Prezbrojenie policie

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
medonos
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa medonos »

Čo sa týka glocku tak nikto v PZ tak velká časť nie je zvyknutá na spúšť glocku a tí umelci čo mali problém trafiť v SA terč ho glockom netrafia vobec.
Používateľov profilový obrázok
maros15
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

A co je na tej spusti take strasidelne?Keby im dali revolvery,tak si budu akoze ustrelovat palce na nohach?
Ked,niekto strielat vie,trafi z hocicoho,ked nevie,nepomoze mu ani najlepsia zbran na svete :wink:
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

aby som dal príspevok k téme:

Konečný výber novej zbrane je aj tak mimo ministra, nakolko to má na starosti príslušný útvar PPZ a MV SR. Na základe ich odporúčania minister podpíše obstarávanie nových zbraní.

Je to hlavne o subjektívnych postojoch "kompetentných" , nakoľko užší výber výrobcov zbraní včetne GP splňa požiadavky služobnej zbrane.

Sila Glocku neni len v jeho medzinárodnom renomé- je to hlavne o osobnej "náklonnosti" kompetentných k firme, ktorá bude tie Glocky rezortu dodávať.

Vaše úvahy o úrovni policajnej zručnosti v strelbe, či počet strelieb s volbou novej zbrane nemá nič spoločné.

Nemožte spolu hádzať do jedného vreca ľahostajných policajtov, ktorí sa absolútne nevenujú strelbe dokopy s väčšinou, ktorým záleží na úrovni ich streleckej zručnosti.

Nejdem provokovať, ale si dovolím povedať, že poniektorí z tohto fora by pohoreli so svojími Glockmi na hociktorej streleckej súťaži OR PZ v konkurencií s CZ 82. Mám na mysli, že u PZ je plno super strelcov, ktorí dosahujú špičkové výsledky s pukálom vz.82
TAK TU NEZOSMIEŠŇUJTE všetkých policajtov čo sa týka zručnosti.
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Hlasim sa prvy,najdi tych supermanov nech mi niekto glocka poziačia hor sa na test.Len aby to nebol Majo Vysny :twisted: Je jasne ze nie kazdeho to zaujima strelba ako taka,ale co poznam chalanov aj s PPU,PMJ a spol,priemerny strelec s naseho webforum cupu ho vybucha :wink: Opatrne s vyjadreniami na webforistov :!: :lol:
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Balistik: písal som "poniektorí" z tohto fora :wink:

totiž na súťaže okresných riaditelstiev chodia chalani, ktorí strielajú prinajmenšom tak často ako aktívny strelci-foristi tuto
BALISTIK
moderátor

Jasne :lol: len mali by to niektory policajti brat važnejsie,v lete na akcii co boli u nas videli aj chlapi s fora co pani... dokazovali :roll: Dali sme im aj ponuku na zakladnu manipulaciu zo zbranou ale vykaslali sa na to.Hrdost ze oni su niečo im to asi nedovoluje,omluvam sa za OT.
3500korun
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 3500korun »

BALISTIK napísal: Dali sme im aj ponuku na zakladnu manipulaciu zo zbranou ale vykaslali sa na to.Hrdost ze oni su niečo im to asi nedovoluje,omluvam sa za OT.
Dávate takéto ponuky aj verejnosti? :) Ja by som prijal...
BALISTIK
moderátor

Ano kto prejavy zaujem.Problem je vtom ze ludia si myslia ze ich chce niekto poučať :roll: Našich clenov učime dobrovolne a nie vzdy je chut sa učit.Ale viac v SS.
inspiring_buck

Príspevok od používateľa inspiring_buck »

Ako tak čítam tak stále nerozumiem tomu prečo niektorí z Vás stále hania a dehonestuhjú policajtov a to práve pre zbrane a možné blížiace sa prezbrojenie. Policajta vo výkone služby si nesmiete mýliť so športovým strelcom to je alfa a omega . K tomu glocku, jednoduchšiu zbraň na obsluhu a manipuláciu s ňou a aj samotnú streľbu som nevidel ideál pre PZ tak neviem prečo každý hovorí a píše, že by ju policajti nezvládli.
Nehovorím, že som aj ja nejaký naj strelec ale čo treba tak trafím či na strelnici alebo v službe. Podľa mňa takí, ktorí majú akú takú skúsenosť so zbraňami, hovorím o pištoli, by im namal robiť žiaden problém sa s novou zbraňou zblížiť a naučiť sa ju v plnej miere ovládať a manipulovať s ňou.
rado74
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

