Gamo Shadow 640
Gamo Shadow 640
Ahojte všetci.
V tomto fóre som úplný nováčik a tak prosím nezrušte ma, ak idem proti pravidlám fóra.
Zbraniam sa venujem už skoro dve desiatky rokov, ale trochu väčším kalibrom. Od kolegu som sa dal nahovoriť na rekreačnú streľbu na terč zo vzduchovky. Na odporúčanie som si kúpil Gamo Shadow 640. Na prvý pohľad mi padla do oka, aj odporúčanie predajcu na moje požiadavky boli kladné, tak som si ju kúpil.
Zatiaľ som spokojný, ale časom som sa dopočul a aj dočítal, že to vraj nebola veľmi dobrá kúpa. Prosím vás o radu, ako sa vyhnúť prípadným problémom a aké strelivo používať.
Ďakujem.
V tomto fóre som úplný nováčik a tak prosím nezrušte ma, ak idem proti pravidlám fóra.
Zbraniam sa venujem už skoro dve desiatky rokov, ale trochu väčším kalibrom. Od kolegu som sa dal nahovoriť na rekreačnú streľbu na terč zo vzduchovky. Na odporúčanie som si kúpil Gamo Shadow 640. Na prvý pohľad mi padla do oka, aj odporúčanie predajcu na moje požiadavky boli kladné, tak som si ju kúpil.
Zatiaľ som spokojný, ale časom som sa dopočul a aj dočítal, že to vraj nebola veľmi dobrá kúpa. Prosím vás o radu, ako sa vyhnúť prípadným problémom a aké strelivo používať.
Ďakujem.
-
inspiring_shamir
ja sice tu pusku nemam,ale pokial ti nateraz jej presnost sym strelivom ktore pouzivas vyhovuje tak to nemenit a strielat dalej. Pokial si ju chranis a neobjavili sa nejake vyrobne nedostatky tak je predpoklad ze svoju zivotnost prezije a potomaz zacne vykazovat problemi tak pouvazovat na druhej vzuchovke.
a je to tu .....
Cez víkend som bol s kamošom v telocvični si trochu zapukať na terč. Terče sme mali založené v lapačoch ako vždy. Kamoša napadlo vyskúšať to moje gamo shadow 640 na drevenú dosku z pätnástich metrov a bol som na mäkko, keď po výstrele sa diabolky odrážali od dosky a padali na podlahu. Po výstrele zo Slávie 630 sa neodrazila ani jedna a to už má dobrých dvadsaťpäť rokov. Bola síce po výmene pružiny a gumičky na piestiku, ale aj tak som to nechápal. Pri kúpe mi bolo povedané, že gamo je silnejšie ako slávia, ale ukázalo sa, že je to blud. Tak som tu flintičku zbalil a poslali sme ju cez predajňu na reklamáciu. Som zvedavý ako sa to vyrieši. Potom dám vedieť.
-
inspiring_nightingale
Keby si tu viac cital, usetril by si si cas aj peniaze.
Gamo urcene pre nemecky trh ma vyrazene oznacenie F v petuholniku, co znamena ze ma energiu do 7.5J (realne okolo 5J). Dosahuje sa to prevrtanym piestom. Staci do dierky naskrutkovat samorezny srob so zapustenou hlavou a hned je energia cca. 12J.
Vzduchovky sa u nas predavaju s energiou "do" 15J, cize ak je do 7.5J, tak to splna a nevyreklamujes nic, len stracas cas a peniaze.
Po pridani original zavazia do piestu sa energia dostane niekde na pomedzie 15J +/- 1J, to uz zavisi od pruziny (existuju 2 rozne prevedenia 25cm s plastovou 3cm podlozkou a 32cm) a stavu tesnenia.
Gamo urcene pre nemecky trh ma vyrazene oznacenie F v petuholniku, co znamena ze ma energiu do 7.5J (realne okolo 5J). Dosahuje sa to prevrtanym piestom. Staci do dierky naskrutkovat samorezny srob so zapustenou hlavou a hned je energia cca. 12J.
Vzduchovky sa u nas predavaju s energiou "do" 15J, cize ak je do 7.5J, tak to splna a nevyreklamujes nic, len stracas cas a peniaze.
Po pridani original zavazia do piestu sa energia dostane niekde na pomedzie 15J +/- 1J, to uz zavisi od pruziny (existuju 2 rozne prevedenia 25cm s plastovou 3cm podlozkou a 32cm) a stavu tesnenia.
