Strážnik si za svoju smrť môže sám, tvrdí bankový lupič.

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_newton

Strážnik si za svoju smrť môže sám, tvrdí bankový lupič.

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

Pokracovanie kauzy zastreleneho SBSkara

http://www.topky.sk/cl/10/1224186/VIDEO ... ovy-lupic-
Používateľov profilový obrázok
kamov
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 4 months

Príspevok od používateľa kamov »

Asi ma dobreho pravnika :D To po nom straznik strielal flobertkou ze 7 zasahov rozchodil?
sano2
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

Kocúrkovo ....
mab
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa mab »

straznik mal 7,65 a strielal udajne od pasa dole, lupic mal 9 mm ak si dobre spominam..mohol mu straznik ozaj pustit zopar do hlavy, nebolo by ho skoda.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Ak mu to zoberu ako polahcujucu okolnost tak to uz je sudnictvo v tomto state na grc urovni. Obete nemaju ziadne prava.
Akira
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa Akira »

inak ten sbskar tiez pekny lolo.bolo mu to treba :roll: neviem,ci mala banka vlastnu ochranu,alebo najatu sbs,ale niektore sbs maju v internych predpisoch neodporovat ozbrojenemu lupicovi.a este ak tym mohli ohrozit zivoty nezucastnenych ludi (klientov banky,zamestnancov...)
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

samá duplicita. Toto všetko sa už dosť podrobne rozoberalo v pôvodnej téme, ked sa to stalo. Navrhujem, aby to Panzer zlúčil do jedného.
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Nezlúčiť, ale radšej zamknúť!
:twisted:
BKSL, nechcem ťa poučovať, lebo viem, že to obvykle nevedie k želanému efektu, ale ak dovolíš, skúsim ti povedať niečo málo k poľahčujúcim okolnostiam, lebo týmto pojmom hádžeš jak vajcami po Paroubkovi.
:wink:
Význam poľahčujúcich a priťažujúcich okolností podľa ustanovení TZ spočíva v tom, že súd musí prihliadať na ich pomer a mieru závažnosti (§38 ). Ak prevažujú poľahčujúce okolnosti, horná hranica zákonom ustanovenej trestnej sadzby sa zníži o 1/3. Aj prevažujú priťažujúce, dolná hranica trestnej sadzby sa zvýši o 1/3. TZ uvádza, čo sú to poľahčujúce okolnosti (§36) a priťažujúce okolnosti (§37).
:arrow:
Ak by súd aj prijal argumentáciu obhajoby, išlo by zrejme o poľahčujúcu okolnosť podľa §36 písm. a). Teda, že TČ vraždy, z ktorého je dotyčný obvinený, spáchal v ospravedlniteľnom silnom citovom rozrušení. Ak nejde o recidivistu, feťáka, alkoholika, gamblera alebo iného roztopašníka, prichádza do úvahy aj poľahčujúca okolnosť podľa písm. j) a teda, že pred spáchaním TČ viedol riadny život.
:roll:
Z priťažujúcich okolností možno páchateľovi (podľa kusých informácií, ktoré máme o prípade ako verejnosť) pričítať, že spáchal TČ z obzvlášť zavrhnutiahodnej pohnútky - §37 písm. a), spáchal ho verejne - §37 písm. f), spáchal viac trestných činov - §38 písm. h). BKSL, môžeš teda pokojne spávať, spravodlivý trest - v ponímaní pozemskej spravodlivosti - ho určite neminie.
:wink:
A BKSL, aby som ťa dnes potešil dvojnásobne, keďže TČ vraždy páchateľ spáchal v súbehu s inými TČ, použije sa zmysle §42 TZ pri ukladaní trestu tzv. asperačná zásada. Teda, že ak sa ukladá úhrnný trest odňatia slobody za viacčinný súbeh TČ, z ktorých je aspoň jeden zločinom (čo vražda aj lúpež jednoznačne sú), horná hranica sadzby najprísnejšie trestaného TČ sa zvýši o 1/3 a súd páchateľovi uloží trest nad 1/2 takto určenej sadzby.
8)
BKSL, toto je jeden z tých prípadov, pre ktoré som ťa občas - márne, veľmi márne - napomínal, že netreba kade-tade hádzať pojmami, ktoré majú exaktný význam, ktorému ty nerozumieš. Ja tiež nerozumiem napríklad pojmu "slapové sily" a preto je márne hľadať ho v mojom obvyklom slovníku.
:lol:
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

hehe dzek ty nasilnik, takto assrejpnut chudacika bksl.
Kapo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

mab napísal:.....mohol mu straznik ozaj pustit zopar do hlavy, nebolo by ho skoda.
Ano, aj jeho dcéra to povedala do kamery, že ho mal otec trafiť do hlavy.....
.... a jeho syn požaduje od útočníka 70t eur. Na to mu onen pán odpovedal, že je odborník, keď vie zrátať život svojho otca do posledného centa.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

To s tým že ho mal otec streliť do hlavy som videl, ale to s tými 70 tisícami to odkiaľ máš, to by som rád videl.

PS: topky sú nejako málo TOP, toto je dosť stará správa :)
Kapo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Videl som to ráno v správach. /ale asi boli ešte včerajšie/
A zaujímavé, že až pred súdom to vraj lutoval.
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

Ktorá televízia prosím ťa?
BTV
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

JOJ... aj ja som to jednym ockom zahliadol...
zandar
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa zandar »

..to je presne to vnimanie zakona a to co ockuju pri nutnej obrane do hlaviciek, ze aby bol co najviac pri zakroku chraneny zivot a zdravie voci osobe proti ktorej zakrok smeruje - prd velky ja stale trenujem krk a pri nutnej obrane ak bude cas, tak v tej sekunde to ten krk aj dostane.
..moj nazor je pri takychto ozbrojenych pachateloch vyuzit vsetok cas a pachatela aj za cenu jeho zivota zneskodnit
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"