9mm Luger-MFS 2000 Hungary=> Glock 17 vs. K100Mk7
9mm Luger-MFS 2000 Hungary=> Glock 17 vs. K100Mk7
Zdravim chlapi, neviem ci pisem do spravnej temy, ale potreboval by som poradit ohladom nakupu zbrane vo vztahu k nabojom.
Doteraz mam CZ75 a papa mi S&B, no ked nemam S&B tak jej dam MFS ale nepasuju jej moc. Teraz ju predavam jednemu znamemu a chcem kupit bud Glock 17 alebo K100. V Glocku som uz skusal MFS(nakoniec ich pouzivaju aj ozbrojene zlozky), a prekvapivo mu to strelivo sedelo. K100 som nemal este moznost skusat. Strelivo menit urcite nebudem(ostava MFS), cize rozhodujuca je zbran. A poprosim Vas este, aby ste mi zhrnuli strucne klady a zapory oboch.
Za rady vopred ďakujem.
Doteraz mam CZ75 a papa mi S&B, no ked nemam S&B tak jej dam MFS ale nepasuju jej moc. Teraz ju predavam jednemu znamemu a chcem kupit bud Glock 17 alebo K100. V Glocku som uz skusal MFS(nakoniec ich pouzivaju aj ozbrojene zlozky), a prekvapivo mu to strelivo sedelo. K100 som nemal este moznost skusat. Strelivo menit urcite nebudem(ostava MFS), cize rozhodujuca je zbran. A poprosim Vas este, aby ste mi zhrnuli strucne klady a zapory oboch.
Za rady vopred ďakujem.
Co sa tyka MFS a K100, pokial nebudes kupovat seriu K100, co mala vybratia v komore, tak sa bat nemusis, napriklad marksmanova starenka K100 druhej serie, zerie MFSka bez problemov. Problem MFS je velmi tenka nabojnica, mne MFSkovy prebijanec seklo/roztrhlo v G17.
A Gxx vs. K100... zbytocne o tom nejako polemizovat. Treba si zastrielat z jedneho aj druheho, a to co sadne kupit. Ine by som neriesil. Oni tie zbrane maju dost odlisnu ergonomiu, este som nevidel, ze by jedna aj druha sadli do tej istej ruky rovnako. Takze treba vyskusat a rozhodnes sa urcite sam. Nic ine ti ani nezostane
P.S. a vselijake "zarucene" sarkasticke rady typu jpp vypusti vopred
A Gxx vs. K100... zbytocne o tom nejako polemizovat. Treba si zastrielat z jedneho aj druheho, a to co sadne kupit. Ine by som neriesil. Oni tie zbrane maju dost odlisnu ergonomiu, este som nevidel, ze by jedna aj druha sadli do tej istej ruky rovnako. Takze treba vyskusat a rozhodnes sa urcite sam. Nic ine ti ani nezostane
P.S. a vselijake "zarucene" sarkasticke rady typu jpp vypusti vopred
Naposledy upravil/-a gewehr v 17 Máj 2010, 09:51, upravené celkom 1 krát.
-
inspiring_ganguly
Ja ta ani nenutim prebijat, len zdoraznujem fakt, ze pri prebijani analyzujem vystrelene nabojnice so spominanym vysledkom.
Neviem ci boli original, alebo uz x krat prebite su nahovno.
Co sa tyka porovnania zbrani mozno 1 clovek na slovensku strielal dostatocne vela z oboch noviniek a preto ti asi nikto nepoda objektivny nazor.
Ja by som siel do Glocka "osvedcena kvalita" a ako prva zbran ideal.
Neviem ci boli original, alebo uz x krat prebite su nahovno.
Co sa tyka porovnania zbrani mozno 1 clovek na slovensku strielal dostatocne vela z oboch noviniek a preto ti asi nikto nepoda objektivny nazor.
