Navrh novely #3

inspiring_cannon

Príspevok od používateľa inspiring_cannon »

Mna by zaujimalo gde boly psychologovia doteraz?
Supi zacitili zdochlinu.
Teraz kazdy je mudri.Dopredu vedia kolky neprejdu.
Ze mi pokazili radost zo zbrani a strielania to ich netrapi.
Sposobily mi psychicku traumu.Neni to zalovatelne?
Používateľov profilový obrázok
Bauer
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Bauer »

Mám zbrojný preukaz skupiny A E F platný do 2017 a som držiteľom dvoch zbraní kat. B, bežných samonabíjacích pištolí, jedna Walther P99 v 9mm a jeden Walther PPK v 7,64mm. Snažím sa dočítať na internete, či budem musieť na psychotesty do 30.4.2012 alebo až v roku 2017 keď si budem predlžovať zbrojný preukaz. Prosím poraďte. Ďakujem.

Rovnako keďže nemám napísanú v žiadnej karte zbrane skupinu E tak by som mohol to E aj úplne zrušiť. Ja som si kedysi urobil to E, lebo som si myslel, že si kúpim malorážku, ale rodinné finančné dôvody spôsobili, že som skončil bez pušky. Keď mi dajú zbrojný preukaz už bez sk.E len A a F tak to je NOVE VYDANIE ZBROJNÉHO PREUKAZU, čo spôsobí, že ma z PZ vyženú zas na psychotesty alebo nie ?
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Len zopakujem, čo tu už bolo spomenuté - v dohľadnej dobe sa na stránke Legis Telum objaví komentované znenie novely, z ktorého by aj laikovi malo byť jasné, čo z novely a nakoľko sa ho týka.
Len trocha trpezlivosti, prosím :wink:

Bauer:
- až v roku 2017
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

Bauer,
Čo sa týka druhej časti tvojho príspevku, myslím si, že nie. Keby si si dal zrušiť sk. E, proces by bol podľa mňa ako pri rozširovaní -- vydajú ti ZP s novým číslom, možno aj nové karty zbrane. Administratívna zmena, nič viac.
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

niekde sú ochotní napísať do nového ZP číslo starého, aby nemuseli prerábať karty zbraní...
Bauer
častý prispievateľ

R napísal:niekde sú ochotní napísať do nového ZP číslo starého, aby nemNo ja v tom useli prerábať karty zbraní...
No ja v tom mám práve chaos, ktorý som si chcel dať na poriadok. Aj mne napísali do nového zbrojáku AEF číslo starého AF a na strelnici mi povedali, že to nestačí, že si mám vybaviť nové karty zbrane, aby som nemal problémy. Tak veď karta zbrane je za pár eur a keď sa budem zbavovať E tak si dám urobiť nový zbroják AF aj obe nové karty zbrane. Veď mám len dva železá. To ma nezruinuje.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

? na strelnici ti povedali ze to nestaci ?
na akej si bol ?

mam to tak isto a nemam nikde ziadny problem .....inak naco ti na strelnici "kontrolovali cisla" ?
Bauer
častý prispievateľ

Na strelnici mi zapisovali údaje zo zbrojaku a karty zbrane z ktorej som strielal, asi preto aby som na strelnici nestriela z nejakej cernoty tak si zapisovali do toho zošita aj zbran s ktorou som prišiel, možno preto, že som tam kupoval aj patrony a aby mali doklad o tom, že mam narok na 9mm a 7,65mm.
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Koli patronom to pochopim, ale keby chceli vidiet nieco ine ako zbrojny preukaz, tak by som ich poslal.
R
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa R »

Bauer: tak si ich mal poslať do niekam, ten kto tie karty a ZP vydal je zároveň jediný kto ťa za ne môže buzerovať. Nejaký ujo na strelnici do toho nemá čo mudrovať.
agger
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Rasto napísal:Koli patronom to pochopim, ale keby chceli vidiet nieco ine ako zbrojny preukaz, tak by som ich poslal.
Rasto na niektorych strelniciach to tak bezne robia.
luke
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa luke »

v dubravke napr. chcu vzdy vidiet jednu kartu zbrane, zp ich vobec nezaujima.
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Ja som bol min na policajnej a sluzbu mal jeden policajt v sluzbe a chcel vidiet zbrojak, tak som mu ho ukazal a ked chcel vidiet karticku zbrane, tak som mu povedal, ze ich mam vela.
Je pravda, ze kazdy spravca si moze vymysliet i proti zakonne pravidla chodu strelnice a ked tam chcete strielat, tak sa musite podriadit, ale nastastie to kaprohub v novele neriesil, lebo to by bol dalsi grc :roll:
inspiring_shamir

Príspevok od používateľa inspiring_shamir »

aris napísal:
2weird2die napísal:Psychotesty na zbrane majú zmysel:autorom je Robert Máthé
http://komentare.sme.sk/c/5835336/psych ... mysel.html

1.
výber:
Pre človeka, ktorý má dostatok peňazí na kúpu strelnej zbrane a streliva, poplatok vo výške asi 60 eur raz za päť či desať rokov zrejme nezohráva významnú rolu.
.
dve veci:
1. kde sa v tych ludoch berie ta drzost posudzovat ci zohrava alebo nezohrava 60 € pre strelcov vyznamnu rolu?
Ak mam hovorit za seba, tak pre mna nezohrava vyznamnu rolu ani 1000 €, ked ten vydavok ma vyznam. A na druhej strane, aj 10 € pre mna zohrava vyznamnu rolu, ked ide o nezmyselny vydavok. U mna nie su lahke prachy, nikto nema zo zakona nadiktovane, ze musi vyuzivat a platit moje sluzby. Na kazde euro musim makat. Nepadaju mi pecene holuby do ust.
.[/quote]

a toto tvrdi pan Mathe? clovek co sa zdrahal dat par desiatok eur za opravu na svojom dome? a ta oprava vtedy bola preukazatelne v prospech jeho bezpecia. aaaaaaaach kde to cele speje
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Rasto napísal:Je pravda, ze kazdy spravca si moze vymysliet i proti zakonne pravidla chodu strelnice
Rasťo, správca ma o.i. túto zákonnú povinnosť:
"§ 50 Správca strelnice
(2) Správca strelnice je povinný
d) zaistiť, aby streľbu na strelnici vykonávala len osoba, ktorá je na to oprávnená
"

V rámci nej má imho plné právo kontrolovať aj karty zbraní, resp. nepovoliť streľbu niekomu, kto mu nepreukáže, že bude strieľať zo zbrane v legálnej držbe. Takisto, ak by napr. zistil, že zbraň nemá platné tlakovky (niekde to vyznačujú rovno na kartu).
Zamknuté

Návrat na "Zákon o zbraniach"