Michalovcan porezal dvoch policajtov
-
inspiring_shannon
Sauer: proporcionalitu nám v PK vysvetlovali ako vyváženosť použitých DP. Teda na určitú intenzitu útoku odpoviem adekvátnym DP. No a zásada oportunity ti dáva výber vhodného konkrétneho prostriedku na dosiahnutie účelu použitia.
T.j. na aktívny odpor bez zbrane môžu postačiť hmaty, chvaty-údery. Ale napr. na obrovského chlapa, ktorý rozbíja zariadenie bytu použiješ kludne obušok či kaser.
No a napr. pri ozbrojenom útoku budeš riešiť primárne bezpečnosť vlastnú i ďalších osôb a teda môže príjsť i k použitiu zbrane.
Ak si neabsolvoval SOŠ v PK, určite si inde tak podrobne nepreberal poriadkárske záležitosti. ČO viem tak na kurze dôstojníkov(vyšetrovatelov) na APZ sa tieto veci berú z rýchlika a všeobecne. Devínska zase naväzuje na vedomosti zo SOŠ PK.
T.j. na aktívny odpor bez zbrane môžu postačiť hmaty, chvaty-údery. Ale napr. na obrovského chlapa, ktorý rozbíja zariadenie bytu použiješ kludne obušok či kaser.
No a napr. pri ozbrojenom útoku budeš riešiť primárne bezpečnosť vlastnú i ďalších osôb a teda môže príjsť i k použitiu zbrane.
Ak si neabsolvoval SOŠ v PK, určite si inde tak podrobne nepreberal poriadkárske záležitosti. ČO viem tak na kurze dôstojníkov(vyšetrovatelov) na APZ sa tieto veci berú z rýchlika a všeobecne. Devínska zase naväzuje na vedomosti zo SOŠ PK.
-
inspiring_shannon
oportunitu som v tomto vyzname nepoznal (alebo si skor nepamatal), skor mi naskakovala subsidiarita a proporcionalita (v tomto pouziti), oportunitu poznam najma ako zasadu trestneho konania (zasada legality a oportunity), preto som sa radsej spytal. Mam klasicke civilne pravo, cize som automaticky lovil v tychto vodach. Neuvedomil som si aj vyznam zasady oportunity (spravneho uvazenia) v tomto pouziti- poriadkarskom.
Niko: stále točíme v súvislostiach s konaním napadnutej hliadky .
Ale pripúšťam, že sme sklzli do hlbších defínícií. Je ozaj pravda, že právo má niektoré definície iným smerom rozvinuté oproti učebným osnovám policajných škôl- polišmeni sú nižší stupienok oproti právnickým školám, kde musíš vedieť Zbierku zákonov
Ale pripúšťam, že sme sklzli do hlbších defínícií. Je ozaj pravda, že právo má niektoré definície iným smerom rozvinuté oproti učebným osnovám policajných škôl- polišmeni sú nižší stupienok oproti právnickým školám, kde musíš vedieť Zbierku zákonov