynovkár ! ale na tej úropvni to má byť !!!!!!!!! nie viac !!!!! ak chjceš vyššiu úroveň choď si spraviť ZP !!!!
romanon napísal: , mozno este menej kedze oznacenie oranzovej hlavne u vacsina ludi evokuje to ze ide len o hracku.
O to ide !!!!!!!
romanon napísal: Treba totiz brat do uvahy aj to ze niekedy staci v pripade NO zbran vytiahnut a keby utocnik ihned odhalil ze nejde o ostru, mohol by pokracovat v utoku...
Ty ju máš ťahať len vtedy ak ti ide o život !!!!!!!!
ty s ňou nemáš zastrašovať !!!
romanon napísal:
kto pacha TC s plynovkou vydavajuc sa za ostru, nesie za to plnu zodpovednost, jeho bordel ze ho pritom sundaju ako keby ostru mal...
veľmi správne tak mu treba !
Takže nemaj oranžovú plynovku a vytiahni ju na mňa budeme obaja v novinách len ty budeš POST MORTEM !!! to chceš ???
alebo chceš aby tak dopadol podobný tebe a vyhasol zbytočne ludský život ? a z niekoho spravíš vraha ???
duros ked na mna niekto vytiahne strelnu zbran (je jedno ci ostru alebo plynak) tak urcite na neho nevytiahnem plynovku to da rozum. A nezabudaj ze vzniknutu NO si utorcnik nemoze uplatnovat svoju NO! Ak ano, jedna protipravne. Ak ma niekto ohrozuje a nema zbran a ja vytiahnem plynovku tak konam v ramci NO, ak nasledne vytiahne strelnu zbran uz si neuplatnuje NO. A takisto zdielam nazor Marek Z
A nerozculuj sa, skodi to na tlak.
Tak si to vykladas ako sa ti to hodi, ze ? Vlastne NO to bude az vtedy ked ty uznas za vhodne, a ver ze ked dojde k tomu, ze ta napadnem budem sa ti snazit dat popapuli, nebudem na teba brat zbran ako ty hovoris to da rozum nie ? A potom ak ty zistis ze idem na teba s pastami tahas plynovku ... ok ale o tom kto bol v NO ... zase pre teba post mortem, pochop ide o teba, ty sa vystavujes riziku, a s tvojim pojatim NO vystavujes riziku verejnej perzekucie aj legalnych drzitelov zp. Maj si plynovku, ale absolvuj to iste co my a prejde ta chut.romanon napísal:duros ked na mna niekto vytiahne strelnu zbran (je jedno ci ostru alebo plynak) tak urcite na neho nevytiahnem plynovku to da rozum. A nezabudaj ze vzniknutu NO si utorcnik nemoze uplatnovat svoju NO! Ak ano, jedna protipravne. Ak ma niekto ohrozuje a nema zbran a ja vytiahnem plynovku tak konam v ramci NO, ak nasledne vytiahne strelnu zbran uz si neuplatnuje NO. A takisto zdielam nazor Marek Z
-
inspiring_tharp
Označovanie plynoviek nejakou oranžovou farbou nie je dobrý nápad. Ako to tu už bolo spomenuté, slušnému človekovi to len uškodí (obklúčia ho traja výrastkovia s jednoznačným úmyslom útoku, brániaci sa vytiahne plynovku s oranžovou hlavňou, výrastkovia sa zasmejú a útočia) a grázlom len prídá výhodu (nafarbia plynovku na čiernu, alebo horšie, nafarbia ostrú na oranžovo).
Ako som už písal, bol by som za zavedenie "malého" ZP čo by bolo potrebné na nosenie, možno aj na kúpu plynovky.
Tiež by som bol zvedavý ako sa trestajú idioti čo sa oháňajú plynovkou. Takisto by pomohlo, keby sa medializovali aj tresty, možno by si pár idiotov rozmyslelo svoje správanie keby vedeli čo im reálne hrozí.
Ako som už písal, bol by som za zavedenie "malého" ZP čo by bolo potrebné na nosenie, možno aj na kúpu plynovky.
Tiež by som bol zvedavý ako sa trestajú idioti čo sa oháňajú plynovkou. Takisto by pomohlo, keby sa medializovali aj tresty, možno by si pár idiotov rozmyslelo svoje správanie keby vedeli čo im reálne hrozí.
Pokiaľ dobre viem tak "plynovky" patria do kategórie D (tuším písmeno c - expanzné) takže to o čom píšeš by malo spadať pod zákon o strelných zbraniach a strelive. Povinnosť skryto nosiť platí aj pre nich. Tiež platia pre nich aj postihy. Pre nás čo vlastníme "skutočné" zbrane je najväčším trestom odňatie ZP. "Plynovkárov" toto netrápi + drvivá väčšina nemá žiadne právne povedomie týkajúce sa str. zbraní a "zákonov okolo" takže netušia čo sa môže a čo nie.duros napísal:Ak chlapci chcete nosiť niečo čo sa na ostrú podobá, mali by ste byť tak isto perzekuovaní ako my , čo sme investovali čas, peniaze a nemálo námahy do toho aby sme sa mohli venovať reálnemu strleckému športu a aby sme mali právo nosiť . Máme nespočet povinností a číha na nás nespočet prúserov, prečo teda na Vás to nemá platiť , keď výsledkom každého mediami zdokumentovaného prípadu použitia plynovky je tytulok STRELBA STRELNOU ZBRAŇOU !!!!
Média sú schopné urobiť masaker aj keď sa strieľa iba prakom (napríklad nedávna "streľba" na poštu).
co mi povedia kuklaci...boze ved som hovoril ze ak niekto pacha TC s plynovkou vydavajuc ju za ostru tak je ma byt pripraveny zo to okolie bude brat ako ostru a nalezite na to aj reagovat, je to jeho bordel a jeho zodpovednost, nerob zas zo vsetkych plynovkarov vykradacov pump a bank, vam sa tiez nepaci ked vsetkych kriminalnikov s ostrymi hadzu do jedneho vreca so slusnymi drzitelmi ZP
-
inspiring_tharp
Myslím že aj ostatní mi dajú za pravdu. Nám sa nepáči to, keď nás niekto hlavne kvôli plynovkárom označuje za šialených strelcov, pred ktorými je treba chrániť nevinné obete a ktorým priťažuje fakt, že "každý týždeň sa strieľa", ako to povedal ujo Dano. Viď streľba na trolejbus, mŕtvy chalan po prepade pumpy, streľba pred barom, streľba po cigánoch, streľba v dedine, kvôli ktorej došli až kukláči a neviem čo ešte..romanon napísal:nerob zas zo vsetkych plynovkarov vykradacov pump a bank, vam sa tiez nepaci ked vsetkych kriminalnikov s ostrymi hadzu do jedneho vreca so slusnymi drzitelmi ZP
sorry zle som sa vyjadril, zalezi na okolnostiach, ale myslim, ze vacsina sudcov to posudi ako NO, samozrejme ak nie je utocnikov 20berserker napísal:Marek Z napísal:nekonas, sorryromanon napísal:Ak ma niekto ohrozuje a nema zbran a ja vytiahnem plynovku tak konam v ramci NO, ak nasledne vytiahne strelnu zbran uz si neuplatnuje NO.
Ak sa jedná o priamo hroziaci útok, a obrana nie je celkom zjavne neprimeraná, tak prečo by sa nemalo jednať o NO?