Strážnik si za svoju smrť môže sám, tvrdí bankový lupič.

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Jack napísal:...keďže TČ vraždy páchateľ spáchal v súbehu s inými TČ, použije sa zmysle §42 TZ pri ukladaní trestu tzv. asperačná zásada. Teda, že ak sa ukladá úhrnný trest odňatia slobody za viacčinný súbeh TČ, z ktorých je aspoň jeden zločinom (čo vražda aj lúpež jednoznačne sú), horná hranica sadzby najprísnejšie trestaného TČ sa zvýši o 1/3 a súd páchateľovi uloží trest nad 1/2 takto určenej sadzby. ...
Tu by som si dovolil nesúhlasiť. Nevieme totiž, ako je konanie obžalovaného uvedené v obžalobe. Tzv. asperačná zásada sa použije totiž len vtedy, ak súd ukladá úhrnný trest odňatia slobody za dva alebo viac úmyselných trestných činov, z ktorých aspoň jeden je zločinom, spáchaných dvoma alebo viacerými skutkami. V tomto prípade to však vyzerá skôr na ten prípad, že pôjde o jednočinný súbeh TČ lúpeže a vraždy. A vtedy asperačka neprichádza do úvahy, pretože oba TČ spáchal jedným skutkom. Ale to je len môj dohad, nepoznám obžalobu.
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Hmm, fakt... asi som sa unáhlil a nesprávne posudzoval súbeh.
:oops:
Pointa ale zostáva. Spravodlivý trest ho na 99 pct. neminie, preto mi príde hlúpe na základe jedného článku v bulváre tvrdiť, že grázel z toho celkom isto vyviazne s miernejším trestom, lebo tá naša "blbá justícia" mu zhltne každú výhovorku (čoby poľahčujúcu okolnosť).
:P
Kapo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Veru, a hlavne ak neukradol hodne vela peněz.... :oops:
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Jack odkial mas zrazu tolko informacii o TZ :shock:
A ako som uz viac krat pisal som rad ked mi takto niekto objasni pojmy :wink: .

A zaujima ma este jedna vec: Prokurator je jediny kto moze nesuhlasit s vyskou trestu t.j. ze na zaklade jeho nesuhlasu nastane nejake znovuprejednanie pripadu alebo nieco podobne ?

Ked si to vezmete tak pachos ma na mozne znizenie trestu 3 stupne sudov ale obet na to nema ziadny opravny prostriedok. Ak to takto pojde dalej tak sa zo mna stane druhy PB :wink: .
inspiring_kepler

luke napísal:hehe dzek ty nasilnik, takto assrejpnut chudacika bksl.
luke svoje tajne tuzby si nechaj pre svojho priatela :)
El Pistolero
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years

Príspevok od používateľa El Pistolero »

Ked sa to stalo, bavili sme sa o tom na strelnici. Strielali sme pri tom z 0,44 magnum....
Vysledok bol ten, ze so zbranou 7,65 sa nema ist proti devine. :roll:

Tento nestastnik tak striktne dodrziaval zakon, ze ho to stalo zivot. :(

No a pachatel sa verejne rehoce z jeho naivity.....
Uz len za tie vyroky by mu mali naparit hornu hranicu, pripadne vynimocny.... lebo inak to skonci tak, ze grazli budu vykrikovat do medii, ze oni si tak slobodne lupia v nasej demokratickej krajine a nejaky militant zasiahne do ich obcianskych prav a slobod....

Ma niekto z nasej skorumpovanej justicie sajn, aky je toto podnet pre potencialnych zlocincov, ako tieto spravy vplyvaju na mladez??? :roll:

V amerike pochopili vyznam medii pri podobnych aktivitach. Preto davaju v priamom prenose policajne akcie, v ktorych nasilnikov rozstrielaju specialne komanda priamo na ulici. PRE VYSTRAHU....

