tak oni strielat vedia(ako nebudem posudzovat) ale niesu ziadni spickovy strelci a ani nebudu.....inak na to je predsa clenenie policie nie ?
obvodak nieje zasahovkar a zasohovkar neni kriminalista .......... naco bude obvodak strielat jak boh ked nebude poznat paragrafi ? i ked zas netvrdim ze ich nejako extra ovladaju
kazdy by mal vediet to kam je zaclenen a podla toho klast naroky ......
moj osobny nazor.
BTW Väčšina chalanov nejde k polícii aby vedeli dobre strieľať a myslím, že to nie je nosná úloha PZ. To že sa to naučia je vedľajší produkt a taktiež si myslím, že väčšinu policajtov streľba ani tak nebaví ako nás diskutujúcich.
z mojich skúseností je 90% činností príslušníka PZ konkrétne OO zanedbaných od sebaobrany, cez streľbu, povinné športové a kondičné cvičenia, väčšina školení k zákonom je formálnych, školenia k interným predpisom (ktorých je denne vygrcnutýh nadriadeními od funkcie 1 až po funciu 25 ktorá stojí priamo nad výkonným policajtom) sú len formálne podpisované bez preštudovania a mesačné hodnotenie je prežitkom, kde sa organizuje grupen sex funkcií s výkonnými. Ako som povedal 90% podstatných vecí je zanedbávaných a 10% (pokuty a štatistika) sú top hodnotiace kritérium.
Preto si myslím, že prezbrojenie PZ bude viac o tlakoch ako o potrebách.
Stale sa nadava na tu vz.82, este som ju v ruke nemal tak neviem aka je. Ale co je na nej take zle? Vsak vo vseobecnosti zbrane nestarnu, tesia sa velkej oblube mnoho desatroci. Co je na vz.82 tak velmi zle?
Je to kvoli pouzivanemu kalibru? A ak hej naozaj je az taky slaby? Akoto ze teda v minulosti postacoval?
v stručnosti sa CZ82 dá charakterizovať ako zastaralá zbraň v konkurencií so zbranami ozbrojenych pachatelov.
Rovnako už nesplna súčasne požiadavky na účinnu služobnú zbraň pre potreby policajtov v terene.
CZ 82 je dobrá na krátko proti osobe, avšak je s nou problem prestrelit gumu na idúcom aute. Rovnako strelivo MFS vz.82 má nebezpečné vlastnosti ako napr.odraz od tvrdšej prekážky(slabo sa deformuje)
Strelivo 9mm Luger má lepšie vlastnosti a samozrejme aj zbrane, ktoré ho používajú.
Je skrátka čas prezbrojiť.
CZvz82 pre civila plne postačuje ako zbran na sebaobranu. I ked je trochu ťažka, nato aká je malá.
Toto je moj nazor na CZ 82
Pistol CZ82 je pri beznej udrzbe a normalnom pouzivani dostatocne presna,spolahliva a ucinna zbran. V dnesnej dobe svojimi rozmermi skor spada do kategorie sebeobrannych zbrani. Raz 9mm Makarov je co sa tyka ucinnosti niekde medzi 9Br a 9Luger,na sebeobranu v pohode staci,pre sluzobne ucely je asi vhodnejsi vzhladom na celosvetove trendy 9Luger. Nove zbrane policajtom treba,ale nie tak koli nejakemu zastaralemu modelu ci neucinnej razi,ale koli tomu ze nesetrnnym zaobchadzanim je vacsina pistoli v zlom stave. Ked uz sa teda budu menit zbrane,tak nech sa kupia pistole v razi 9Luger v plnej velkosti,lebo cenovy rozdiel tam velmi velky neni. Keby sa ale urobil repas sucastnych pistoli,myslim ze by pre bezny vykon sluzby boli dostacujuce.
Co sa tyka prestrelovania pneumatik,9mm vz.82 spolahlivo prestreli aj pneu iduceho vozidla,len je ju treba trafit.
Ked mam moznost vyberu,asi by som siahol po inej zbrani,ale keby som si vyberat nemohol,siel by som kludne do boja aj s CZ82.
V strelevkej revue sa robil na toto test.
Aby sa ten mytus raz a navzdy vyvratil, co sa im aj podarilo.
Pneu , tusim z favorita, bola bez problemov prestrelena a dokonca ju roztocoli na vyvazovacke, aby simulovali jazdu a aj vtedy ju doakali prestrelit.
TomasARN napísal:Musim nesuhlasit. Chalani skusali prestrelit pneumatiku, ktora bola polozena a prestrelilo ju az na treti krat. Prve dve gulky sa odrazili
Tomuto neverim. Vyskusaj si to sam na strelnici a potom poreferuj. S velkou pravdepodobnostou hraniciacou s istotou zistis, ze chalani kecali.
Plne sa stotoznujem s MRBLUE. Problem nie je v zbrani ale v strelive a mizernej starostlivosti o nu.