Opitý mladík strielal v centre Bratislavy

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

Butvin napísal:Guns, Ja si neviem dost realne predstavit akoby si obhajoval to, ze niekto na zbrani musi mat cerveny navlek a iny nie - ci uz pri noseni, alebo KN/NO.
Butvin: Praveze moja predstava by bola ze vsetky atrapy (ci uz plynovky, hracky, airsoftky, ...) by museli mat to oznacenie vzdy ked by ich majitel nosil na verejnosti.

Napisal som len ze niekto by to kludne mohol skusat risknut (nosit neoznacenu atrapu) a pokial by nerobil blbiny tak aj ked by porusoval zakon, na 99% by na to nikto nikdy neprisiel (to 1% je ze povedzme si sbs-kar v banke vsimne vyduvajuce sa tricko, alebo policia robi raziu v bare a pod.). A v takom pripade by ho mal logicky cakat ozaj ostry trest (pretoze ak ju nemal oznacenu, co ak zrovna tu banku ozaj planoval vylupit? alebo v tom bare sa opit, a potom s nou niekomu ublizit - plynovka to sice dokaze len na kratku vzdialenost, ale dokaze tiez sposobit zranenie, atd.).

Lord_Summoner: Dufam ze to myslis ironicky :wink: Co by asi urobil ozbrojeny drzitel ZP keby nanho niekto vytiahol noz? A co by asi urobil keby nanho niekto vytasil zbran? (ze to je plynovka by bez oznacenia samozrejme nevedel...). Proste toto cele nevyhnutne vedie k tomu ze k takejto situacii raz dojde (a vzhladom na rastucu frekvenciu tychto incidentov to uz asi dlho nepotrva), bude ublizene nevinnemu (a je jedno z ktorej strany, ci pri tom bude asistovat alkohol, ci bude ten s plynovkou mladistvy alebo dochodca, atd.), proste k tomu dojde a nasledne najblizsi navrh zakona o zbraniach uz zrusi nosenie zbrani uplne (ako to koniec koncov uz teraz navrhuje Kalinak).

Ja uz ale od tejto temy davam ruky prec, aj tak je to len teoretizovanie co by keby, v skutocnosti sa ziadna pravna uprava tykajuca sa plynoviek a spol. nechysta a to znamena ze opitych 'legalnych drzitelov zbrani' (ako plynovkarov oznacuju policajni hovorcovia a nasledne i media pretoze nimi naozaj su), bude pribudat, a ich excesy sa budu opakovat ci stupnovat...

Gunslinger
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

to:Lord ...,to co si povedal je velka pravda. Spolocenska nebezpecnost takehoto konania je totiz v podstate zanedbatelna. Jedini kto si na takom niecom prihrievaju polievku su senzaciechtivi novinari,podporovani vladnucimi obmedzovacmi.
to:Gunsl... viem ze taketo excesy nerobia dobre meno strelcom,ale nesnazme sa koli tomu akymkolvek sposobom este viac obmedzovat to co uz je aj tak dost obmedzovane. Dnes plynovkarom ci airsoftakom nafarbime zbrane a ani sa nenazdame a zrazu zajtra budu strelci musiet nosit na rukave cervenu pasku,aby policajt vedel ze moze byt ohrozeny. Sak to je chore. Ked niekoho zastrelis,tak si to odskac podla zakona. Ked spachas priestupok s plynakom,tiez si to odskac podla zakona. Podla dnes platnych paragrafov,ktore su ci uz pri priestupkoch,ci pri trestnych cinoch dost prisne. Bez emocii a histerie.
Volanim po obmedzeniach,sprisneni trestov ci trestani nie pachatelov,ale potencionalnych vinnikov sa nic nevyriesi.
Niekto sa ma tu pytal na riesenie tohoto problemu. Podla mojho nazoru toto problem,ktory by si ziadal nejake zmeny nieje.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

MRBLUE napísal:. viem ze taketo excesy nerobia dobre meno strelcom,ale nesnazme sa koli tomu akymkolvek sposobom este viac obmedzovat to co uz je aj tak dost obmedzovane.
ono vies cela debata sa tu rozprudila viacmenej kvoli tomu ze "vyciny inych skupin" su ucelne zaradovane do "nasej skupiny" a v konecnom dosledku je "nasa skupia" ucelovo perzekuovana nepravom.