Ponaucenie a zaroven odstrasujuci priklad pre vsetkych. :(

PS: V amerike maju proti zlocincom SWAT. Na slovensku mame len jedneho "svateho" :( :( :(
Naposledy upravil/-a El Pistolero v 10 Feb 2011, 12:10, upravené celkom 1 krát.
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

ohohoo bksl, kolky ostrovtip, len skoda ze na urovni zakladnej skoly. chodis na hodiny retoriky ku kvasnickovi?
to co som povedal bolo recnickeho razu, aby si chapal, ze ta dzek rozbil na leco, ked zle pouzivas cudzie pojmy, ktorych obsah nepoznas.
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

BKSL: ja som tu síce krátko, ale už som si všimol, že je tu zopár ludí s právnickým vzdelaním. No a ak sa nemýlim aj Jack k nim patrí
Kapo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Môžete sa tu prestať súložiť? Dakujem.

El Pistolero: ano, pre mládež a kriminálnikov je teraz hrdina ten lúpežník. A vo väzení bude asi veľký boss /alebo kápo?/ :roll:

Som pozeral tie záznamy, kde polícia zasahuje proti zločincom, a moc sa neserú ani pred kamerami. A ak je zločinec ozbrojený, rovno do hlavy ho capnú a fertig.
Má to určite na jednej strane výchovný efekt. A na druhej strane asi núti zločinca ísť až na doraz....
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

ved to ze vsetky opatrenia maju aj protiopatrenia a nasledky ...........i ked pocitam ze niektory zlocinci by sli "nadoraz" aj bez toho :evil:
zandar
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa zandar »

Kapo napísal:Môžete sa tu prestať súložiť? Dakujem.

El Pistolero: ano, pre mládež a kriminálnikov je teraz hrdina ten lúpežník. A vo väzení bude asi veľký boss /alebo kápo?/ :roll:

Som pozeral tie záznamy, kde polícia zasahuje proti zločincom, a moc sa neserú ani pred kamerami. A ak je zločinec ozbrojený, rovno do hlavy ho capnú a fertig.
Má to určite na jednej strane výchovný efekt. A na druhej strane asi núti zločinca ísť až na doraz....
..moj clovek ;) pri nutnej obrane nemyslite na zivot pachatela !!! aj z 6.35 sa da pri dobrom treningu trafit hlava ;) a najlepsie krk pod jazylkou ;)
Jack
moderátor

BKSL, mám. Ale plné znenie TZ je voľne dostupné na webe. Už dávno som ti odporúčal menej písať a viac o veciach uvažovať, prípadne si zisťovať, ako sa majú v skutočnosti, nie v tvojich predstavách.
:wink:
OK, aby som nebol zlý, je fakt, že ja som sa tieto veci musel (a dokonca chcel) drviť na skúšky a ešte teraz toho mám plnú hlavu, čo je možno moja výhoda. Ale opakujem, že sa domnievam, že na to, aby som hádzal do pléna odborné pojmy, by som mal tým pojmom najprv sám rozumieť. Preto napríklad nebudem mudrovať o prebíjaní, lebo o ňom trt viem. Je mi tak trochu záhadou, prečo sa podobnými zásadami neriadia všetci.
:roll:
Nesmiernou prednosťou tohto fóra je, že ak niekto niečomu nerozumie, stačí sa spýtať a nájde sa tu veľa kvalifikovaných ľudí (aj podstatne kvalifikovanejších ako ja), ktorí radi odpovedia. Lenže veľkým problémom webfora je, že tu už skoro každý všetkému "rozumie", skoro každý je odborník na všetko a miesto rozumnej debaty rozumných ľudí sa to tu až príliš často podobá na tliachanie krčmových mudrlantov.
inspiring_kepler

Jack ved ked neviem alebo moc mudrujem tak ludia ako ty ma na tomto fore usmernia a o to mi ide, dostat sa k informacii aj s pokecom a nie len odkaz na TZ. Ja vam dakujem ze mi pojmy vysvetlite. Aby som vas ale k tomu dotlacil musim vela krat popustit uzdu mojej fantazii a logike az sa da teda o logike hovorit pravda :wink: .
Ty si celkom v pohode ale šípostrel uz nejako stratil zaujem viest diskusiu :wink: .
Jack
moderátor

BKSL, mne príde jednoduchšie sa spýtať priamo, ale OK.
:wink:
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

inak ten chlap asi nema dobreho advokata, ked ho nechal povedat, ze sa vlastne branil proti straznikovmu... utoku
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"