Smola je aj v tom, že ja som sa o tejto stránke dozvedel až po kúpe vzduchovky, ale to nevadí. Najviac ma vytáča to, že uvádzajú bludy na štítkoch a dokonca aj v katalogoch
. Ak je tam raz určené, že to má mať silu 200, tak nech to tam je. Uvidím, ako dopadne reklamácia a potom sa ozvem.
-
inspiring_nightingale
Ked uz si taku kupil, nevadi, da sa to spravit za menej ako hodinu.
Bud si kupis novy piest, alebo dierku zavaris, alebo tam svacnes ten srob.
(metodu si zvol podla svojho dielenskeho vybavenia)
Potom ti to bude strielat podstatne lepsie, ako ta slavia.
(Gamo v 15J prevedeni prestreli 2cm dreva alebo plechovy furik-táčky, zblizka a s priebojnou diabolkou walther prestreli aj bezny lapac diaboliek.)
P.S. Nekupil si to nahodou u Frana? Ten vozi verzie upravene pre nemecky trh, cize kriplovane. Ale zas ma na sklade nahradne piesty bez diery a 32cm pruziny. Proste biznis za dalsich 20 eciek.
Bud si kupis novy piest, alebo dierku zavaris, alebo tam svacnes ten srob.
(metodu si zvol podla svojho dielenskeho vybavenia)
Potom ti to bude strielat podstatne lepsie, ako ta slavia.
(Gamo v 15J prevedeni prestreli 2cm dreva alebo plechovy furik-táčky, zblizka a s priebojnou diabolkou walther prestreli aj bezny lapac diaboliek.)
P.S. Nekupil si to nahodou u Frana? Ten vozi verzie upravene pre nemecky trh, cize kriplovane. Ale zas ma na sklade nahradne piesty bez diery a 32cm pruziny. Proste biznis za dalsich 20 eciek.
Vzduchovka sa vrátila z reklamácie a bolo mi povedané, ale aj ukázané, že tam bola prasknutá pružina. Teraz som ju vyskúšal a ukazuje sa, že je to lepšie. Zmeral so prasknutú pružinu v celku má 28,5 cm. Akú tam dali teraz neviem. Veľmi sa mi nechce do toho šprtať, keď je to ešte v záruke, ale asi si nájdem čas a pozriem na piestik a pružinu.
PS: Predsa je to Gamo od Frana. To som zistil v predajni, kde som ju kupoval a má aj to F v päťuholníku.
PS: Predsa je to Gamo od Frana. To som zistil v predajni, kde som ju kupoval a má aj to F v päťuholníku.
-
inspiring_nightingale
Tak som si dnes našiel čas a rozobral som to. Dierku som zapchal skrutkou, poskladal a vyskúšal. Ten rozdiel sa nedá porovnať. Plechovku na ktorej pred úpravou z ťažkou biedou prerazilo jednú stenu, teraz prefrčí cez dve steny jedná radosť a dokonca narobí paseku na podložke meter za ňou.
mzprx, vďaka za radu, ako to upraviť.
PS: Musím priznať, že sa vôbec nedivím prečo to Gamo tak zatracujú. Keď som to rozobral a prezrel som si niektoré komponenty, tak som dospel k názoru, že začnem uvažovať o Slávii 634 a Gama sa zbavím, kým má ešte nejakú hodnotu.
mzprx, vďaka za radu, ako to upraviť.
PS: Musím priznať, že sa vôbec nedivím prečo to Gamo tak zatracujú. Keď som to rozobral a prezrel som si niektoré komponenty, tak som dospel k názoru, že začnem uvažovať o Slávii 634 a Gama sa zbavím, kým má ešte nejakú hodnotu.
-
inspiring_nightingale
Teraz mas to Gamo vykonovo lepsie, ako vacsina slavii.
Ked vyskusas JSB diabolky, zistis, ze musis strielat na vacsie vzdialenosti, lebo na 10m ide vsetko jednou dierou a to je nuda.
Vdaka vyssiemu vykonu mas plochsiu balisticku krivku a lepsiu konzistenciu, kedze sa odstranila ta diera.
Ani tie slavie, nie su bez problemov, napriklad casto sa na nich stava, ze po tom, ako clovek zabudne odistit, (co zisti pri stlaceni spuste), slavia po stlaceni poistky sama, bez dotyku spuste, vystreli.
Gamo je pomerne vdacny objekt na tuning, potom je podla mna lepsie ako slavia. Napriklad je mozne urobit upravu spuste (najjednoduchsie vymenou vratnej pruziny, alebo najlepsie vymenou za GRT III spust z americka), pripadne zdvihnut vykon vlozenim zavazia do piestu (stale v ramci zakonneho limitu)
Mal si smolu, ze mas model pre nemecko, kde je ta puska zamerne kriplovana. Keby si kupil inde, asi by sa ti to nestalo.
