Chcem začať prebíjať...ako na to?
Jachym, pokiaľ viem, tak Šuťák je dosť často mimo predajne, na akciách či nákupe (aj včera napríklad - a má to obvykle napísané na stránke), takže okrem mejlu sa fakt oplatí zavolať.
Náhodou mi padol zrak na miesto (9mm Luger) , kde sa mi údaje zdajú divnéRasto napísal:davam do pozornosti tohtorocny doplneny Lovex manual.
(ako má človek veriť zdroju, ak obsahuje chyby
-
inspiring_bhabha
Neviem ci som slepi ale nemozem najst nanho to cislo prosimvas dajte mi ho-zbrane ke
Igrlik : Samozřejmě máš pravdu, je to chyba, ale ještě větší chybu vidím v tom, že používáš staré tabulky. Už před delší dobou vyšly nové.
Ako často sa menia? Lebo toto je z "Manuálu pro reloading 2013", downloadoval som to 6.4.2013.
Ak je tam preklep v rýchlosti, kto mi zaručí, že podobný nie je aj niekde v navážke???
Ak je tam preklep v rýchlosti, kto mi zaručí, že podobný nie je aj niekde v navážke???
Tak to opravdu nevím, domnívám se, že v prvním letošním manuálu bylo víc chyb, tak jej asi narychlo upravovali.
Například v prvním letošním byly pro 357 Magnum s olověnými střelami 158 grs a s prachem S020 navážky od 5 až do 8,6 grs a v novém jsou pro stejné střely, prach i OAL doporučené navážky od 7,1 do 8,2 grs. Je zcela jisté, že se nejedná o změnu parametrů prachu, protože navážky s plášťovanými střelami zůstaly beze změn.
Například v prvním letošním byly pro 357 Magnum s olověnými střelami 158 grs a s prachem S020 navážky od 5 až do 8,6 grs a v novém jsou pro stejné střely, prach i OAL doporučené navážky od 7,1 do 8,2 grs. Je zcela jisté, že se nejedná o změnu parametrů prachu, protože navážky s plášťovanými střelami zůstaly beze změn.
-
inspiring_bhabha
Zdravym zacinam prebijat 308w poradte mi aky prach,zapalky + nejaku navazku pre 180gr strelu len pre obraz dik
pro lapua scenar 180 grs
44 grs VV 150 zápalky CCI BR2
prachovou navážku doladit dle flinty
44 grs VV 150 zápalky CCI BR2
prachovou navážku doladit dle flinty
Ja Ti zaručujem, že pár chýb som tom manuáli našiel aj v návažkach. Našťastie sa to obišlo bez zranení.Igrlik napísal:Ako často sa menia? Lebo toto je z "Manuálu pro reloading 2013", downloadoval som to 6.4.2013.
Ahojte,mám takú začiatočnícku otázku,naprebíjal som si náboje do zásoby a teraz pravdepodobne niekoľko týždňov až mesiacov nebudem prebíjať,vyberáte na ten čas prach s prachovača?
Prach z prachovače přesypávám do originální nádoby po skončení přebíjení, právník by řekl "bez zbytečného odkladu". Když opominu bezpečnostní hledisko, kvalita prachu se snižuje vlivem vzdušné vlhkosti, světla, teploty nad cca 30°C i stálým přístupem vzduchu.
Zákon schválnosti hovorí, že čo sa môže prevrátiť a rozsypať, odlomiť a spadnúť, spraví tak v okamihu, keď to spôsobí najväčšiu škodu! Takže ja prachovač vyprázdnim po prebíjaní a prach v origo nádobe putuje do zamknutej skrine.
Prach aj náboje odkladám na suché, tmavé a chladné miesto. Samozrejmosťou je vysypanie zostalého prachu späť do originálneho obalu a dokonalé uzatvorenie.
Ďakujem všetkým za odpovede a prach je už odložený v origo nádobe.