Ja by som siel do Glocka "osvedcena kvalita" a ako prva zbran ideal.
odpoved na to ci K100 alebo Glocik si musis dat sam. ja zbieram kaceny
a glocka asi kupim prcka G26 lebo subkompakna kacena este neexistuje. oba systemy sa mi pacia, kacena je moja srdcovka.
ale one, ine som chcel povedat...
ci K100 alebo Glock... v prvom rade sa zamysli nad tym ci naozaj planujes pouzivat MFS. je to jednoducho strelivo s hilznami z nekvalitneho materialu. ak mozes vyhni sa mu, aspon na nosenie urcite.
ale one, ine som chcel povedat...
ci K100 alebo Glock... v prvom rade sa zamysli nad tym ci naozaj planujes pouzivat MFS. je to jednoducho strelivo s hilznami z nekvalitneho materialu. ak mozes vyhni sa mu, aspon na nosenie urcite.
Len poopravim... materila hilzni je dobry, ale ich hrubka je viditelne znacne tensia, to je jadro pudla. Ako hovorim, z Glocka aj HKcka mi sem tam lietali vydute na dne (nie vsetky, evidentne je to roznne kus od kusu z jednej krabicky), dve prebijane mi v Glocku praskli. Tie MFS su lacnejsie (usetrene zjavne na materiale) a je otazne, ci to za to stoji.
ano, gewehr ma pravu. nepresne som sa vyjadril. voci nekvalitnym nabojom nie je uplne imunna ziadna samonabijacia pistol. ja som v kacke ani v P38/1 s MFS zatial problem nemal. vystrelil som aj par stoviek nabojov prebitych do MFS hilzni a vsetko prebehlo OK. problem som mal naopak s hlinikovymi lugrami od CCI. jedna hilzna mi praskla, roztiekla sa v komore a zadrbkala ju nepecenym materialom. zo zavadami proste treba pocitat a treba drilovat ich odstranovanie.
ako je to s "kopanim" oboch spominanych? Ktora ma lepsi material a spracovanie? Cital som aj o bezpecnosti pri vybuchu hilzne, ktora z tejto "dvojky" je na tom lepsie?
No, chlapci, povedzme si to otvorene... ak mi ponuknete za taku cenu ako mam MFS nieco ine/lepsie a neprebijane, tak to zoberiem. Samozrejme, na nosenie by som pouzival trebars S&B alebo nieco ine... no musim povedat, ze prebijancie nikdy do mojej zbrane nepojdu. Ako je to s tym vydutim? Je nejaka foto? Je moznost, ze je chyba v zbrani? Co pri tom vyduti hrozi? (mne sa to este nestalo a to som ich uz cca 1000vystrielal)
No, chlapci, povedzme si to otvorene... ak mi ponuknete za taku cenu ako mam MFS nieco ine/lepsie a neprebijane, tak to zoberiem. Samozrejme, na nosenie by som pouzival trebars S&B alebo nieco ine... no musim povedat, ze prebijancie nikdy do mojej zbrane nepojdu. Ako je to s tym vydutim? Je nejaka foto? Je moznost, ze je chyba v zbrani? Co pri tom vyduti hrozi? (mne sa to este nestalo a to som ich uz cca 1000vystrielal)
"kopanie" je silne individualna vec a zalezi na konkretnom modeli a tvojej ruke a samozrejme strelive. mne, zdoraznujem, mne je pocitovo spomedzi vsetkych plastakov ktore som skusal najprijemnejsia strelba z K100 ale G nie je vyrazne divokejsi. zistil som ze spomedzi materialov ramu je mi vyslovene neprijemny ram z hlinikovej zliatiny. chybaju mu vsetky prednosti tazkej ocele a lahkeho pruzneho plastu a mam subjektivny pocit ze naopak nasobi vsetky negativne vlastnosti plastu a ocele.
materialovo (ocel, povrchovka) su G aj K rovnocenne. plus minus. aj K aj G maju zdokumentovanych viacero havarii ktore dopadli dobre. vymenil sa puknuty ram a islo sa dalej. K je stavana mimoriadne robustne a co sa tyka pripadnej havarie nebal by som sa.
materialovo (ocel, povrchovka) su G aj K rovnocenne. plus minus. aj K aj G maju zdokumentovanych viacero havarii ktore dopadli dobre. vymenil sa puknuty ram a islo sa dalej. K je stavana mimoriadne robustne a co sa tyka pripadnej havarie nebal by som sa.
-
inspiring_ganguly