Problém s A-čkom, predvolanie na políciu

elegant_yalow

Problém s A-čkom, predvolanie na políciu

Príspevok od používateľa elegant_yalow »

Cavte, mam na Vas otazku. Pred vyse mesiacom som si poziadal o ZP A , policajt ma razne odmietol a povedal ze mi staci B. Nakolko som si stale trval na svojom tak odoslal ziadost na ZP A. Teraz mi prisiel domov list s obsahom : Dostavte sa TAM a TAM .... z dovodu podania vysvetlenia v zmysle § 17 zak.c. / Z.z. : VYJADRENIA SA K PODKLADU PRED VYDANIM ROZHODNUTIA.

Neviete co odomna mozu chciet ???

do odvovodnenia som nepisal ziadne blbosti. Napisal som tam iba o to ze : ziadam o skupinu tu a tu . teda iba o A . V januari som mal 21.

Ma s tym niekto nejake skusenosti ??? Bohuzial ZL nemam .
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

podas vysvetlenie-- na 99% budu chciet aby si im odovodnil potrebu nosit zbran ,ak ziadas sk.A
elegant_yalow

Pokial viete poraďte mi prosím.áno žiadam o ZB skup.A
čo im mám presne povedať
Používateľov profilový obrázok
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Si podnikatel?
Ak ano, tak potom prevazas hotovost, cennosti, dokumety ... .

Si zivnostnik?
Deto!

Si zamestnanec firmy ?
Prines od zamestnavatela potvrdenie ze pracujes s peniazmi a mas hmotnu zodpovednost za napr. auto, pokladnicnu hotovost, laptop ... .

Si student?
Potom len ak mas strach o svoj zivot, vzhladom ze ta uz v minulosti napadli a mas nato samozrejme patricne dokumenty z policie.

Si nezamestnany?
Zabuni na to, automaticky ti zoberu ZP ak sa o tom dozvedia.
Blade
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa Blade »

Michal1: Preco by ti mali zobrat ZP ak si nezamestnany? Nezamestnany clovek nema pravo branit svoj zivot, zdravie a majetok?
elegant_yalow

No tak to si ma moc nepotesil.Som študent, napadnuty preukazatelne som nebol.Ale poznám ľudí ktorí sú tiež študenti a neboli napadnuty a dostali A.
To je v p**i s týmto štátom.Normálny slušný človek sa nemôže ani brániť.hmm. Hlavne že tým zivlom ktorý pachaju trestnú činnosť to dajú
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Tak zasa sa nediv, ak si student, je to IMO velmi diskutabilne, nehovoriac o tom, ze sa iba drzia zakona. Nech si o tom myslis cokolvek, podla aktualneho znenia TY musis zdvovodnit ze ju potrebujes. Ak potrebu nosenia nevies preukazat, mas smolu. U nas nie je zakon postaveny na tvojom chceni, ale PREUKAZANI potreby.

Derek, neni si nahodou z NMnV?
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

lahky offtopic:
Michal1: Kefalin, ako si predstavujete rozdiel medzi podnikatelom a zivnostnikom ?? 8)

ad ziadost: ja som sice ZL prilozil a nic som vysvetlovat nemusel, ale ako student by som argumentoval tym, ze sa vecer potme vraciam od frajerky/ z treningu/ z kostola.... a vzhladom na to ze nemam 2m a 120kg svalov, bojim sa o svoje zdravie a zivot. Bodka
C08R4
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa C08R4 »

