Prezbrojenie policie

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_panini

Príspevok od používateľa inspiring_panini »

TomasARN napísal:Tak dnes som sa u nas dopocul, ze to bude Glock, vraj s tym uz vsetci pocitaju
Glock 17 vyhral tender ešte v roku 2001, ale nenašli sa peniaze.
Na druhom mieste skončil Glock 19,
na treťom CZ 75 D compact (ten má česká polícia),
4) CZ 75 BD
5) už neexistujúca slovenská PS 97
6) HK USP standart
7) Sig Sauer SP 2009
8) Walther P99
9) Steyer M9
10) Beretta 92

V tendri bol aj Sig Sauer 226, Jericho 941, CZ G2000 a aj ďalšia slovenská zbraň Kynex Grand K1 (terajšia K100) ale ako vtedy skončili neviem. Pre zaujímavosť, CZ 82 ako pozostatok minulého režimu bol zakúpený na plánované obdobie 3-5 rokov... hold už je to dvadsať...

Osobne by som najviac prijal keby policajti prezbrojili na slovenské K102, ktoré umožňujú strieľať dvojranou - slušný kompromis medzi väčšou palebnou silou, ale zároveň nebezpečenstvom zranenia okolia.
inspiring_wu

Príspevok od používateľa inspiring_wu »

roman napísal:... policajt, co striela 2x rocne a potom chyti Glocka...vidim to na prestrielane kolena pachatelov :)
Roman, to nevieš, že obyčajne máme tú smolu na mieridlá, že vždy, keď mierime na jabĺčko, tak trafíme ohryzok? :wink:

Inak nemám vôbec žiadne ilúzie o tom, ako "spravodlivo" bol tender postavený, toto sa robí v podstate v každom tendri a hoci ide o "veľké peniaze" tak sú tendre o oveľa väčších prachoch, ale o tých sa nepíše... Viem o čom píšem...
volmet
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa volmet »

nie som Glockista ale myslim si ze PZ nema ani inu moznost ako prezbrojit na Glock kedze UOU, PPU, PMJ,... uz Glocky pouzivaju. ostatne je vidiet vztah ku Glocku aj u funkcionarov. pozrite si napriklad fotky z dna policie v Žiline 2009 alebo 2010? Packa s Posluchom sa tam promenadovali s G-ckami (isto ich neskutocne potrebuju) samozrejme ze to zadanie tendra je hnus ale na to sme si podaktori na Slovensku uz akosi zvykli.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

to je ta "slovnska" sku...a logika a cest ... to co je doma je smejd ale co ma sused je super ! (netvrdim ze glok je smejd to by nebol taky pouzivany ale ......)
Ale stve ma 1 vec niekto da ponuku viacmenej nema z toho ani cent ze to robi pre svoju vlast a potom nejaky keket z ministerstva mu napluje do xichtu ze nedal nic do vrecka tak mu seje na jeho "vlastenectvo" tak sa potom neni co divit ze to tu vyzera ne jak v absurdistane ale jak v koko..stane :(

ale ak sa vasa predpoved nepotvrdí berem secky urazky spet :roll:
Naposledy upravil/-a inspiring_boyd v 15 Dec 2010, 10:35, upravené celkom 1 krát.
miro285
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Myslím, že vzhľadom na to, ako sa policajti starali, "starajú" a budú starať o svoje zbrane sa Glockom nič nepokazí..
Používateľov profilový obrázok
boris
expert
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

toto nie je o glocku ale o tom ze ine zbrojovky de facto vobec nedostanu sancu. nakupovat v tendri na sluzobnu zbran aj subkompakty je nezmysel. ta cast zloziek ktora potrebuje subkompakt by mala mat absolutne volnu ruku pri nakupoch. nie je to nahodou tak ze dlhodoby trend vo vyzbrojovani policajnych zborov sa ubera smerom ku kompaktom resp. semikompaktom?
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

