V ČR ide armáda meniť samopaly

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

COBRA: To je predsa uplne jednoduche - aj ked SCAR je vo vsetkych podstatnych ohladoch lepsi, dva uplne jednoznacne dovody preco vyhral CZ805 su:

1. CZUB sa podarilo oklamat fyziku, zatial co z hlavni SCARu, Masady, ACRka, HK416ky, G36ky, atd. ma ten naboj 'ucinny dostrel' 500m, jedine z CZ805 ma ten isty naboj ucinny dostrel az 600m !!! Co na tom ze zle jazyky hovoria ze to je uplna blbost (ze papier znesie vsetko, a vraj povodne mal CZ805 mat v papierovych specifikaciach ucinny dostrel 40 kilometrov, ale nechceli nasledne kvoli tomu vyradovat hufnice...)

2. Na CZ805 mozes nasadit BODAK !!! Vsetky sucasne asymetricke vojnove konflikty sa totizto vyhravaju pri zteci na bodaky... uuurrrraaaaaaaaaaaa... Sice ho tam namontovali hore nohami, ale Zbrojovka to jasne zdovodnila ze najvacsie potencialne ohrozenie vraj v sucasnoti predstavuju protinozci z Australie... A spravili to dokonca tak univerzalne, ze tam mozes upevnit aj utocny noz, kuchynsky noz, rybicku, alebo svajciarsky nozik s vysuvnym srobovakom, co znamena uzasnu variabilitu a verzatilitu (CZ805 v tomto pripade funguje ako predlzenie a je mozne srobovat skrutky z vyse metrovej vzdialenosti :!:

Este nejake otazky? :wink:

Gunslinger
Jack
moderátor
Registered for: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Ljuk, navečer môžem kuk. Nesľubujem, ale ak to nájdem, skúsim ti to posunúť. V princípe tam išlo o to, že HK popisuje, ako prebiehajú podobné tendre v civilizovanejších krajinách, potom ako prebiehal v ČR. No a nakoniec vysvetľujú, prečo majú pocit, že oni ani ďalší výrobcovia, okrem domáceho, nedostali férovú šancu.
:idea:
Turbiak, viem, že to nie si ty, kto mieša hrušky s jablkami, ale nenechaj sa zmiasť. Táto debata pôvodne začala ako diskusia o tom, či je nutné plošne prezbrojiť AČR (perspektívne aj OS SR), rad radom posťahovať z obehu flintu, ktorá možno dosiahla kritický bod morálnej, nie však technickej zastaralosti. Málokto pochybuje o tom, že jednotky, ktoré sa zúčastňujú bojových operácií alebo plnia nebojové úlohy v rámci medzinárodných operácií, si zaslúžia modernú výzbroj a výstroj. Ale plošné prezbrojenie? Zvlášť v čase hospodárskej krízy to zaváňa v prvom rade obrovským kšeftom a vidinou poriadnej "ryže" pre pár zainteresovaných.
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Jack : Mas pravdu bolo to uplne mimo temy a jasne ze suhlasim, ze plosna zmena je uplne zbytocna,,,ale to ze nasi vojaci v afgane maju 58 holu bez nicoho a za vlastne peniaze si ju musia tuningovat to uz je do placu
AK47
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa AK47 »

TURBIAK napísal:AK47: Trepes... AR15 sa zlozito rozobera ? Remington ACR si videl ? kokos sami odbornik na utocne pusky tu je :lol: posledny krat to napisem, ak by bola dobra 58 na dnesnu dobu tak sa o nu vsetci biju a vyrabaju kopie, ale ako vidime nikto nechce vz58 ani za 30 € kus napriek TOP stavu novej zbrane, este taka uvaha .. radsej by ste brali do boja vz.58 ako AR 15 system z acogom ??
mazzi: vz. 58 2,91 kg prazdna, 3,59kg nabita vs. M4 2,7 kg prazda , 3,1kg nabita + ak chces 0,3- 0,4 kg Trijicon ACOG 4x32 aky chces , tak neviem ci ja mam zly zdroj informacii alebo ty
Neviem z ktorej časti môjho príspevku vyplýva že išlo práve o AR 15 system z acogom keď ho porovnávaš so vz. 58 a už vôbec neviem akými úvahami si sa dostal v súvislosti s mojim príspevkom až k Remingtonu AČR. Hlavne že máš na základe toho jasno v tom, že trepem. :roll:
Naposledy upravil/-a AK47 v 03 Feb 2011, 15:09, upravené celkom 1 krát.
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Gunslinger: Myslim, ze zaujimave budu najme otazky, ktore budu klast vojaci v zahranicnych misiach, napr: ISAF :lol:. Ked ta zbran sekala uz na strelnici, tak to bude este urcite zabava :).