Toto je jany priklad toho co som spominal, ze sa sucasny stav v zakone zneuziva PZ v neprospech ziadatela o ZP. Oni nerobia ziadnu extra sluzbu, si bezuhonna a spolahliva osoba? Si. Si zdravotne sposobily? Si. Ako sam Kalinak povedal nosit, alebo drzat zbran je u nas vysada pre slusnych ludi, nie pravo. Kedze doteraz si bezuhonny clovek (A z pohladu zakona cisty a povedzme, ze slusny) podla mna tam nieje o com, je to cista bezdôvodna buzeracia zo strany PZ. Rozhodne neustup a trvaj na Acku, nech ti daju aj pisomne odôvodnenie a potom dalej postupovat, odvolat sa a pod.
Naposledy upravil/-a C08R4 v 24 Sep 2009, 15:19, upravené celkom 1 krát.
lenochod
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Cele "podanie vysvetlenia" je o tom, ze tam prides a policajt ta posle tam kade zvysky potravy vychadzaju. Ja som sa na toto predvolanie pripravoval pomaly jak na samotnu skusku, zhanal som informacie, ktorymi som mohol argumentovat. Nakoniec som si to spisal a aplikoval na svoju situaciu preco chcem A - a siel na predvolanie. No a pomohlo 8)
elegant_yalow

LENOCHOD a vies mi poradit co tam mam presne povedat ???Alebo co si povedal ty ?
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Tazko ti poradi, co presne povedat, ked nevie, co presne sa opytaju. :roll:

Priprav sa a maj jasno v tom, ake su tvoje prava (a povinnosti), ake su ich pravomoci a co hovori zakon 190/2003. A uvidis, co bude.
C08R4
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa C08R4 »

No s tym by tam asi moc nepochodil :lol:
lenochod
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Ako uviedol yarco, je to naozaj tak, ze opytat sa mozu prakticky cokolvek. Ja som na to siel s cistym umyslom vo viere, ze tym sa najdalej dostanem a povedal som len pravdu bez prikras. Tj asi tolko, ze sukromne aj pracovne cestujem sam v noci s nutnostou okamzitych zastavok z dovodu prace(pohotovost na telefone).

Dalej som povedal aj to, ze som uz bol napadnuty, ale TO som nepodal z dovodu, ze bez moznosti ucinnej obrany nemienim, aby sa utocnik dozvedel moje udaje, zvlast, ked sa na to miesto potrebujem este aj vratit. Myslim, ze ked som povedal policajtovi, ze sa to stalo na uplne opacnom konci republiky, pochopil, ze taku "sprostost" som si asi fakt nemohol vymyslet, a ze na tom bude nieco pravdy(to ze sa v tych oblastiach pohybujem sa da aj overit). To, ze so sebou nosim aj majetok som sam pre seba nepovazoval za dovod na udelenie A, ale spomenul som to.

V mojom pripade sa toto predvolanie skladalo jednak z uvedenia patricneho dovodu na ZP a jednak aj z overovania policajtom, ako je na tom moje pravne vedomie. Dokonca som mal chvilu pocit, ze skusa aj ake su moje schopnosti komunikacie. Ako dalsie plus zhodnotil, ze som mal urobene aj psychotesty(sice nie su povinne, ale zdalo sa mi, ze to u neho zavazilo).

Takze treba si dobre premysliet dovod, co povedat a hlavne tam ist s patricnymi pravnymi znalostami. Zakon o zbraniach a znalost NO,KN su uplnou nutnostou, lepsie je vsak hlbsie studium vsetkych suvisiacich zakonov(nielen vediet ale aj chapat).

Som toho nazoru, ze zalezi na tom, aky dojem urobi ziadatel na policajta. Okrem toho treba brat do uvahy aj to, ze este stale je v kompetencii policie si overovat ziadatela aj podla informacii ziskanych od ludi v jeho okoli.

Ako tu uz bolo 100x povedane, co okres, to iny pristup. Ale dobrou pripravou sa urcite nic nemoze pokazit.
Michal1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

C08R4 napísal:
Michal1 napísal:Si nezamestnany?
Zabuni na to, automaticky ti zoberu ZP ak sa o tom dozvedia.
To je somarina.

Skus prist na patricne oddelenie a povedz im ze si drziltelom zbrojneho preukazu skupiny "A" a ze si nezamestnany nebodaj dlhodobo nezamestnany.
Uvidis co sa bude diat.

Nepisal by som to, keby som to nezazil.
Nastastie nie na vlastnej kozi. :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"