nechcem ti brat iluzie, ale napr. stojovo prebijane naboje od mongela so strelou EPRX su podstatne "istejsie" ako niektore fabricke (znamych par pripadov, kedy napriklad naboje od S&B vdaka omylom vyssej navazke prachu "rozobrali" par zbrani, islo tusim o .357Sig) a samotna strela vobec nespini hlaven oterkami tak ako olovo alebo FMJ. Nie je prebijane ako prebijane... to len tak na okraj.bor1s napísal:... ak mi ponuknete za taku cenu ako mam MFS nieco ine/lepsie a neprebijane, tak to zoberiem. Samozrejme, na nosenie by som pouzival trebars S&B alebo nieco ine... no musim povedat, ze prebijancie nikdy do mojej zbrane nepojdu...
9mm Luger-MFS 2000 Hungary=> Glock 17 vs. K100Mk7
-
inspiring_ganguly
1. tovarenske strelivo nie je zarukou kvality (castokrat opak je pravdou)
2. prebijane strelivo neznamena automaticky znizeniu kvalitu (castokrat opak je pravdou)
=>
treba sledovat strelecke okolie, ake su momentalne skusenosti ostatnych, treba skusat co vlastnej zbrani chuti najlepsie, sledovat aka seria/ sarza sa ako sprava, ako je na tom s kvalitou a hlavne treba triedit, triedit, triedit. vsetky naboje bez rozdielu pred vystrelenim treba minimalne pohladovo skontrolovat. ak obzvlast zalezi na tom aby nezlyhali odporucam aj kazdy jeden skusmo vlozit do komory demontovanej hlavne pripadne prehnat matricou ak je k mani...
PS. bum - mas aj nemas pravdu. myslim ze EPRX je v sucasnosti spomedzi bezne komercne dostupnych striel ta najlepsia volba. rozhodne lepsia ako bezne FMJ. hovorim o materiali plasta a jeho vlastnostich, konstrukciu strely resp. kalibraciu nemam na mysli.
2. prebijane strelivo neznamena automaticky znizeniu kvalitu (castokrat opak je pravdou)
=>
treba sledovat strelecke okolie, ake su momentalne skusenosti ostatnych, treba skusat co vlastnej zbrani chuti najlepsie, sledovat aka seria/ sarza sa ako sprava, ako je na tom s kvalitou a hlavne treba triedit, triedit, triedit. vsetky naboje bez rozdielu pred vystrelenim treba minimalne pohladovo skontrolovat. ak obzvlast zalezi na tom aby nezlyhali odporucam aj kazdy jeden skusmo vlozit do komory demontovanej hlavne pripadne prehnat matricou ak je k mani...
PS. bum - mas aj nemas pravdu. myslim ze EPRX je v sucasnosti spomedzi bezne komercne dostupnych striel ta najlepsia volba. rozhodne lepsia ako bezne FMJ. hovorim o materiali plasta a jeho vlastnostich, konstrukciu strely resp. kalibraciu nemam na mysli.
-
inspiring_ganguly
No, kedze teraz mam zlomeny prst a nemozem chodit ani skusat zbrane ani trenovat so svojou, tak len sedim pri nete a obzeram sa. Osobne bol mojim favoritom suverenne Glock 17 s H&K, ale H&K ma odradilo troska cenou a nepaci sa mi tak ako G. Potom som narazil na K100, lenze na tej neboli odskusane MFS-ka(aspon v mojom okoli ju nikto nema). Mal som aj Sphinx 2000(riadna pi**vina Vam poviem). Je pravda, ze nabojnice nekontrolujem a ani nezbieram, cize som nevidel vydutiny(je to mozne) ale zatial sa mi ani jedna nezasekla, nezlyhala...
Takze, aby sme to uzavreli... : 1. pokial niekto mozte a mate K100 skuste prosim MFS a dajte mi vediet.
2. kde je lepsi servis a ND?(cena ND? )
3. nie som si isty, ale pripada mi, ze na K100 sa da nahodit taky isty adapter ako na CZ 75- s pouzitim .22LR. Existuje nieco podobne aj na G?
Takze, aby sme to uzavreli... : 1. pokial niekto mozte a mate K100 skuste prosim MFS a dajte mi vediet.
