Prezbrojenie PZ SR
zrazu v roku 2010 má niekto na vnútre potrebu vyzbrojiť úradníkov krpatou zbraňou, ktorá bude aj tak zamknutá v skrini.
Tým úradníkom nech kludne zakúpia "bonsai" Glock26, aspon firma Glock nebude môcť namietať, že v r.2001 vyhrali dodávku zbraní a dodali ich málo.
Pre potreby uniformovanej Polície slúžia aj tak verzie ful size alebo compact- a toto kritérium splňajú všetky prihlásené firmy.
Dúfam a verím, že ak dopadne obstarávanie zbraní "podivne"- využijú niektoré neúspešné firmy opravné právne prostriedky a napadnú výsledok.
---------------------
V Česku pred 10rokmi nakúpili zbrane domáceho výrobcu a pochopil to každý normálny človek i politik.
Neviem, prečo by u nás mal neustále valcovať milionový lobing silných
Tým úradníkom nech kludne zakúpia "bonsai" Glock26, aspon firma Glock nebude môcť namietať, že v r.2001 vyhrali dodávku zbraní a dodali ich málo.
Pre potreby uniformovanej Polície slúžia aj tak verzie ful size alebo compact- a toto kritérium splňajú všetky prihlásené firmy.
Dúfam a verím, že ak dopadne obstarávanie zbraní "podivne"- využijú niektoré neúspešné firmy opravné právne prostriedky a napadnú výsledok.
---------------------
V Česku pred 10rokmi nakúpili zbrane domáceho výrobcu a pochopil to každý normálny človek i politik.
Neviem, prečo by u nás mal neustále valcovať milionový lobing silných
-
inspiring_boyd
peterson napísal: V Česku pred 10rokmi nakúpili zbrane domáceho výrobcu a pochopil to každý normálny človek i politik.
hmmmm takych je na slovensku jak safranu ak vobec su ...
nech hovory kto chce co chce aj keby kacena "nevyhrala" ten poondiaty tender ... nevidim dovod preco by ju nasa policia nemala mat je to spolahliva zbran ........ nevidel som ziadny test kedy by zlyhala "funkcne" castejsie ako ina zbran.
ale paci sa mi ako si pani vo vlade seju do huby ....... vid link hore
Testy sú jedna vec a osobné skúsenosti druhá , určite to bude plasťák . Ja počítam G 17-19 , K-100, ČZ 75 DUTY . Podľa mňa len európa.
K 100 si kúpil kolega - fúkla mu a nábojnice aj s dnom zásobníku mu skoro odrazili zásobníky .../ do tejto udalosti to bola moja pistol č.1
/
Glock mám je ok jednoduchý všetkožrút ale spúšť je hračkárska porovnal by som ju zo synovou čínou na guličky
aj keď je vymenená stojina spúšte a vyleštená ako zrkadlo.
Duty nemám dlho ale teraz v extrémnych mrazoch som ju prevetral a je super bol síce trochu nepravidelný chod spúšte ale už som to urobil je presná a žerie všetko bez zádržky aj pri extrémnych mrazoch . Ja by som bral pre PZ Duty a pre špecializované útvary čo si vyberú ako doteraz.
K 100 si kúpil kolega - fúkla mu a nábojnice aj s dnom zásobníku mu skoro odrazili zásobníky .../ do tejto udalosti to bola moja pistol č.1
Glock mám je ok jednoduchý všetkožrút ale spúšť je hračkárska porovnal by som ju zo synovou čínou na guličky
Duty nemám dlho ale teraz v extrémnych mrazoch som ju prevetral a je super bol síce trochu nepravidelný chod spúšte ale už som to urobil je presná a žerie všetko bez zádržky aj pri extrémnych mrazoch . Ja by som bral pre PZ Duty a pre špecializované útvary čo si vyberú ako doteraz.
-
inspiring_boyd
-
inspiring_buck
Ja by som sa k tomu vyjadril asi takto mám G 17 3 gen. som nad mieru spokojný vo všetkých smeroch známy má K 100 strieľal som z nej neraz a streľba z nej bola príjemná a ja si myslím na vysokej úrovni / výborná zbraň/. Avšak zamýšľam sa nad tým, že naše MV , by chcelo prezbrojiť PZ už z veľkej časti v roku 2011 čo je niekoľko tisíc zbraní tak je otázka čo K100 vie zvýšiť výrobu zbraní na takú úroveň aby v tomto smere vyhovela požiadavke. Na inom vlákne sme už o tomto debatovali, kde sme uvádzali, že K 100 môže zvýšiť výrobu mesačne pre políciu o 500 ks zbraní. Nie je to málo keď PZ chce 24.000 pištolí ?.
Ja ako príslušník PZ by som do služby volil buď Glock alebo K100.
Držím K100 ako domácemu výrobcovi vo vyhlásení verejného obstarávania na kúpu zbraní palce, nakoľko som bojovník proti kríze a myslím si, že treba v prvom rade podporiť ekonomiku na Slovensku.
Ja ako príslušník PZ by som do služby volil buď Glock alebo K100.
Držím K100 ako domácemu výrobcovi vo vyhlásení verejného obstarávania na kúpu zbraní palce, nakoľko som bojovník proti kríze a myslím si, že treba v prvom rade podporiť ekonomiku na Slovensku.
z toho vychádza iná otázka, bude mať ministerstvo dosť peňazí aby zaplatilo 24000 pištolí v roku 2011? Ktorémukoľvek výrobcoviklingocop napísal:Avšak zamýšľam sa nad tým, že naše MV , by chcelo prezbrojiť PZ už z veľkej časti v roku 2011 čo je niekoľko tisíc zbraní tak je otázka čo K100 vie zvýšiť výrobu zbraní na takú úroveň aby v tomto smere vyhovela požiadavke. Na inom vlákne sme už o tomto debatovali, kde sme uvádzali, že K 100 môže zvýšiť výrobu mesačne pre políciu o 500 ks zbraní. Nie je to málo keď PZ chce 24.000 pištolí ?.
-
inspiring_buck
Keď chcú prezbrojovať tak asi majú a tá sume za akú chcú kúpiť zbrane je už známa a je zahrnutá v rozpočte. Potom už záleží len na dohode MV a dodávateľovi zbraní aké uzatvoria podmienky pri nákupe a dodávke zbraní.
ďalej však len toľko, že v roku 2011 by sa mala prezbrojiť len časť polície a to v priamom výkone služby , kde bude treba zhruba 10.000 pištolí a zbytok v roku 2012 čo sú policajti v nepriamom výkone služby a skladové rezervy.
Tak neviem môj názor !
ďalej však len toľko, že v roku 2011 by sa mala prezbrojiť len časť polície a to v priamom výkone služby , kde bude treba zhruba 10.000 pištolí a zbytok v roku 2012 čo sú policajti v nepriamom výkone služby a skladové rezervy.
Tak neviem môj názor !
Kto chce už dávno má zbraň akú chce ale mudrci zrušili nedávno povolenie nosiť vlastnú zbraň do služby bolo to síce obmedzené iba na 9luger ale bol to pokrok veľa ľudí si nakúpilo zbrane a ešte viac si chcelo ... len čo ja pamatám tak už 2 dekády sa prezbrojuje
A teraz aj tých ľudí čo k tomu pristupujú zodpovedne odzbrojili , a nie všetky zložky možu strašiť z 58-čkou a im ostali pukačky vz.82 .