No a nam ide o to aby aj obycajny lud vedel ze noviny pisu kraviny bo aj male dieta vie ze to bola plynovvka bo bola oznacena .... ci su nase riesenia dobre polo dobre alebo zle neviem ale tebe sa tiez nepaci ked ta nepravom trestaju za niekoho druheho tot vse.
wizzard160
prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa wizzard160 »

Nomed lenze to novinari nas hadzu do jedneho vreca s plynovkarmi ONI su ten problem na nich treba najst sposob ako si vynutit aby pisali pravdu a nie klamstva ako posledne v SME, ten zvysok plynovkarov ktori sa nikdy nedopustili a najskor ani nedopustia ziadneho execu nemozu byt trestani koli chybam jednotlivcov tak ako sme my trestani koli dnv, ale ako som tu uz napisal my tu nic nevyriesime akurat o tom mozme tocit este na dalsich 10 stranach akurat co si to tu precita niekto kto to vyuzije na dalsie nezmyselen sprisnovanie 190ky, ktore moze nejako osmahnut aj nas (ved ked uz bude obmedzovat plynovkarov preco by neukrojil aj drzitelom napriklad obmedzenim Akcka?? )
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

wizzard160 napísal:Nomed lenze to novinari nas hadzu do jedneho vreca s plynovkarmi ONI su ten problem na nich treba najst sposob ako si vynutit aby pisali pravdu a nie klamstva ako posledne v SME

1.

Ak novinar dovali na miesto, pyta sa prveho co sa stalo:
"Bol tu taky magor so zbranou a strielal po nas ale nikoho netrafil lebo sme sa schovali." (lebo ostra zbran by nas mohla naozaj zabit).
Opyta sa druheho: "Ano, mal pistol a skoro nas trafil, mali sme stastie."

Novinar napise: Saleny maniak so zbranou strielal po ludoch pred kulturakom.

2.

Ak novinar dovali na miesto, pyta sa prveho co sa stalo:
"Bol tu taky nadrbany s plynovkou a robil tu bordel."
Opyta sa druheho: "Ano, mal plynovku a blbol tu s nou." (logicky vsetkym doslo ze ublizit relativne nemohol, lebo to bola plynovka, tak mohol s nou len blbnut).

Novinar napise: "Opity mladik s plynovkou blbol pred kulturakom."

Vsimli ste si, kde nastal hlavny rozdiel ? A toto je to, comu ma to oznacenie prioritne zabranit.
kamov
prispievateľ
Registered for: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Pozeram ze bysi to zasluzilo novu temu s anketou :D
wizzard160
prispievateľ

BKSL ale novinar ak je ozaj Novinar sa nepyta LEN svedkov ale predsa aj nejakeho zastupcu pz nie? a kedze vo vsetkych pripadoch "sialeneho strelca" boli pachatelia dolapeni tak pz vie a teda aj povie novinarovy ze pachatel mal plynovu zbran a nie ostru, nehovoriac o tom ze ten posledny mal 20 rokov takze novinar ak chce byt objektivny tak si zisti vsetky fakty napriklad aj to ze do 21 nemohol mat zp ak nebol v repre atd a ak budu plynovky aj ruzovucke ked si novinar nezisti ze mal dotycny plynovku alebo to ucelne prekruti tak bude na prd nejake zafarbovanie, pametam si na pripad z ciech kde pekne postrihali reportaz v tv kde hovorkyna povedala ze pachatel mal flobertku ktoru mozno mat bez zp ale postrihane to bolo tak ze to vyznelo akoby mal ostru. Ale tak okej podme sprisnovat, najprv plynovkarov potom ked budu mat kriklave kvery tak pride na rad zrusenie Acka potom pride zrusenie Bcka a odovzdanie kratkych na roztavenie ako bolo v UK a Australii a nakoniec tu budu mat zbrane len polovnici aj to len vyvoleny a ulozene pekne na nejakom OO PZ...
inspiring_kepler

wizzard160 napísal:... pametam si na pripad z ciech kde pekne postrihali reportaz v tv kde hovorkyna povedala ze pachatel mal flobertku ktoru mozno mat bez zp ale postrihane to bolo tak ze to vyznelo akoby mal ostru.
Toto si aj ja pamatam, to bola dobra haluz, este bolo pocut preseky tej hovorkyne. Tu ide o to aby uz prvy "vykrik" a myslienka toho co je z akcie mal v sebe slovo plynovka, lebo mu ta oranzova udrie hned do oci.
A zakedy policajti vydaju vyhlasenie tak uz je to pomaly aj na youtube :-)

wizzard160 je mi jasne, ze sa bojis sprisnovania. Ale na druhej strane kryt nezodpovednost druhych akymsi "drzanim pokope" len preto ze by to mozno ohrozilo nas samotnych sa mi zda rychlejsia cesta do hrobu ako oznacenie plynoviek.

Podobny pripad je nahlasovanie cestnych kontrol, na jednej strane ludia nadavaju na agresivitu na cestach a na druhej strane nepriamo nahravaju piratom ciest ze nahlasuju cestne kontroly v mylnom domneni ze aj ich to vyjde v globale lacnejsie na pripadnych pokutách. Ked sa im bude potom kotulat hlava po ceste tak by mozno aj tu pripadnu pokutu radsej zaplatili.
V kazdom radii nahlasovanie radarov, za toto by som urcil obrovske pokuty.
V tomto je krasne vidiet demenciu slovenskych vodicov a podobne aj policajtov, ze s tym nic nerobia. Tu sa statisticky da zachranit najviac zivotov (pre info: mam 2 auta a papiere od 15-tich).

