Gamo Shadow 640

Používateľov profilový obrázok
Montana
občasný prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Montana »

Ahojte gamovkári.
Strelecká sezóna sa v mojom prípade už pomaly končí a tak sa chcem podeliť s mojimi skúsenosťami a zážitkami, ktoré som prežil s mojou Gamo shadow 640.
Bolo tu už veľa písané o nekvalite tejto flintičky a musím priznať, že niečo je aj pravda a potvrdilo sa to aj v mojom prípade, ale nie je to až také strašné. Doteraz som z nej vystrieľal 2 500 ks streliva a okrem toho, že asi po mesiaci od kúpy som menil prasknutú pružinu sa s ňou nič mimoriadne nedialo. Flintička ma poslúchala a na parkúroch, kde boli terče rozmiestnené vo vzdialenosti 10 až 25 metrov ( rôzne sklopky a plechovice ) som sa schuti vyšantil. Kamoš Fero konečne priznal, že zmenil názor na Gamo. Keď zoberiem do úvahy to, že sa vzduchovkám venuje dlhšie ako ja, boli situácie, keď sa jeho Slávia musela skloniť pred mojím Gamom.
Ako som spomínal, tak z flintičkou som bol vcelku spokojný, ale viac ma potrápila optika Gamo 4x20 TVWA. Bolo ju treba často doladzovať. Pritom som s ňou zaobchádzal čo najšetrnejšie. Asi jej vadila úprava piestu a tým možno väčší otras. Neviem či by nebolo na škodu kúpiť niečo kvalitnejšie, ale to by som už pouvažoval aj o kvalitnejšej flintičke na väčšie vzdialenosti.
Vyskúšal som viac druhov streliva a neodolal som vyskúšať aj JSB -čka. Musím povedať, že sú bezkonkurenčne najlepšie ( moja skúsenosť ), ale trochu drahé na môj vkus. Nakoniec sa u mňa osvedčili prešovské Luba Diabolo a strieľam s nimi doteraz. Som s nimi spokojný a sú aj cenovo dostupné.
Takže, keď to zhrniem, nie je to zlá vzduchovka. Pre začiatočníkov a rekreačnú streľbu je dobrá. Je ľahká, presná a plastové prevedenie pažby je na dotyk príjemné. Neľutujem, že som kúpil Gamo a dokonca uvažujem o kúpe CFX - ky. Mal som možnosť vyskúšať si vzduchovku z pevnou hlavňou a natoľko ma to zaujalo, že si niečo také kúpim. Bolo to HHF 900 Combo. Dobrá flintička, ale trochu ťažká na môj vkus. Určite mi budete protirečiť, že ak by som vyskúšal niečo kvalitnejšie, určite by som zmenil názor, ale aj Mercedes je jedno z najlepších aut a nekupujú ho všetci.
inspiring_nightingale

Príspevok od používateľa inspiring_nightingale »

Nekupuj CFX, ale CF30, ma OVELA lepsie nabijanie.
Montana
občasný prispievateľ

V čom je to nabíjanie lepšie? Keď som si prezeral nákresy a foto oboch vzduchoviek zdalo sa mi, že sú rovnaké. Alebo mi niečo ušlo?
Montana
občasný prispievateľ

Vďaka za upozornenie mzprx.
Už som ten rozdiel postrehol. Na you tube som si to našiel a ozaj to vyzerá ľahšie. Ešte popremýšľam a nechám si to prejsť hlavou, kým sa rozhodnem.
Montana
občasný prispievateľ

Nakoniec som sa rozhodol pre Gamo CFX s optikou Gamo 4x32 WR. Dnes som si ju bol vyzdvihnúť v predajni. Neviem prečo som sa rozhodol práve pre túto flintičku, ale akosi mi učarila. Aj napriek tomu, že do tej istej mláky už druhý krát nevstúpiš, tak predsa som to riskol. Dúfam, že nebudem ľutovať. Potešilo ma aj to, že ju nemusím upravovať, ako pred tým Shadowku. :D
infallible_solomon

Príspevok od používateľa infallible_solomon »

mam tkay problem ze sa mi broky na 9-10 m vracaju spet od smrekovej dosky a kumne ku noham neviete v com moze byt problem ?? dieru v pieste som nenasiel ci to nebude struna ale nenasiel som ziadnu stranku kde kupit novu strunu na gamo shadow 640 prosim o rady a ci tu niekde na forku neni dake foto kde sa v pieste nachadza ta diera alebo dake vlakna nie som lenivy len vy to tu uz poznate a viete presne kam kde co hladat ked mna tlaci cas do prace zakazdym
ALKAJ
prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa ALKAJ »

Error napísal:mam tkay problem ze sa mi broky na 9-10 m vracaju spet od smrekovej dosky a kumne ku noham neviete v com moze byt problem ??
To sa stáva keď má vzduchovka malý výkon (odhadom <7J).
Ak poznáš niekoho čo má chrono tak ho popros nech ti ju premeria a budeš múdrejší.

Náhradné diely na gamoFky sa tuším dajú kúpiť u fraňa.
ozon
expert
Registered for: 14 years 7 months

Príspevok od používateľa ozon »

treba strielat do lapaca brokov a nie do smrekovej dosky.
Montana
občasný prispievateľ

Možno, že je už neskoro reagovať, ale aspoň trocha porášim túto tému. Takže ak dobre čítam, tak shadowku si rozobral a nenašiel si tam žiadnu perforáciu piesta a predsa dáva slabe rány. Podľa mňa to bude asi v pružine. Ja keď som synovu shadovku rozobral kôli podozreniu ze pružina zahučala, tak aj zahučala, ale aj piest bol deravý. V strede piesta bola malá dierka. Dal som novú pružinu a dierku v pieste som zaslepil skrutkou. Rozdiel sa nedal porovnať.
Už si presne nepametám koľko závitov mala pružina.
Napísať odpoveď

Návrat na "Vzduchovky"