Novela zákona č.190/2003 Z.z. 2022 /výnimky a iné zmeny

erebos
expert
Registered for: 15 years 2 months

Príspevok od používateľa erebos »

Olap :
Mas samozrejme pravdu, ale su pripady kedy sucasna pravna uprava neumoznuje policajtovi zakrocit dostatocne rychlo. Takato uprava, ktora dava policajtovi vecsie pravomoci je potrebna. Na druhej strane mam odovodnenu obavu, ze sa to bude zneuzivat tak ako som pisal vysie. Hlavnym nebezpecenstvom bude alibizmus policajnych funkcionarov.
inspiring_pare

Príspevok od používateľa inspiring_pare »

Neviem, ci som spravne pochopil, ale airsoftovou zbranou sa bude moct strielat len na strelnici ? :shock:
Používateľov profilový obrázok
Bauer
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Bauer »

Mne dosť vadí to, že by aj bežné továrenské plynovky (umarex, kymar) mali byť na evidenčnú povinnosť. Netrápia ma tie drobné za karty zbrane, ale to že keď si budem chcieť zobrať do ČR alebo do Rakúska plynovku, tak si budem musieť vybavovať zbrojný sprievodný list na niečo na čo v ČR ani v Rakúsku nepotrebujem žiadne papiere.

Čo sa týka toho, čo tu bolo písané: Manželia v rozvodovom konaní, manželka, poprípade svokra si vymyslí, že sa držiteľa ZP bojí.

Doteraz: Policajt reaguje: "Podajte na neho oznámenie, že sa Vám nebezpečne vyhrážal a my mu môžeme zobrať zbrane pre stratu spoľahlivosti."

Podľa novej novely: Policajt reaguje:" Nebojte milá pani, my mu ešte dnes zoberieme zbrane, nemusíte sa ani unúvať k nám chodiť na policajnú stanicu a niečo spisovať."
Daniel_sk
prispievateľ
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Daniel_sk »

el_fuego333 napísal:Neviem, ci som spravne pochopil, ale airsoftovou zbranou sa bude moct strielat len na strelnici ? :shock:
Moze to niekto vyvratit?

EDIT: Som iba na mobile, ale airsoftova zbran je asi pismeno b) v tom zozname zbrani kat. D, takze toho sa to asi netyka.
fotograf
častý prispievateľ
Registered for: 11 years 4 months

Príspevok od používateľa fotograf »

Trochu sa "premiešali" tie písmená v jednotlivých paragrafoch voči predošlému zneniu, tak treba pozornejšie čítať, ale airsofty tam nepatria.
v1911
prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa v1911 »

Takže psychotesty ostávajú :(
fotograf
častý prispievateľ
Registered for: 11 years 4 months

Príspevok od používateľa fotograf »

Účinnosť nového paragrafu 72f takmer "vynulovali" tým náhradným čestným vyhlásením... :arrow:
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

v1911
tato novela je reakcia na udalosti,ktore sa stali ,nejde o "velku" novelu,ktora sa pripravuje
Cibula
prispievateľ
Registered for: 12 years 10 months

Príspevok od používateľa Cibula »

Tuší sa už dátum kedy to vstúpi do platnosti ?
Čo s tými, ktorí tie kvéry neregnú ?
crossbowhunter
prispievateľ
Registered for: 11 years 9 months

Príspevok od používateľa crossbowhunter »

cibula, ak niekoho s tým chytia, potom to bude nedovolené ozbrojovanie, nakolko ide o neregistrovanú zbraň.
uvidíme ale v akom štádiu to vôbec prejde.
táto novela je ešte velmi mierna.
MRBLUE
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa MRBLUE »

Nedovolene ozbrojovanie to nebude, ale priestupok na useku zbrani... Nedovolene ozbrojovanie by to bolo, ak by ten expanz uviedol do strelbyschopneho stavu. Ale to by bolo aj podla sucastnej legislativy.
Olap
prispievateľ
Registered for: 14 years 2 months

Príspevok od používateľa Olap »

Ešte ma stále máta to "preventívne" odobratie zbrane.
Nebude potom aj rozdiel medzi prístupom k bežnému občanovi a k občanovi so ZP? Veď predsa to či niekoho budem ohrozovať (reálne ohrozovať) nemôže byť viazané len na to či mám , či nemám strelnú zbraň. Človekovi bez ZP potom urobia čo? A podľa akého zákona? Zoberú mu z domu všetky nože, palice, tyče... a zviažu mu ruky. To by malo potom reálny účinok.

EDIT: Veď napríklad ak toto urobia držiteľovi C skupiny ZP. Prakticky ho môžu pripraviť o prácu. Okrem toho ako sa to bude riešiť napríklad s policajtom, alebo vojakom. Vieme že na nich sa zákon o ZaS nevzťahuje, ale predsa aj tí môžu byť "okamžite" nebezpečný. Či u nich sa predpokladá to, že uvedomele so svojou hrozbou počkajú až dobehne celý "oficialny proces odňatia zbrane"
v1911
prispievateľ
Registered for: 15 years 6 months

Príspevok od používateľa v1911 »

Bohužiaľ keby napríklad schválili novelu ktorá by držiteľom ZP zakazovala zároveň byť držiteľom vodičského preukazu tak to musíš dodržiavať. :cry:
sundance.kid
prispievateľ
Registered for: 15 years 3 months

Príspevok od používateľa sundance.kid »

aha, takze nasi pani v ramci boja proti terorizmu zase raz zakazali objednat si cez internet vzduchovku alebo perkusku. som zvedavy ako to ustrazia v ramci eu. odserie si to len nas obchodnik...
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

...aj Lipšic v heroickom záchvate iniciatívy k záchrane ľudstva pod vplyvom udalosti vypotil novelu, ktorú musel vzápätí novelizovať, bo to bola *ujovina. História sa tuším bude opakovať donekonečna :roll:
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"