Navrh novely #3
Dik..
No interne psycho..to by museli asi meniť zákon predpokladám...teraz sa v armáde robia...ale len pred vyslaním na misiu do zahraničia(mimo prijímania)..tiež riadna sprostosť...doma môžeš behať zo zbraňou a vonku niektorých nepustia..to načo nám je potom taký vojak....doma môže mať cholesterol koľko chce až kým ho šľak netrafí a do misie keď máš nad 5 tak problém...
Naposledy náš psychológ aj tak lamentoval, že už mi nemá čo dať, že už som skoro všetko aj tak robil...alke keď to pána ministra poteší..len škoda tých skántrených stromov na ten papier...
Skôr mi ide o to, že v jednom paragrafe sa tuším nič nemenilo, kde sa hovorí, že vojak nedokladá zdravotnú a teraz aj psycho stránku štandardne..a v druhom novom sa hovorí, že držitelia takej a takej zbrane a takého a takéhoto zbrojaku psycho musia urobiť ...
Miki.
No interne psycho..to by museli asi meniť zákon predpokladám...teraz sa v armáde robia...ale len pred vyslaním na misiu do zahraničia(mimo prijímania)..tiež riadna sprostosť...doma môžeš behať zo zbraňou a vonku niektorých nepustia..to načo nám je potom taký vojak....doma môže mať cholesterol koľko chce až kým ho šľak netrafí a do misie keď máš nad 5 tak problém...
Naposledy náš psychológ aj tak lamentoval, že už mi nemá čo dať, že už som skoro všetko aj tak robil...alke keď to pána ministra poteší..len škoda tých skántrených stromov na ten papier...
Skôr mi ide o to, že v jednom paragrafe sa tuším nič nemenilo, kde sa hovorí, že vojak nedokladá zdravotnú a teraz aj psycho stránku štandardne..a v druhom novom sa hovorí, že držitelia takej a takej zbrane a takého a takéhoto zbrojaku psycho musia urobiť ...
Miki.
Pozeram, ze drzitelia ZP sk E aj ked nevlastnia samonabijaciu zbran upravenu zo samocinnej budu muset chodit kazdych 10 rokov na psychotesty (Na stranke LT a tu na fore, ale fakt by ma zaujimalo odkial to mate, pretoze v Padovom pozmenovaku nic take nebolo).
A ja neviem o akej remize ste tu rozpravali, pani to je debakel a nie remiza, fakt neviem z kadial pan poslanec Pado a ostatni zobrali cislo, ze ked sa robili psychotesty v 90tych rokoch nepreslo okolo 5% uchadzacov, vazeni to je omyl, podla Antona Heretika jedneho z najväcsich odbornikov v tejto oblasti nepresla az jedna tretina, pocujete dobre, jedna tretina z Vas pride o vsetky zbrane (Nie iba o 58mu), napriek tomu, ze mate pocas celeho zivota cisty register, ale akoze podla nich by ste mohli nieco spravit
. Ale zbytocne sa tu uz dlhsie mlati prazdna slama o nicom, uz by som skor uvital komplet konecnu podobu novely aj so zapracovanymi pozmenovakmi, zatial som to nikde nenasiel.
Ja sa pytam, v com je nebezpecnejsi sportovy strelec (dajme tomu s opakovackou), ktory musi strielat iba na strelnici a do papiera, ako polovnik s rovnakou zbranou, ktory moze strielat aj vo verejne dostupnych otvorenych priestranstvach, kde sa mozu dokonca pohybovat ludia napr: v revire. Do pekla to co ma byt, to si z nas robia dobry den? Papalasi-polovnici s cervenymi nosmi co toto schvalili zaplatia raz za zivot dajme tomu 400€ a maju vystarano (+ si pridali este aj vynimku nad 62rokov, aby dokonca presli aj ty s alzhaimerom a stari notorici, ktori maju problem zliezt z posedu, nieto nieco trafit), kedze v podstate sa ich tie psychotesty vôbec netykaju, preto novela nasla podporu napriek skoro celym politickym spektrom. To je skur**** svinstvo, prepacte za vyraz.Stranka Legis telum: Každých 10 rokov pre skupinu zbrojného preukazu A, C, E, držiteľov samonabíjacích zbraní odvodených od samočinných a držiteľov zbraní A na výnimku.
