Prezbrojenie policie

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_payne

Príspevok od používateľa inspiring_payne »

v obchode take naboje nekupi, pokial nevlastni zbran a v nariadeni sa hovori o sluzobnych pridelenych nabojoch, cize nie vlastne
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

tak nariadenie sa da "obist" pokial to nikomu nevytara ........ ale mozno by to bol "problem" keby zbran pouzila zasah by sa presetroval a tam by vyslo najavo ina municia ... ale to je vela ale 8)
niko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Ja sa v podstate pytam preto, lebo som si minule vsimol u policajtov S&B. Mi to prislo divne, pretoze ja som osobne silno nesokojny s touto municiou. Teda ak si chcem vziat nieco vhodnejsie, je to vlastne mimo predpis hej?
inspiring_payne

ano, je to mimo predpis. Mame ale ozaj zle naboje. Bol som na strelnici, mala 25m a gulka sa mi vratila, trafila ma pod oko, ale bez zraneni
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

JJ tie spekance sa dost odrazaju, osobna skusenost. Skusal som Vlašim a aj tie od Povazskych Strojarni. Lepsie riesenie by bolo asi povolit nariadenim nejake FMJ 9mm MAK +P.
Ale co sa tyka PI vz.82 tak na tu nedam dopustit, ale musi byt v dobrej kondicii (ja mam armadnu ulozenku v top stave) a nie vybehana herka. A nemal som zatial este ani jednu zadrzku :wink:. Neviem v akom stave su teraz v policii, ale pocul som o pripadoch kedy sa pocas strelieb doslova rozpadla v rukach, alebo boli polepene lepiacou paskou (crienky), samovolne vypadavanie zasobnikov (Pokrivene vyvodky na nich) a pod. :lol:. Dlhe roky v sluzbe a zanedbavana, resp. nedostatocna udrzba sa zacina tam asi podpisovat pod tuto inak skvelu kompaktnu a spolahlivu zbran.
Viac som o nej popisal tu: http://www.webforum.sk/viewtopic.php?p=58677#58677

Ale najlepsie by bolo asi vybehane pistole stiahnut a prezbrojit na Glock 17 Gen 4, alebo K100 Mk7, (Rozhodujuce su financie, v klude by som im doprial aj SIG, alebo FN Five-seveN :D) som sice fanda do Glockov, ale K100 ma ako sluzobna pistol uz navrh podla mna. Veelke plus by som dal ze ma plne obojstranne ovladacie prvky (Nechcel by som byt v kozi policajta-lavaka co musi nosti pravacku pistol, da sa na to zvyknut, ale urcite to nieje ono) a ma aj vymenitelne zadne pazbicky (ale to uz ma aj Glock), so spolahlivostou uz asi nebude mat problem ked ju ma aj FBI v porfoliu . Niesme uz rozhodne odkazani iba na Rakusakov, alebo Cechov.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

no nechcem strasit ale co som videl u 1 zlozky v trnave v 58osme tak po redukoanych ani chýru ani slychu :O ...municia klasicka bez oznacenia peojektil špicatý ........ no mozno tam zbrojary odsypavaju z prachu alebo co :O
inspiring_payne

naboje su klasicke vojenske, ocelove jadro
Miro389
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Miro389 »

Kalašnikov :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: grckám z Markízy
sniper68
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 3 months

Príspevok od používateľa sniper68 »

Asi umrem!UAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
To jd grc, že kalasnikov pre policajtov!!!!!Dnes markiza 19:31
To musim nazvat absolut.k******!
X záberov v reportazi s evidentnou SA 58.
maros15
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

Videl som :lol: :lol:
Najprv som myslel,ze si robia prdel.
ricinr
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Ak to pôjde s tým vzorom zbraní takto ďalej. Vz 82, vz. 61, vz. 54 ako to tu niekto písal tak skončia pri perkusných zbraniach alebo kušiach alebo sekerách :D.

Sranda bude keď sa stretni pri akcii ako harman 30 aktívnych policajtov s sa vz. 58 full auto a každý si trochu strelí. To bude potom masaker.

Ozaj ktovie kto dáva pokyn k paľbe keď sa nahromadí pri takejto udalosti toľko streľbychtivých príslušníkov. Neviete to niekto? Alebo je to tak kto prv príde ten prv melie?
zandar
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa zandar »

..nie neboj tymto tempom markiza odvysiela, ze zandarom vymenia makarovy za ČZ vz. 82 :D :D :D
..a bude PREZBROJENE :D :D :D a najlacnejsie
lovec
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

ricinr napísal:Ozaj ktovie kto dáva pokyn k paľbe keď sa nahromadí pri takejto udalosti toľko streľbychtivých príslušníkov. Neviete to niekto? Alebo je to tak kto prv príde ten prv melie?
Normalka....najvyssia pritomna hodnost zoradi novopecenych samopalnikov do linie (povedzme podla vzoru britskych expedicnych zborov pri potlacani americkej revolucie) a da pokyn k sucasnej palbe....napr. zacne mavat zastavovacim "palcatom"...... :lol: :lol: :lol:
rado74
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

skoro som reval pri tych spravach na Markize a este to ten chumaj reporter hovoril s takou istotou a presvedcenim ze som si pomaly isiel skontrolovat 58 micku ci tam fakt namam napis Kalasnikov.
Na tie hovada reporterske snad robia specialne castingy alebo co
telra
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa telra »

otazka amatera:
Spravy som nevidel, takze je mozne ze zajtra budem aj ja <>vat ale....

Aky je vykonnostny rozdiel medzi 58 a kalachom (ak teda kalacha bereme ak-47)?

Pretoze ak su vykonnostne podobne tak sa musim zastat toho reportera.
Ked sa povie vz58 tak 90% naroda nevie o com, ale ked sa povie kalach tak vedia, tie zbrane su navyse vyzorovo podobne (v zakladnej neupgradovanej verzii)

Nie je to sice uplne koser (ok, tak skoro vobec) ale ako inak laikovi poviete ze o com je vz58?. Priznam sa ze ja ked som spolubyvajucemu rozpraval tak tiez som sklzok k vyrazu kalach.....
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"