2. kde je lepsi servis a ND?(cena ND? )
3. nie som si isty, ale pripada mi, ze na K100 sa da nahodit taky isty adapter ako na CZ 75- s pouzitim .22LR. Existuje nieco podobne aj na G?
bum - ano. moja skusenost je poznacena tym ze mam doma na kratkych len same drazkovane laufy a ziadny polygon. zato mam tie laufy v troch roznych kalibroch a vsade sa eprx chova velmi setrne k vyvrtu. 
menovec bor1s - na K100 sa samostatny adapter na .22 LR zatial nepredava. v predaji je len kompletna K22, K22S a K22S X-trim.
servis - K100 osobny pristup vs. G suciastky v kazdom krame. IMHO v oboch pripadoch servis dostupny a velmi dobry.
menovec bor1s - na K100 sa samostatny adapter na .22 LR zatial nepredava. v predaji je len kompletna K22, K22S a K22S X-trim.
servis - K100 osobny pristup vs. G suciastky v kazdom krame. IMHO v oboch pripadoch servis dostupny a velmi dobry.
vsak to ani nikde netvrdim, MFS su z nudze cnost bez ohladu na to, ci su nove alebo prebitebum napísal:gewehr neverim že prebite MFS od aresu su lepšie niež nove
ale EPRX nie je len pofarbene olovo, je na nom naviac vrstva epoxidu, ktora je farbena. Ten pan to ma patentovane. Nikto nehovori, ze tieto prebijance su dobre na nosenie, alebo na sutaze, ale na bezne cvicenie su vyborne, hlaven po nich zostava uplne cista narozdiel od FMJ alebo olova. Nic menej, nic viac.bum napísal:Moja skusenosť je taka že Gčku kedže ma polygon viac vyhovuje plaštovana strela olovo nech je hocijako pofarbene ...
to bori1s, skusim ti odpovedat porade:
1. skusali sme tie madarske zazraky na strelbach, starsia k100 ich brala bez probelmov, novsia sa sekla a to ze fest (mala to jednostranne vybratie, vid foto vyssie), tie najnovsie ich podla info (tato info je uz ale spostredkovana) zeru tiez uplne v pohode
2. servis... co sa tyka K100 tak v BB ti na nej spravia co ti na ociach uvidia a za sumy naozaj velmi "prijemne". Zial preto je problem kupovat pouzivanu K100 - skoro kazda je nejako "personalizovana" (performance center BB je IMO aktivne az moc), co sa tyka nahradnych dielov u Glocku, tiez ziadny problem, dostupne su OK, zamenitelnost tiez bezproblemova, more doplnkov - to napr. K100 nema
3. adapter na K100 v .22 LR neexistuje. Existuje K22.
-
inspiring_kepler
Ja som mal v Glock 26 jediny problem s nabojmi a to bola len chyba samotnych nerezovych zapaliek v prebijanych ARES-och.
A aj to boli len 2-3 naboje z 600 ks z akoze chybnych kusov.
Nikdy, opakujem nikdy som neriesil, ze co dam do Glocku.
Co bolo najlacnejsie a dostupne v 9Luger to som kupil a strielal.
A presnost do 15 metrov je neriesitelna, je to len o odlisnom spatnom raze a naslednej schopnosti znovu zamierit na ciel.
V akceptovatelnosti nabojov je Glock proste jednotka, a pokial K100 bude mat system uzamykania aky ma, tak sa stale budu riesit chybne nabojnice a podobne. Tu uz treba otvorit oci a konecne si uvedomit ze system uzamykania na K100 je na dve veci
Kto je ale blby nech zije v tom omyle dalej a nech riesi stale nejake zle nabojnice a podobne. Keby to uzymykanie nebol "niekoho" napad tak Mk7 by uz bola s Browning uzamykacim systemom davno.
Ale kazdeho osobna vec, len mi je trapne ked sa nedokonalost technickeho riesenia stale zakryva inymi vecami.
Dufam, ze to tkvie len v nevedomosti a nie v slepej sprostosti.
Nevedomy som bol aj ja
Ako novacik som male nejake zadrzky s K100, ale az neskor som pochopil ze to nebola moja chyba 
A aj to boli len 2-3 naboje z 600 ks z akoze chybnych kusov.
Nikdy, opakujem nikdy som neriesil, ze co dam do Glocku.
Co bolo najlacnejsie a dostupne v 9Luger to som kupil a strielal.
A presnost do 15 metrov je neriesitelna, je to len o odlisnom spatnom raze a naslednej schopnosti znovu zamierit na ciel.
V akceptovatelnosti nabojov je Glock proste jednotka, a pokial K100 bude mat system uzamykania aky ma, tak sa stale budu riesit chybne nabojnice a podobne. Tu uz treba otvorit oci a konecne si uvedomit ze system uzamykania na K100 je na dve veci
Kto je ale blby nech zije v tom omyle dalej a nech riesi stale nejake zle nabojnice a podobne. Keby to uzymykanie nebol "niekoho" napad tak Mk7 by uz bola s Browning uzamykacim systemom davno.
Ale kazdeho osobna vec, len mi je trapne ked sa nedokonalost technickeho riesenia stale zakryva inymi vecami.
Dufam, ze to tkvie len v nevedomosti a nie v slepej sprostosti.