Preto nekryme zbytocne niektoru skupinu len preto ze pouziva strelne zbrane. Zbran je len nastroj. Nesmieme na zaklade vlastnickeho vztahu k zbrani, posudzovat vhodnost jednania cloveka.
wizzard160
prispievateľ

Sprisnovanie plynovkarov mi je fuk ja plynovku nemam :) len mi ide na um ta poviedka ze "Ked brali zidov bol som ticho, ked brali ciganov bol som ticho, ked brali partizanov bol som ticho, teraz beru mna a niet nikoho kto by sa ma zastal"
inspiring_neumann

Príspevok od používateľa inspiring_neumann »

Keď niektobude chcieť použit plynovku alebo airsoftku ako pravu zbraň (prepad, ...) tak si tú oranžovú farbu z ústia lahko odstráni....
inspiring_kepler

Kto hovori, ze ma byt znacenie len na usti hlavne :wink: .
Ide aj o prepady plynovkou ale prioritne o "opity bordel" na ulici.
romanon
prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa romanon »

Ja myslim ze ono tu ide skor o nejaku sebakontrolu a disciplinu nez nieco tu prikazovat zakazovat a 18+...Strielal som s plynovkou pod vplyvom alkoholu na silvestra, ale ani tak som nezabudal na zakladne pravidla ako bezpecne uhly mierenia zbrane, nemierenie na nikoho ani s prazdnou zbranou, prst mimo spuste, bezpecna manipulacia... Zapukali sme si do vzduchu, nikoho nenapadlo mierit pri strelbe na nieco ine ako vzduch nad nami, nikoho som neohrozil ani nepoburil, takze tak.
inspiring_hoover

Príspevok od používateľa inspiring_hoover »

ja by som to zakazovanie a farbanie plynoviek moc nepropagoval .... mnohym nam mozu ostat totizto len tie po psychotestoch .... % dohodnutej uspesnosti predsa nepusti
inspiring_shockley

Príspevok od používateľa inspiring_shockley »

wizzard160 napísal:Sprisnovanie plynovkarov mi je fuk ja plynovku nemam :) len mi ide na um ta poviedka ze "Ked brali zidov bol som ticho, ked brali ciganov bol som ticho, ked brali partizanov bol som ticho, teraz beru mna a niet nikoho kto by sa ma zastal"
...toto je asi ten problem, velmi trefny komentar !!

Politik v snahe zapacit sa narodu si vybera a utoci na najslabsie skupiny - je to jednom v com: akakolvek smutna tema je dobra - jedno zrazene dieta pri autobuse? ok, tak bude zakaz predbiehania autobusov v obci. To ze realne bol problem inde a ze by stacilo presadzovat existujuci zakon a dat vodica, ktory isiel 120 v obci za mreze na par rokov natvrdo so zakazom VMV na dozivotie alebo pokutou co bude splacat do konca zivota, to nie je pre media a volicov zaujimave. Takto budu radsej trpiet vsetci. Pausalne. Spolocne a nerozdielne. Ako za sociku. Lebo treba spravit "gesto". Vsak na to su zvyknuti vsetci - jedna kompletna generacia a dve tak z casti.
Vsak radsej vziat detom noznicky, aby sa neporanili, lebo to je jednoduchsie a lacnejsie ako deti naucit zodpovednosti pri manipulacii s nimi. Moja zena da dcere 3 cokolady s tym, ze ma istotu ze nezje viac. Ja jej dam balicek a ucim ju nezjest vsetky. A toto je v zivote vsade. Sme masirovany reklamou na uvery, pozicky, obstaranie zbytocnych statkov vsetkeho druhu a pod. ale nikto nas neuci nad spotrebou rozmyslat. Jedinym limitom spotreby sa stava dostupnost zdrojov.
A to nasa spolocnost, poznacena socializmom na par generacii a reznutym s pseduohumanizmom sucasnosti nevychovava ani novych ludi k zodpovednosti (=pochybis? platis!). Vobec ich nevedie k tomu, aby si vazili vlastne prava a slobody. Vlastne uspory, vlastny majetok, sme ako funkcna spolocnost riadne degenerovani ......
Myslim si, ze maj co chces a rob co chces, ale ak niekoho odfajcis v krcme nadratkovany ako cinka - koniec. Exemplarny (a to teraz nepropagujem tie US filmy, kde policajti po sluzbe s kvermi idu do akoze "svojho" baru, popijaju a potom soferuju este domov).

...sa tu bavime o tom co mozno bude - chcem vidiet vysledok. Nic nie je starsie ako vcerajsie noviny.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"