Prezbrojenie PZ SR

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_buck

Príspevok od používateľa inspiring_buck »

Minulý týždeň bol na OR PZ v RS Lipšic a neoficiálne sa opýtal o aké zbrane by mali policajti vo výkone záujem. Vyjadrenie policajtov 100% GLOCK !
Používateľov profilový obrázok
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

100percent z prítomných opýtaných alebo všetkých zaradených?

Takéto konštatovania sú trochu daleko od objektivity :wink:
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

ak sa pýtal dvoch a dvaja mu povedali Mlok, tak je to objektívne... nevŕtal by som v tom
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Roman: presne ako píšeš. A o tom to je :cry:
inspiring_buck

v zasadačke bolo asi 60 policajtov a po otázke, zborovo odznelo Glock.
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

dufam ze ked budu nove nakupy sluzobnych aut tak sa bude tiez pytat a vyhovie zborovej odpovedi "Porschatko"
Naposledy upravil/-a telra v 10 Apr 2011, 09:53, upravené celkom 1 krát.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

By ma veľmi zaujímalo, koľko tých policajtov "hlasovalo" podľa vlastných skúseností s G aj K100 (alebo aspoň jednou z nich), a nie len na základe nafúknutej legendy okolo G.

edit: telra - :lol: :lol: :lol:
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

tango:
nikto nespochybnuje kvality Glocku.
Co ludom vsak vadi je:
Pripadne nastavenie tendra tak aby vyhral Glock automaticky, pricom:
-kvalitativne Glock IMHO nie je az tak pred GP aby to ospravedlnile predpokladany cenovy rozdiel
-Kym nemam problem sGlockom pre specialne jednotky policie, tak pre pochodzkarov zbran bez manualnej poistky naozaj u mna nevzbudzujedobry pocit, pretoze priznajme si: Kolko policajtov je takych pre ktorych je strelba a jeje treing otrava a zbytocnost?

Skratka ak sa nastavia kvalitativne podmienky, spravi sa transparentne vyberove konanie a cena bude normalna (nie necakajm ze Glock pojde dole na uroven GP, len by som bol rad aby to nebolo este drahsie ako v maloobchode) a vyhra Glock, OK.
inspiring_buck

berserker napísal:By ma veľmi zaujímalo, koľko tých policajtov "hlasovalo" podľa vlastných skúseností s G aj K100 (alebo aspoň jednou z nich), a nie len na základe nafúknutej legendy okolo G.

edit: telra - :lol: :lol: :lol:
Väčšina z tých policajtov má práve vo svojej držbe Glocky a sú s nimi spokojný vrátane mňa.
tycho28
častý prispievateľ
Registered for: 17 years

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 19 Nov 2013, 20:22, upravené celkom 1 krát.
inspiring_tharp

Príspevok od používateľa inspiring_tharp »

tango,
Tam by záležalo aké mám skúsenosti s konkrétnymi značkami, takže neviem ti presne povedať ako by som odpovedal. Ale keby som bol policajt a spýtali by sa ma čo chcem, s mojimi terajšími vedomosťami by som volil GP alebo HS. Nevlastním GP, Glock ani HS, ale strieľal som zo všetkých a aj niečo o nich prečítal. Glock mi skrátka nesedí, ale to je moja osobná preferencia, takže keby sa ma niekto opýtal, riadil by som sa tým.

klingocop,
Veľmi veľa ľudí ma Glock, veď to je jedna z najrozšírenejších zbraní u nás a možno aj vo svete. Rozšírenosti pridáva aj dobrá cena pre príslušníkov OZ SR. Sú to dobré zbrane tak je s nimi veľké percento majiteľov spokojné, ale dovolím si povedať, že minimálne rovnaké percento majiteľov GP a HS je spokojné so svojimi zbraňami, len je tých zbraní menej. Vravel si, že 100% policajtov v zasadačke povedalo Glock, ale nemajú ho všetci, len väčšina. Je dosť možné (to ale budeš asi vedieť lepšie ty), že časť ľudí čo Glock nemá ho vybrala kvôli legende okolo neho.

Čo sa týka nafúknutej legendy. Glock je dobrá zbraň, mne osobne moc nesedí, ale aj tak bol istý čas favorit pre moju ďalšiu zbraň práve G26. V plnej miere uznávam kvality tejto značky. Ale zdá sa mi, že legenda okolo nej je väčšia ako reálna kvalita zbrane. Proste nie je až taká dobrá ako sa o nej hovorí. Je to len môj názor a samozrejme akceptujem aj názory druhích. ;)
dirty harry
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa dirty harry »

Ja skôr akceptujem legendu Glock ako legendu GP, ako sa z nej za posledných pár rokov na Slovensku robí.
Pred ôsmimi rokmi sa tento produkt začal potichu priamo od výrobcu na Slovensku predávať a je naívne dúfať že dnes vyhrá tender na takúto zákazku.
Osobne považujem za viac ako úspech predaj GP za morom.
A neobstojí ani tvrdenie že sa tým pomôže slovenskej ekonomike.... :D
To je skôr hlúpy ako pádny argument.

Ale osobne proti GP nič nemám, snažím sa byť len triezvy.
igoros
moderátor
Registered for: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

Netreba zabudat, ze Glock nebol ziadna legenda, ked vyhral tender na prezbrojnie rakuskej armady. Bola to firma, ktoru nikto poriadne nepoznal ako vyrobcu zbrani

Firma bola založená v roku 1963 v meste Deutsch-Wagram pri Viedni. Pôvodne vyrábala plastové záclonové tyče a zásuvky, v 70. rokoch začala pre armádu dodávať guľometné nábojové pásy, cvičné granáty, zákopové lopatky a poľné nože.
Začiatkom roku 1980 Gaston Glock zareagoval na armádnu požiadavku na novú krátku palnú zbraň. Napriek tomu, že nemal skúsenosti s vývojom palných zbraní, podarilo sa mu v apríli 1981 patentovať svoje riešenia a v máji 1982 poslal prvú vzorku rakúskej armáde. Tá pištoľ (Glock 17) prijala a následne sa Glocky rozšírili po celom svete.

Keby neboli Rakusaci lokal patrioti, dnes Glock neexistuje
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

igoros napísal:Keby neboli Rakusaci lokal patrioti, dnes Glock neexistuje
to je ta vec co podaktorym slovakom jednznacne chyba a myslia si je to zbytocna vec .....
:evil:
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Igoros, podpisujem a len doplnim ze "glock legenda" je tvorena najma systemom snehovej gule tj ked jednemu sa paci tak ten nazor posunie dalej atd. Najma ak jedine co bezni policajti v sluzbe videli su CZty a glocky u zasahovkarov. Preco asi opytani policajti zborovo neodpovedali sig alebo hk? Na rovnakom principe "opicka vidi, opicka robi" nakupil urad na ochranu ustavnych cinitelov sigy, bo sikrit servis tym chrani amerikanskeho ober-bacu...

Keby bola mimo CZ ina zbrojovka etablovana na slovenskom trhu pred 20 rokmi, tak ma rovnake postavenie ako glock teraz. Dufam ze z tej uzkoprsosti raz slovensky narod "vyrastie".
Naposledy upravil/-a agger v 11 Apr 2011, 18:21, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"