Na Gamo nadavaju hlavne ti, co ho nemali, alebo ti, co mali nemecku verziu. V skutocnosti to nie je take zle. Chod si teraz zastrielat s tym kamaratom (co ma slaviu), uvidis, ze bude chciet menit on.
Ked vyskusas JSB diabolky, zistis, ze musis strielat na vacsie vzdialenosti, lebo na 10m ide vsetko jednou dierou a to je nuda.
Vdaka vyssiemu vykonu mas plochsiu balisticku krivku a lepsiu konzistenciu, kedze sa odstranila ta diera.
Ani tie slavie, nie su bez problemov, napriklad casto sa na nich stava, ze po tom, ako clovek zabudne odistit, (co zisti pri stlaceni spuste), slavia po stlaceni poistky sama, bez dotyku spuste, vystreli.
Gamo je pomerne vdacny objekt na tuning, potom je podla mna lepsie ako slavia. Napriklad je mozne urobit upravu spuste (najjednoduchsie vymenou vratnej pruziny, alebo najlepsie vymenou za GRT III spust z americka), pripadne zdvihnut vykon vlozenim zavazia do piestu (stale v ramci zakonneho limitu)
Mal si smolu, ze mas model pre nemecko, kde je ta puska zamerne kriplovana. Keby si kupil inde, asi by sa ti to nestalo.
Na Gamo nadavaju hlavne ti, co ho nemali, alebo ti, co mali nemecku verziu. V skutocnosti to nie je take zle. Chod si teraz zastrielat s tym kamaratom (co ma slaviu), uvidis, ze bude chciet menit on.
Dnes som to bol vyskúšať na terč v telocvični a musím sa priznať, že je to o niečom inom. Kamoš Fero ju vyskúšal, ale nepresvedčilo ho to. Uznal, že sa polepšila, ale radšej zostane pri svojej Slávii. Najviac mu vadí tvrdá spúšť. Keď mám pravdu povedať, tiež mi to vadí.
mzprx, niečo si tam písal o vratnej pružine a spúšti. Je ta pružina z mäkšieho materiálu, alebo ako... a tá GRT lll spúšť je čo? Ak by to pomohlo v tom, že spúšť by bola jemnejšia, tak si to vymením.
mzprx, niečo si tam písal o vratnej pružine a spúšti. Je ta pružina z mäkšieho materiálu, alebo ako... a tá GRT lll spúšť je čo? Ak by to pomohlo v tom, že spúšť by bola jemnejšia, tak si to vymením.
-
inspiring_nightingale
Problemom je vratna pruzina spuste, ktora je prilis tuha. Bud si najdes niekde pruzinu slabsiu, alebo ju mozes uplne odstranit (alebo nahratit normalnou tlacnou pruzinkou z pera umiestnenou zozadu).
GRT III spust je tuningovy diel, ktory nahradi povodnu spust a navyse umozni dvojstupnovu regulaciu odporu spuste.
blizsie info najdes tu:
http://www.charliedatuna.com/GRT-III%20 ... %20New.htm
Original zavazia su tu:
http://www.4komma5.de/Gamo-Luftgewehr-Ersatzteile
Navyse, u GAMA je mozne relativne jednoducho s nakladom cca. 100 USD urobit prestavbu na GAS RAM system, t.j. nahradenie vinutej ocelovej pruziny plynovou pruzinou, ktora zarucuje ovela vacsiu stalost vykonu a obmedzi raz zbrane. U vzduchoviek, pri ktorych je uzamykanie piesta riesene stredom piestu (trn s ozubom), je to prakticky nemozne.
GRT III spust je tuningovy diel, ktory nahradi povodnu spust a navyse umozni dvojstupnovu regulaciu odporu spuste.
blizsie info najdes tu:
http://www.charliedatuna.com/GRT-III%20 ... %20New.htm
Original zavazia su tu:
http://www.4komma5.de/Gamo-Luftgewehr-Ersatzteile
Navyse, u GAMA je mozne relativne jednoducho s nakladom cca. 100 USD urobit prestavbu na GAS RAM system, t.j. nahradenie vinutej ocelovej pruziny plynovou pruzinou, ktora zarucuje ovela vacsiu stalost vykonu a obmedzi raz zbrane. U vzduchoviek, pri ktorych je uzamykanie piesta riesene stredom piestu (trn s ozubom), je to prakticky nemozne.