Nevedomy som bol aj ja
Naposledy upravil/-a inspiring_kepler v 18 Máj 2010, 00:02, upravené celkom 2 krát.
bor1s: Mohol by si mi prezradit, kde a za aku cenu kupujes Madarske MFS? S tymito nabojmi som nemal v Gcku nikdy problem zatial a uz som nejaku tu krabicku aj pustil z laufu za posledny rok
.
K tym prebijancom, po mojej poslednej skusenosti s nabojmi Ares, tak sa im uz vyhybam ako cert krizu, asi tolko
.
Ja tiez sa snazim pouzivat hlavne tovarenske naboje a pri 9mm Luger ta cena nieje zla. Naposledy som si kupil mensiu zasobu Talianskych Fiocchi asi 7€ za krabicku. Ono vyhodu pouzivat tovarenske ma aj tu, ze ak by prislo nedajboze k nejakej havarie, ci destrukcie zbrane (napr:pretrhnutie, napecenie nabojnice, väcsia navazka prachu a pod.) tak zbran mozem dat v klude reklamovat (Aj spolu s nabojmi a fakturou, ktoru si aj k nabojom odkladam) a uhradu skody by zrejme musela znasat municka
, kdezto pri prebijancoch by Vam mohli reklamaciu zamietnut (Ono sa to da aj zistit co za potvoru ste to pustali z laufu, ze to bol prebijanec
)
K tym prebijancom, po mojej poslednej skusenosti s nabojmi Ares, tak sa im uz vyhybam ako cert krizu, asi tolko
Ja tiez sa snazim pouzivat hlavne tovarenske naboje a pri 9mm Luger ta cena nieje zla. Naposledy som si kupil mensiu zasobu Talianskych Fiocchi asi 7€ za krabicku. Ono vyhodu pouzivat tovarenske ma aj tu, ze ak by prislo nedajboze k nejakej havarie, ci destrukcie zbrane (napr:pretrhnutie, napecenie nabojnice, väcsia navazka prachu a pod.) tak zbran mozem dat v klude reklamovat (Aj spolu s nabojmi a fakturou, ktoru si aj k nabojom odkladam) a uhradu skody by zrejme musela znasat municka
ako tu potvrdil kolega, MFS praskaju aj v Glocku. skratka su to nahovno naboje. niektore komory maju slabsi support a preto nabojnica pukne. toto nema nic spolocne s konstrukcnym riesenim uzamykania ako vsade vypisuje BKSL (zaujimave za Skinnerovci z STI na to neprisli, ziadna zo skusobni po celom svete na to neprisla ale prisiel na to BKSL ktory pokial viem nema ani prax ani vzdelanie v zbrojarine a striela kolko? tri roky? prepac BKSL ale ty si co sa uzamykania K100 tyka typicky priklad javu "co sa babe chcelo to sa babe prisnilo".). problem s tymto strelivom maju K100 serie D alebo E (teraz uz som si nie isty ktora seria to je) koli rieseniu nabehu do komory. nemaju ho ani starsie, ani novsie serie aj aj dotknuta seria so strelivom standardnej kvality nema problem.
zaver - ak chce zakladatel temy silou mocou strielat MFS, mal by hladat zbran ktora ma full support komoru. tam je pes zakopany. mozem povedat ze takou zbranou je walther P38/P1. mal som ho. jeho komora vsak mala tak absolutny full support ze papal iba ogivaly...
zaver - ak chce zakladatel temy silou mocou strielat MFS, mal by hladat zbran ktora ma full support komoru. tam je pes zakopany. mozem povedat ze takou zbranou je walther P38/P1. mal som ho. jeho komora vsak mala tak absolutny full support ze papal iba ogivaly...
-
inspiring_liskov
este by som do ctenej pozornosti dal jednoradove klony 1911-ky v 9L , nabeh do komory je u nich skutocne kratky, komora je podopreta takmer kompletneboris napísal: zaver - ak chce zakladatel temy silou mocou strielat MFS, mal by hladat zbran ktora ma full support komoru. tam je pes zakopany. mozem povedat ze takou zbranou je walther P38/P1. mal som ho. jeho komora vsak mala tak absolutny full support ze papal iba ogivaly...
kdesi v uvode autor temy spominal ze mu ide o "presnost" strelby , a Glock sa so svojou 2,5kilovou spustou na mierenku zasa az tak moc nehodi. 1911ka sa da na tercovku vyladit uplne krasnebor1s napísal:o prebijanie nemam absolutne zaujem. Cena streliva je tak nizka, ze prebijanie by sa mi neoplatilo... Riesim len presnost strielania, nic viac...
-
inspiring_ganguly
Mám K100 séria E. MFS používam bežne. Doteraz bez akýchkoľvek problémov.