Ale naozaj by ma zaujimali porovnavacie testy tej CZ-805 vs FN SCAR, co sa tyka spolahlivosti. Napriklad vo vode, blate, piesku neexistuju nejake videa na nete? Lebo to co dokaze SCAR, dokaze aj Remington/Bushmaster ACR, dokonca existuje aj konverzia na 7.62x39 Pôvodne som si chcel kupit ACR/HK416(MR223) civilnu verziu, ale Pan Lipsiak s Harmanom zhatali moje plany :?.

CZ-805:
http://www.youtube.com/watch?v=Akw6ij3k ... re=related
Gunslinger
moderátor

COBRA: Mhm, ti dvaja pani narusili aj moje plany (cakal som na SCAR v 6.8 SPC...)

Z agentury JPP som pocul ze vraj CZ805 zo skutocne seriovej vyroby zatial vlastne ani neexistuje, vsetko to doteraz boli len viac ci menej dotiahnute prototypy (vratane tych co sa pouzili na testovanie), cize nejakeho skutocne objektivneho porovnania odniekial zo zahranicia sa asi tak skoro nedockame.

Tu je ale tiez celkom fundovany nazor (na M4 vs. CZ805):
http://www.militaria.cz/cz/clanky/zbran ... m-1m-.html

Ohladne spolahlivosti suhlasim s tym ze aj relativne 'nespolahliva' M4ka (v tom ich teste 4krat viac zavad nez SCAR) ich mala na 600,000 ran sice AZ 882, stale to je ale len cca 1 zavada na 700 vystrelov / 23 zasobnikov (SCAR ma cca jednu zavadu na 3000 ran / 100 zasobnikov, pricom CZ805 malo zavad daleko viac ale zdovodnene to bolo 'uzivatelskymi chybami...' :roll: :lol:

Z toho logicky vyplyva ze 'zavadovost' je v pripade tychto utocnych pusiek dost zbytocna tema, navyse CZ805 ma x daleko vacsich problemov (od ergonomie, ovladacich prvkov, spuste, cez zle rozlozene tazisko a nestastne vyriesenu sklopku az po zasobniky...)

Najhorsie je ze zivoty tych co tu novu utocnu pusku vybrali na nej nikdy zavisiet nebudu (pravdepodobne z nej ani nikdy nestrielali a strielat ani nebudu), a ako bolo spomenute odnesu si to chalani na misiach...

Gunslinger

P.S.: K tomu marketingovemu videu sa viaze par zabavnych prihod (teda az na jedneho chudaka co mal fakt smolu), ale to sa na verejne forum moc nehodi... :roll: :lol:
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Guns, hodis sem takuto kosticku a cakas ze nam to bude stacit?!?! :twisted:
Gunslinger
moderátor

agger: Hahhahaha, sorry ale fakt nemozem takto verejne, ale pripomen mi to az sa niekedy stretneme osobne (a aj to len po 6tej kofole... :lol:

Gunslinger
TURBIAK
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

AK47: a s cim si to porovnaval ??
AK47
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa AK47 »

To si sa mal spýtať na začiatku, teraz je to už jedno keď si vyniesol súd. :wink:
TURBIAK
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

tema je o 58cke takze tak:) no co je horsie ako 58 ? cinske kopie asi :lol:
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Na 58 a jej strelive je len to zle, ze si ju nemozeme kupit po 24E a naboje po 0.01E :lol:
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Na 58me je zla akurat ta pôvodna sklopka, ta je fakt na nic, este sa aj uvolnuje, ostatne je individualne, cize podla mna AK sposob vkladania zasobnika do zbrane (viem si predstavit, ze to moze byt v krizovej situacii a strese problem), ovladacie prvky a uchytenie popruhu na stranu iba pre pravaka, inak jej nieje co vytknut.
Laci
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Laci »

TURBIAK napísal: Laci : ak ma podla teba alebo svajciarov .223 horsiu balistiku ako 7,62 x39 tak niekto z nas musi brat hodne tvrde drogy :lol:
........
prepáč, neporovnával som balistiku 223 a 7,62x39, v tom článku som jednoducho dočítal že balistika 223 nebola vhodná na ich prostredie, a zaviedli niečo "svalnatejšie".
Tuším je to už aj tak príliš predýchané, mám taký pocit že všetci ktorý vyskúšali viac toho, uprednostňujú modernejšie zbrane.
Pravdepodobne máte pravdu, toto nie je výber auta, ale o zbraň, kde už ide o život, takže nostalgické spomienky a domienky treba nahradiť rozumom.
:P
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

peterson napísal:Duso: ja som mal na mysli skutočnosť, že vysoko priebojný náboj do Sa vz.58 nazvali menej výkonný. Pritom každý vie, že je reč o vojenskom strelive, ktoré výkon má. Nebola reč o tých slabších, ktoré sa predávali v civilnom sektore
Pro zbraně používající zkrácené (méně výkonné) puškové náboje se používá označení útočná puška.
vz. 43 je naboj menej vykonny ako puskovy naboj z ktoreho bol odvodeny a to skratenim nabojnice. Iba to chcel autor povedat a nie ze ma maly vykon.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"