WTSHTF - všobecne

...alebo tiež rady ako na to, keď sa všetko poser..
elegant_khorana

Príspevok od používateľa elegant_khorana »

Zdravim mna by zaujimala hlavne jedna vec ze na aky WTSHF sa pripravujete(ekonomicky, pandemia, cudzia armada, atd), lebo sa mi zda ze kazdy tu riesi obrovsky rozsah veci pre ktore v bytoch a pomaly ani v domoch neni miesto na uskladnenie

dakujem (len cista zvedavost)
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa vanto »

Myslim, ze kazdy riesi ten svoj pohlad na vec, v kontexte toho co sa vo svete aktualne deje.
Používateľov profilový obrázok
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

To co sa tu (alebo na inych forach) pise netreba brat ako pismo svate. Odporucam prezriet si viac zdrojov a potom si z toho vytvorit vlastny nazor/predstavu.
Znovu za seba, skreckovanie imho nema zmysel, najdolezitejsie je to co mas v hlave popr. zdravotny stav/kondicka.

Taktiez existuje mnoho ovela zaujimavejsich a krajsich hobby ako priprava na shtf...
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 1 month

Príspevok od používateľa matus69 »

povazujete ebolu za vazne ohrozenie? Ja ano.
Ako sa branit?
Vraj sa prenasa telesnymi tekutinami, cize aj slinami? Staci slina do oka, a je vymalovane?

Bude stacit rusko, alebo uz rovno celotvarovy respirator/maska? Nic o tom neviem, takze iba strielam od pasa.
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

...ľudstvo sa "otriaslo jak pes z vody" aj po iných epidémiách - mor, cholera, týfus, kiahne... dôsledkom sú napríklad jedinci odolní voči AIDS! Z takéhoto pohľadu ani ebola nie je nič, čo by ohrozilo existenciu inteligentného života na tejto Zemi (prinajhoršom zostanú ešte aspoň delfíny) :lol:
elegant_khorana

Ja mam pripravene daake veci aby som sa zbalil a vypadol na chatu ak by sa nieco dialo v mestach, ale velmi zaujimave video som pozeral na youtube(zial neviem to najs momentalne ale ked najdem tak pridam) kde chlapik skusal 1 tyzden ci prezije bez tecucej vody, elektriky atd, po 6 dnoch to vzdal ked sa mu zacalo kazit maso v chladnicke, a zena mala prist domov a bol tam neporiadok ako v tanku :) ale dosiel na zaujimave veci.

Bolo to velmi zaujimave ze clovek ake veci musi riesit ktore hned niesu jasne ked vsetky tieto vydobytky ma.

Ja osobne ocakavam problemi v ekonomike (uvidime co spravi cinska mena kryta zlatom, ktora ma ambicie vytlacit dolar) no caka nas perny rok 2015
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

skemro napísal:Ale skus si meno vasej jednotky povedat nahlas a po anglicky :wink:
A kua, máš recht. Dobrý jazykolam :)

Igrlík:
Ľudstvo sa otriaslo, ale jednotlivci padali ako klasy. A kto už si doma robí SHTF zásoby pre celé ľudstvo? :lol:

Tomigun:
To bol nejaký podivný pokus. Bez tečúcej vody a elektriky, ale naďalej veselo používal (odpojenú) chladničku naplnenú citlivými potravinami, akoby sa nechumelilo :roll:
Prvé, čo by normálny človek urobil, by tie potraviny buď zjedol alebo im predĺžil trvanlivosť.
elegant_khorana

Tomigun:
To bol nejaký podivný pokus. Bez tečúcej vody a elektriky, ale naďalej veselo používal (odpojenú) chladničku naplnenú citlivými potravinami, akoby sa nechumelilo :roll:
Prvé, čo by normálny človek urobil, by tie potraviny buď zjedol alebo im predĺžil trvanlivosť.[/quote]

Pouzival solarne baterie ale nie vzdy mu vydrzali 24hodin, a chlapik chcel skusit najhorsi scenar co moze nastat,zaujimave citanie je aj ekonomicky kolaps v argentine, to sa da pouzit na viacej scenarov.

Ja osobne mam doma 60L dieslu do auta, plynovy varic, naplne k nemu na mesiac (nakolko v byte plyn mam odpojeny pouzivam indukciu), vela zavaranin (pretla, zavarane ovocie, slovensku klasiku uhorky,lekvar marhule atd) daaku tu muku par kg, konzervy co som nakupil v akciach, a zeleninu z vlastnej zahrady a na chate fungujucu zahradu, ovocne stromi kriky, a par kubikov dreva :) este rad by som popracoval na filtracii vody toto nemam absolutne pokryte.

A daaky domaci alkohol na bartrovanie :)

Ak pisem ako hotentot sa ospravedlnujem dlho som bol mimo slovenska a este som sa nedostal k spravnemu slovosledu :)
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Ten v tom videu, co to skusal, nemal nahodou na krku exekuciu, alebo co ?
elegant_khorana

el_fuego333 napísal:Ten v tom videu, co to skusal, nemal nahodou na krku exekuciu, alebo co ?
nie nie bol to amik a vyzeral ze peniaze mu nechybali :) musim to pohladat a dam to sem ma to 6dielov
inspiring_austin

Príspevok od používateľa inspiring_austin »

Vitaj spat na Sk Tomigun. V podstate chata je dobry zaklad, neraz to tu bolo rozoberane, no este lepsie je mat aj zohratu mikroskupinku vsestrannych a psychicky pripravenych ludi. Pretoze cele to bude o nastaveni mysle a schopnosti prekonavat seba sameho.
a
Minule som tak siel okolo ciganosady a celkom som sa zacal pohravat s tou myslienkou, ze oni vlastne su ovela viac pripraveni na pohromu ako my gadzovia.
Ferri719
prispievateľ
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa Ferri719 »

tym, ze sa zasekli vo vyvoji niekde pred 200 rokmi su na navrat spat lepsie pripraveny... ale mam silny pocit, ze oni si nic sami nedopestuju. Zato zbierat vedia s vysokou ucinnostou... Holt praca pod stresom :-D
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Ale čo by nedopestovali?! Dopestujú! Na tvojej záhradke.
:wink:
Žarty nabok: v prípade väčšiny WTSHTF scenárov by zrejme mali navrch, resp. boli by v mnohom o kúsok napred. Aspoň za predpokladu, že by to WTSHTF nerozpútali oni sami. To je fakt.
Ferri719
prispievateľ
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa Ferri719 »

Mam pocit, ze oni ziju zo dna na den a uz aj ten zemiak radsej dnes zbastia ako by ho davali do zeme a cakali...
Ale inak suhlasim...
mabo
častý prispievateľ
Registered for: 13 years 4 months

Príspevok od používateľa mabo »

No neviem, či by ďaleko došli.... U nás ich je riadne nasrato... a stále sa množia ako burina...
Nedávno mali v celej osade žltačku.... Teraz je to mums... Nemajú čo dať žrať deťom...
Nemyslím si, že by boli viac pripravený.... Ale je to môj pohľad na vec... :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "When the shit hits the fan"