ono tu sa nehadzu policajti co vedia a maju zaujem do jedneho vreca s tymi co maju v pi.. a zbran nosia len ako modny doplnok uniformy.
Kazdodennym nosenim sa ziadny policajt so zbranou nezblizi na to treba ist na strelnicu a makat na sebe. Pripadne mat aj kvalitneho instruktora strelby ako maju policajti napr. u nas v LM, ale ked nie je zaujem ani samnajlepsi instruktor nic nezmoze.
A k tym Glockom pravda je, ze pre zaciatocnika akych je v radoch policie vela je to tazko zvladnutelna zbran a sam som to mal XY krat moznost vidiet na vlastne oci na strelnici.
Uz to tu niekto aj pisal s original spustou min. pol metra pod terc ja som videl aj meter pred terc. A pri planovanych strelbach par krat do roka po zasobniku ak policajt netrenuje za svoje vo svojom volnom case tu zbran nema sancu zvladnut.
Ked aj clovek vie strielat je velky rozdiel zbran a zbran viem o com hovorim zopar som ich uz pomenil a mnohi na tomto fore tiez. A najhorsie je prave prejst z celokovovej na plastak.
omega51
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa omega51 »

Videl si začínajúceho kamionistu, aby si požičal z firmy kamión a cez víkend jazdil za vlastné prachy a zdokonaľoval sa?
Chyba pri PZ je v systéme, streľby 5-6 krát do roka po 20 nábojov. Keď budú strieľať každý týždeň 2 krát po 50-100 nábojov a trénovať rôzne situácie, tak ju do roka každý zvládne úplne v pohode. Opakujem zvládne, nehovorím že bude lepší ako niektorí z fóra. Mimochodom bývalí policajti ako Ernest N., Robo N. by vytreli aj slávnych fóristov (treba sa spýtať Kuracinu).
inspiring_buck

rado74 : Čiastočne s tebou súhlasím v tom, že by nezaškodilo aby sa policajti so zbraňou pomaznali a zastrieľali si aj mimo predpísaných strelieb na strelnici ale to my neovplyvníme. Nemyslím si však , že ako tvrdíš keď prejdeš z celokovovej zbrane na plast, že je problém ju zvládnuť. To zasa hovorím ja z vlastnej skúsenosti. Alebo tí, ktorých si ty videl strieľať boli ozaj drevení. Aj mne už prešlo rukami pár zbraní samozrejme ani o jednej nemôžem povedať, že by boli jedna ako druhá zhodné v správaní sa pri streľbe alebo v chode spúšte ale pár rán a dobrý brífing všetko aspoň z časti uvedú na správnu mieru.
rado74
častý prispievateľ

Omega 51 sorry ale asi pracujes v statnej sprave kde je vsetko za statne prachy vies kolko ludi co maka v sukromnych firmach si musi doplnat odbornost za vlastne prachy aby si udrzali zamestnanie ! A to sa bavime o inych prachoch za skoly alebo odborne kurzy. Takze myslim ze daka ta stovecka nabojov mesacne za radovo 18,- ecok by nikoho z policajtov nezabila ani ked maju rodinu, tym skor maju zodpovednost za to aby sa k tej rodine vratili po sluzbe v poriadku a kedze im plnohodnotny vycvik nevie zabezpecit stat je snad logicke ze sa snazim v ramci moznosti makat na sebe za vlastne. Ruku na srdce kolki z nas nechaju viac penazi za vecer v krcme ako by stalo tych 100 nabojov mesacne

:D

klingocop ano boli to drevaci zaciatocnici ale takych je vela aj policajtov v ulici /bez urazky/ ved prave o to ide ze 20 nabojov na strelbach je hovno tak niekde to treba dotrenovat ked system nepusti
Naposledy upravil/-a rado74 v 19 Dec 2010, 19:17, upravené celkom 1 krát.
inspiring_buck

rado74 napísal:Omega 51 sorry ale asi pracujes v statnej sprave kde je vsetko za statne prachy vies kolko ludi co maka v sukromnych firmach si musi doplnat odbornost za vlastne prachy aby si udrzali zamestnanie ! A to sa bavime o inych prachoch za skoly alebo odborne kurzy. Takze myslim ze daka ta stovecka nabojov mesacne za radovo 18,- ecok by nikoho z policajtov nezabila ani ked maju rodinu, tym skor maju zodpovednost za to aby sa k tej rodine vratili po sluzbe v poriadku a kedze im plnohodnotny vycvik nevie zabezpecit stat je snad logicke ze sa snazim v ramci moznosti makat na sebe za vlastne. Ruku na srdce kolki z nas nechaju viac penazi za vecer v krcme ako by stalo tych 100 nabojov mesacne

:D
Prepáč ale s týmto nesúhlasím nakoľko mnoho policajtov vrátane mňa si muselo za vlastné peniaze dokúpiť alebo prikúpiť nejakú tú vlastnú výstroj a výzbroj. Nebudem tu písať konkrétne veci ale aspoň spomeniem púzdra, taktické vesty, teleskopy a iné, ktoré sú v PZ podpultový artikel. a to nehovorím o rôznych kancelárskych pomôckach a tď.
rado74
častý prispievateľ

tak potom patris medzi tych co pristupuju k svojmu povolaniu zodpovedne klobuk dole ved o tom sa bavime
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"