S kuší v ruce chránil svůj majetek

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

:lol: - tak to nefunguje. Ak je postup Polície nezákonný- prokurátor ruší rozhodnutie Polície a prikazuje ako ďalej.

V tomto prípade bude rozhodujúce dokazovanie v prípravnom konaní. Kvalita obhajoby, zločinecká kariéra zlodejov, register obrancu a samotné okolnosti, ktoré predchádzali použitiu kuše- to všetko bude posudzované
inspiring_swanson

Príspevok od používateľa inspiring_swanson »

v cesku sa tieto incidenty mnozia, cudujem sa politickym stranam ze ziadna normalna (cize ziadna delnicka strana a podobne) nema daku proticigansku agendu. ja byt sefom ODS chytim sa tej temy
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Kedy konecne uz vysetrovatel povie, ze to bola nutna obrana ? Nemyslim len tento pripad. Ked utocnikov bude desat ? Ale tam uz kusa stacit nebude. Vysetrovatel obvini, prokurator bude suhlasit s obvinenim a braniaceho sa obcana budu tahat po sudoch. Je mi na grc.
peterson
expert

Lebo máloktorý zodpovedný policajný funkcionár a dozorujúci prokurátor pristúpia na postup, že nebude vo veci začaté trestné stíhanie a vykonané dokazovanie.
Je to do istej miery určitý alibizmus, aby bolo preukázané, že obranca konal v súlade so zákonom alebo naopak, aby taktiež nikto nepovedal, že Polícia kopla vec do autu a podobne.
Určite si viete predstaviť mediálny povyk, ak by sa zistilo, že Polícia vec za hodinu uzavrela, že išlo o NO...
inspiring_swanson

neviem ako u nas, ale vo vacsine statov plati ze prokurator moze len obzalovat ked je pravdepodobne odsudenie, obvinenie "len tak pre istotu" je tazko zosuladitelne s prezumpciou neviny.
peterson
expert

ja som v týchto otázkach ozaj malá ryba.
Verím, že hlavne o takýchto témach bude debat v Turanoch s Panzerom a Vaquerom
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

Laci
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Laci »

Smutné je, že by sa tomohlo stať aj mne. A najsmutnejšie je, že necítim ľútosť nad tým človekom čo má v hlave ten šíp.
Akú šancu má nato že strelec posedí?
inspiring_swanson

ak ho odsudia, tak celkom slusne. Myslim ale ze za obvinenim je skor zbabelost alebo nejaka politicka afinita smerom k bruselskemu multikulti ako realne fakty. Tak sudca snad bude mat viac rozumu. Samozrejme nikto z nas nepozna konkretne skutkove okolnosti, ale ak vychadzam z tohoto: 3 dosli kradnut, v tom im majitel chaty/domu strelil kusou a jednemu trafil do hlavy, nemame sa o com bavit, nutna obrana - tvrda a nekompromisna ale jednoznacna

na nestastie pre bratov cechov je ich NO o dost vagnejsia a posudzuje sa prisnejsie z pohladu obrancu vacsinou, cize vaha vykladu je jednoznacne na sudcovi. Dovolim si povedat , ze u nas by sa taketo nieco (ak by vsetky dotycne organy respektovali zakon, co nie je samozrejme) posudzovalo ako NO alebo ak by vnikli do budovy dovolene pouzitie zbrane, kedze cigan este zije
vanto
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa vanto »

Nemaju cesi nejaku obdobu par. 26, teda "moj dom moj hrad"?
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

mab
prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa mab »

Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

bus driver napísal:Kedy konecne uz vysetrovatel povie, ze to bola nutna obrana ? ...
Napríklad v Tanvalde: http://jablonecky.denik.cz/zpravy_regio ... 20113.html
- aj keď neviem, či je to už uzavreté a s akým verdiktom... :?
bus driver
častý prispievateľ
Registered for: 14 years 5 months

Príspevok od používateľa bus driver »

Konecne jeden vysetrovatel, co ma gule. Vysral sa na "spolocensku objednavku" a rozhodol presne podla zakona.
ricinr
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Poznám sudcu s ktorým som sa nedávno bavil o §26 a povedal mi, že o ňom nevie a že by ma aj tak odsúdil (okresný sudca v nr). brutus.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"