A ja neviem o akej remize ste tu rozpravali, pani to je debakel a nie remiza, fakt neviem z kadial pan poslanec Pado a ostatni zobrali cislo, ze ked sa robili psychotesty v 90tych rokoch nepreslo okolo 5% uchadzacov, vazeni to je omyl, podla Antona Heretika jedneho z najväcsich odbornikov v tejto oblasti nepresla az jedna tretina, pocujete dobre, jedna tretina z Vas pride o vsetky zbrane (Nie iba o 58mu), napriek tomu, ze mate pocas celeho zivota cisty register, ale akoze podla nich by ste mohli nieco spravit
Naposledy upravil/-a C08R4 v 06 Apr 2011, 16:18, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_boyd
C08R4 napísal:Ja sa pytam, v com je nebezpecnejsi sportovy strelec (dajme tomu s opakovackou), ktory musi strielat iba na strelnici a do papiera, ako polovnik s rovnakou zbranou, ktory moze strielat aj vo verejne dostupnych otvorenych priestranstvach, kde sa mozu dokonca pohybovat ludia napr: v revire.
....no v tom ze sportovy strelec je lepsie trenovany a ma "presnejsie/lepsie" nacinie ako polovnik , svoj ciel dokaze bezproblemov trafit aj na vzdialenost 100+ ......jednoznacne sa boja ze sme lepsie trenovany ako policia a este som necital ze sportovy strelec zastrelil kolegu no polovnici uspesne kazdy rok prevadzaju "znizovanie stavou" medzi sebou takze su voci obcanom de facto neskodny ....(moj vyklad zakona preco sa bat sportoveho strelca a nie polovnika trochu ironcky ale...)
klasika politici maju "svoje cisla" na oblbnutie ....C08R4 napísal: fakt neviem z kadial pan poslanec Pado a ostatni zobrali cislo, ze ked sa robili psychotesty v 90tych rokoch nepreslo okolo 5% uchadzacov
C08R4 napísal:vazeni to je omyl, podla Antona Heretika jedneho z najväcsich odbornikov v tejto oblasti nepresla az jedna tretina, pocujete dobre, jedna tretina z Vas pride o zbran, napriek tomu, ze mate pocas celeho zivota cisty register,
mala utecha je ze zakon nepise ze stratis opravnenie na drzanie/vlastnenie zbrane (i ked by to tak malo bit) ele stratis "len"pravo na nosenie co sa tyka skupiny A u nas sportovych strelcoch je to ine my stratime skupinu a tym padom zbran musime predat ........
asi takC08R4 napísal:Ale zbytocne sa tu uz dlhsie mlati prazdna slama o nicom, uz by som skor uvital komplet konecnu podobu novely aj so zapracovanymi pozmenovakmi, zatial som to nikde nenasiel.
-
inspiring_kepler
ide o chybu v clanku na LT ktory sa pisal v case kym este nebolo k dispozicii konsolidovane znenie novely. Ecko tam nepatri.C08R4 napísal:Pozeram, ze drzitelia ZP sk E aj ked nevlastnia samonabijaciu zbran upravenu zo samocinnej budu muset chodit kazdych 10 rokov na psychotesty (Na stranke LT a tu na fore, ale fakt by ma zaujimalo odkial to mate, pretoze v Padovom pozmenovaku nic take nebolo).
To je podla teba kompromis ak pride tretina sucastnych drzitelov o ZP, bez toho aby sa nejako previnili? Tu je v hre ovela viac ako nejake 58my, preto povazujem snahu nas vsetkych za prehru. Treba si uvedomit, ze mnoho bezuhonnych ludi uz nebude mat moznost sa ucinne branit, ak to budu vazne potrebovat a to je velmi zle. Ale kazdopadne LT dakujem za ich snahu.BKSL napísal:Psychotesty su kompromis kompromisov, zaslepit oci obcanom a minimalne poskodit strelcov.
Myslím si, že polícia bude mať za pár rokov plné ruky práce a my sa nedokážeme sami brániť, lebo nám odoberú zbrane:
http://www.youtube.com/watch?v=h5TRJqK6Oow
Potom to Dankovi pripomenieme, respektíve vtedy, keď mu takýto hazli znásilnia a zabijú jeho dieťa a on sa bude len bezmocne prizerať, lebo sa nebude mať čím brániť, to pochopí aj on sám ...

http://www.youtube.com/watch?v=h5TRJqK6Oow
Potom to Dankovi pripomenieme, respektíve vtedy, keď mu takýto hazli znásilnia a zabijú jeho dieťa a on sa bude len bezmocne prizerať, lebo sa nebude mať čím brániť, to pochopí aj on sám ...
-
inspiring_boyd