presne tak... Gaston s tym dokopy nic nema

toto je hra lokalnych predajcov, vsetci zhruba vieme kto su ti 2-3 hraci na SK trhu, co dokazu zariadit takuto zakazku

a oni presne vedia, co ponuka konkurencia a ako napisat kriteria, ktore ich vyradia. Sucasny zakon o verejnom obstaravani totiz jasne nariaduje, ze jedinym kriteriom vyberu spomedzi platnych ponuk je cena. Takze sa VO robi tak, aby sa vsetky technicke kriteria stanovili ako K.O. , takze ponukany tovar musi splnit napr 10 z 10 poziadavkov a az potom sa vyhodnocuje cena ....
Z 10 ponuk, kludne moze 9 nesplnit vsetky poziadavky a vyhodnocovat sa bude len ta jedna...
friendly_sammet

Príspevok od používateľa friendly_sammet »

Trošku z iného súdka , ale tiež k prezbrojovaniu,

nikdy som sem žiadny príspevok nechcel napísať, keďže nemám dobré skúsenosti s vyjadrovaním svojho názoru ale, toto mi nedalo: neviem ktorí chodíte ráno cez križovatku cez biskupice, ale ja každé ráno a asi pomaly začnem chodiť v nepriestrelnej veste kukám dvaja policajti jeden "riadi" premávku a druhý pri ňom a 58-ma na pleci ..........
čo ak zle vyhodím smerovku......
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

no co tak to urobis 1 a posledny krat :twisted:
sry za OT :evil:

nie som proti 58-me zaujaty ale z tou municiou co maju "fasovanu" nepatri do ulic ...... a njvacsia skoda ze ludia to vedia a kompetentnym to je u RI.I :(
wronski
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa wronski »

hladac007 napísal:Trošku z iného súdka , ale tiež k prezbrojovaniu,

nikdy som sem žiadny príspevok nechcel napísať, keďže nemám dobré skúsenosti s vyjadrovaním svojho názoru ale, toto mi nedalo: neviem ktorí chodíte ráno cez križovatku cez biskupice, ale ja každé ráno a asi pomaly začnem chodiť v nepriestrelnej veste kukám dvaja policajti jeden "riadi" premávku a druhý pri ňom a 58-ma na pleci ..........
čo ak zle vyhodím smerovku......
Neviem ci je to fama alebo pravda,ale niekde som cital o policajtovi,ktory strielal po chodcovi iducom na cervenu na priechode pre chodcov.Pokial sa nejedna o famu,radim ti vyhadzovat smerovku tym spravnym smerom :D
wronski
prispievateľ

Tak predsa to je pravda,podaril sa mi ten clanok najst.Neuveritelne!!!

http://cestovanie.sme.sk/c/1684746/poli ... rvenu.html
telra
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

hm, neviem ale, ked po vas strielaju tak toto:
"Chodca, po ktorom strieľal sa zatiaľ nepodarilo vypátrať."

asi nehrozi, myslim ze by sa prihlasil sam.
Nemam rad konspiracne teorie ale boh vie ako to bolo....
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

ty by si sa siel prihlasit sam, keby po tebe strielal policajt za chodzu na cervenu?
co je na tom konspiracne, ze to videlo podla clanku x svedkov, chlap to dostal do karoserie auta a zrejme nahlasil.
mimochodom, je to 6 rokov stare.
dirty harry
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa dirty harry »

Hm, takže asi policajta postavili mimi službu alebo si vzal dovolenku za to že nemal predpisovo uvizanú kravatu?
Chlapi koľko máte rokov? Trošku nadhľadu a hlavne nestrannosti by tu niekedy nezaškodilo.

Tak asi si to niekto celé vymyslel nie?
wronski
prispievateľ

dirty harry
Si dost komplikovany.Rozumies niekedy aj sam sebe co si tym chcel vlastne povedat?
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"