Miesto držania zbrane pri skupine A

Používateľov profilový obrázok
Bauer
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Bauer »

Ja si za svoje držanie zbrane doma riešim zákonne aj súkromnou logikou. Mám doma maloleté dieťa a nezaopatrenú manželku. Mám doma dva trezory. Ten ľavý s čiernym ciferníkom je muničný a ten pravý obsahuje 3 zbrane kat.B. Dve seriózne bez nábojov a bez zásobníkov (zásobníky sú v muničnom trezore) a jednu plne nabitú, dokonca s nábojom v nábojovej komore. Táto jedna je zároveň aj mojou zbraňou, ktorú v danom období aj nosím na ZP sk. A . Teda keď som mimo bytu, zostávajú doma dve seriózne oddelené zbrane, uložené podľa zákona. Keď som doma tak do zbraňového trezora "odkladám" tú zbraň, ktorú som mal cez deň na boku.

Môj súkromný záver:

1. Keď nie som doma, tak mám doma dve zbrane kat. B správne uložené podľa zákona, kontrola zo strany PZ nie je možná, manželka nevie kódy od trezorov, buď by museli príslušníci PZ vŕtať alebo počkať na mňa.

2. Plne nabitá zbraň kat B. keď som doma je môj spôsob jej nosenia keď som doma (napr. keď spím)

PS: áno je uložená s nábojom v nábojovej komore, konštrukcia zraní, ktoré sú na mňa evidované to umožňuje s vypustení úderníkového mechanizmu a keďže nosím IN, tak sa mi nezdá bezpečné tri-štyri krát denne doma vybíjať a nabíjať. Nenašiel som doma bezpečný uhol a pobehuje mi po byte spomenuté dieťa aj jedna žienka domáca a tak obmedzujem riziko tým, že manipulujem so zbraňou doma, čo najmenej.
Prílohy
dva trezory.jpg
matus69
častý prispievateľ
Registered for: 14 years

Príspevok od používateľa matus69 »

aka manzelka je nezaopatrena?
Bauer
častý prispievateľ

Moja manželka je teraz bez príjmu a poberá len rodičovský príspevok 189€.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

Bauer napísal: nosím IN, tak sa mi nezdá bezpečné tri-štyri krát denne doma vybíjať a nabíjať. Nenašiel som doma bezpečný uhol a pobehuje mi po byte spomenuté dieťa aj jedna žienka domáca a tak obmedzujem riziko tým, že manipulujem so zbraňou doma, čo najmenej.
ty ma vzdy dostanes :lol: :lol:
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Bauer: vidím, že si sa rýchlo oklepal. Divíš sa, že si terčom posmeškov, keď tu osviežuješ fórum popisom svojich rodinných pomerov (nezaopatrená žena) a opisom stavu zbraní?

Na otázku v téme stačilo tak nejak stručne odpovedať. Vždy, ked niečo začneš vysvetľovať- uletíš niekam do exotična :wink:
71Jany71
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 71Jany71 »

:lol: :lol: :lol:
Čakal som, kto z vás dvoch prvý zareaguje.... Mišo vyhral si.. :lol: :lol:
Bauer
častý prispievateľ

Peterson : To ty si ma úspešne vrátil do hry tým, že si si na mňa spomenul. Potom čo Jack úspešne s Panzerom nastolil prímerie, som tu prispieval na jeho radu, čo najmenej. Ale vytočilo ma, že si sem dotiahol komentáre z iných internetových diskusíí za účelom posmeškov pre užívateľov WF.

Ďalej to, že som sa tu vyspovedal o domácich pomeroch, nie je dôvod na posmešky, dúfal som v konštruktívnu kritiku prípadne postrehy, čo som prehliadol a mohol by som doma vylepšiť. Trochu irónie, metafor, perzonifikácií a bájok (o tom "Hovne na lúke", čo som kedysi písal) je jednoducho môj štýl písania. Dokonca slovné spojenie "nezaopatrená manželka" nie je literárny pojem ale výraz z daňového priznania fyzických osôb. To exotično, je jednoducho moja forma čierneho humoru a netrvám na to, aby sadol každému.

Dovoľujem si pripomenúť z pravidiel WF pravidlo číslo 5.) Každý má svoj názor a má na neho plné právo. Preto rešpektujte názory druhých. Nie vždy s vami bude každý súhlasiť, prípadne vy s ním, to však ešte neznamená, že oponent je blbec.
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa arminius »

Bauer napísal:
pobehuje mi po byte spomenuté dieťa aj jedna žienka domáca a tak obmedzujem riziko tým, že manipulujem so zbraňou doma, čo najmenej.
Realizácia - odreagovanie sa mimo " nebezpečnej zóny "...???

Obrázok
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

nie vzdy, ale obcas...

BTW pises : "mam dva trezory" , gratulujem , mas ich dobre schovane , lebo na fotke si ukazal dve plechove skrinky
Bauer
častý prispievateľ

Už to tu bolo písané, na faktúre z Metra mám napísané trezor a na záručnom liste tiež, takže to podľa Mesiho rád považujem za trezor. :?
Mesi napísal:blockom, kde je napisane Trezor namiesto Skrina na zbrane :D
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

OK kludne to povazuj aj za hadronovy urychlovac z Metra

kua keby som neslubil, ze si budem kusat do jazyka...
vanto
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa vanto »

Vidim, ze je to nekonecna tema toto :) Budme vsak radi, ze PZ staci na blocku slovo trezor :)
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

roman, sa ti cudujem
co do toho furt vrtas
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Bauer napísal: To ty si ma úspešne vrátil do hry tým, že si si na mňa spomenul. Ale vytočilo ma, že si sem dotiahol komentáre z iných internetových diskusíí za účelom posmeškov pre užívateľov WF.
[/b]
Úprimne ma mrzí to "vrátenie" do hry. Ale tvoj príspevok k problematike drog v tej diskusií na fcb by naštartoval aj mrtveho. Bol totiž na hranici schvaľovania trestného činu distribúcie drog, šírenia toxikománie a podpory zločineckej skupiny.

Keď som sa nad tým zamyslel, tak som si povedal, že opäť potrebuješ "verejnú kontrolu" v podobe uverejnenia tvojej perly ducha. Snáď si dáš v budúcnosti lepší pozor, čo zase dáš na web.
Myslím , že som ti vcelku dostatočne objasnil veci okolo drog a verím, že si viac v obraze.

A znovu ti pripomínam jednu vec: -nebol som to ja, kto našiel na webe(POKEC.sk) tvoje "exotické fotogalerie" a profily. Ak si spomínaš, napísal som ti môj názor k tomu. Bol si to hlavne ty, čo si si poštval proti sebe x prispievateľov.
Bauer
častý prispievateľ

Tvoj prezentovaný názor na drogy v BA, čo si napísal sa mi javí fakt rozumný a pravdepodobne aj reálny. Nedokážem to posúdiť. Ja sám s drogami prichádzam minimálne do kontaktu a nemám v nich skoro žiaden rozhľad. Len robím nejaké obchodné záležitosti s občianskymi združeniami (OZ PRIMA a ODYSEUS v BA, OZ STORM v TT a OZ POMOCNA RUKA v KE). Ja netvrdím, že všetci títo streetworkeri čo jazdia s pikapom po SR majú presné informácie zo scény, nemám si to ako overiť. Prezentovaný názor je len od jednej slečny, čo chodí meniť konzumentom použité striekačky a rozdávať pouličným prostitútkam kondómy za peniaze EU aby rakúšania zostali zdraví. Je to len názor kategórie "jedna pani povedala", čo počula od konzumenta drog a povedala mne.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"