Argonix napísal:Čo je "dobrý" dôvod? Keď sa preukázateľne môžete považovať za človeka ohrozeného pri víkone svojej práce alebo aj mimo výkonu.
No a s tymto zmyslanim je podla mna problem. Preco by mala mat "ohrozena" osoba pravo na ucinnejsu obranu ako "bezna" osoba, ktora takisto ma iba 1 zivot.
Argonix napísal:hlavne v tedy ak prevážate peniaze alebo iné cenini
Kazdy z nas ma u seba vzdy nejaku hotovost. Su zname pripady, ked niekeho zbili a/alebo pobodali pre smiesne sumu penazi co mal u seba.
Naopak, ak prevazas velke mnozstvo penazi, a niekto si da za ciel tie peniaze od teba zobrat, lebo vie ze ich u seba mas, tak ti pistol za opaskom nepomoze, lebo ta bud hned zastrelia, alebo sa stretnes s takou presilou, ze nic nezmozes. A urcite to bude na mieste kde sa nebude dat moc dobre branit, plus budu s tym ratat ze zbran mas.
Ak si vsak len ides po ulici a niekto si povie ze ta zbije/okradne, tak s tym velmi nerata ze by si mal zbran, takze mas velku takticku vyhodu.
Argonix napísal:Alebo jednoducho máťe iný dôvod obávať sa o svoju bezpečnosť. A skrátka musíte preukázať ryziko. Nie len že máte pocit.
Lenze zakon nijak neustanovuje co je preukazatelne riziko. Podla mna je riziko aj to, ze sa pohybujem po ulici, lebo sa hocikedy moze hocico stat.
Argonix napísal:v dnešnej dobe máme všetci právo obávať sa o svoju bezpečnosť
Ano. A ked pri tom som riadny obcan, ktory neporusil zakon, som bezuhonna a spolahliva osoba, tak by nemal byt dovod na nevydanie ZP sk. A.