TomasARN napísal:
Dost, co si na zimu musia kupovat za vlastne teplu uniformu, topanky a podobne. Body, co na to dostavaju vobec nestacia. Novoprijaty, ktory pride do prace pred zimou nema ziadne body a musi si vsetko kupit, co cini aj 500E a zarobi ledva 600.
J
Tak toto sa mi tiež nejako nezdá. S týmto som sa nikdy nestretol. Skôr som mal bodov toľko, že mi ostali do civilu.
Ale inak fajn myšlienka. Kúpiť do výstrojáku zbrane a ak má policajt dosť bodov môže si kúpiť za ne aj zbraň. To by som mal doma aj tri.
Mne sa to zda, priatelka mala presne tento problem a musela si brat body od niekoho ineho. Prisla do zboru cez zimu, dostala par bodov, co nestacilo ani na topanky. Keby tie body si nepozicala, tak musi vsetko za vlastne, ale aj tak dost doplacala
To chceš povedať, že keď v dnešnej dobe nastúpiš do PZ tak nedostaneš kompletnú (výstroj) uniformu zimné a letné doplnky? AK je to tak tak aj to išlo k hajzlu.
Nieco dostala, ale nie vsetko, co potrebovala. Na tie ostatne veci dostala par smiesnych bodov, ktore by stacili hadam len na snurky do topanok.
Takze to pekne upada a to este nehovorim o zasobe skladu v BA. Bud tam maju rozmer S alebo XXL. Niekolko krat som nieco poreboval a nikdy to nemali
To som sa pobavil.
Myslí, že aj tak je väčšina vecí na objednávku. To je potom fakt problém niečo kúpiť a keď sa k tomu pridá nedostatok bodov tak je to vybavené. Ale to je OT.
tomasarn: ako som napisal, ver tomu, ze keby od toho zavisel moj zivot, tak by som si mile rad do prace za vlastne nakupil vsetko na co by som mal.
ja nepracujem s predstavou, ze takto by to malo vyzerat, alebo ze to je takto dobre, ale pracujem s realnym stavom, ze veci, ktore potrebujem jednoducho nemam a bud si ich kupim, alebo sa mi to moze vypomstit. tak si ich radsej kupim.
mas pravdu, neviem ako prebieha cely proces a ci su tam nejake prispevky, to tu nadhodil butvin. tema o sukromnej-sluzobnej zbrani tu tusim je a pise sa v nej, ze to v dnesnej dobe nie je problem. to ze robi bez priciny sef obstrukcie je smutne.
luke, ja som si kupil G19 do sluzby, namiesto 82 ale nemozem ju nosit, lebo niekto nepodpisuje povolenia. Keby som ju nosil, tak dostanem trest vo forme zrazok z platu. Cize by som ju mal mat v skrini alebo doma. Coi ju tam aj mam radsej pisat nebudem:).
Tym narazam nato, ze to nie je take jednoduche, ze kupim a mam a kazdopadne by sa mal o to postarat zamestnavatel. Nie aby sme si my kupili. To uz potom mozem chodit do sluzby aj na vlastnom aute alebo za vlastne tankovat do sluzobneho
policajne odbory robia co? Lebo teraz ma laicka verejnsot predstavu, ze policajti su ozbrojeni ostepmi, tak ak by prebehla sprava, ze policajti si sami kupuju nove zbrane, ale nemozu ich koli adminstrativnej hluposti pouzivat, tak myslim ze by sa niekde mohli lady pohnut
z odborov som toť nedávno vystúpil. Už mnoho rokov sú to len papierové bábky, ktoré špičky PZ nerešpektujú.
Každý rok sa podpisuje kolektívna zmluva- ale je to len formalita.
Za moje pôsobenie v PZ si nepamätám prípad, kedy by odbory s tou ich právnou pomocou niekoho vytiahli zo sračiek, či ho ochránili pred zvôlou nadriadených.
Ale to čo viem, je, že z výplaty každého člena odborov im ide malinké percento ( okolo 5eur). Príslušní odboroví funkcionári si udelujú pravidelne odmeny, ktovie z čoho atd.
Nebudem tu rozoberat odbory- téme je o inom
Od 01.12.2010 Lipšic zrušil možnosť používania súkromných zbraní, ktoré aj tak väčšina okresných riaditelov nechcela povolit. Ja len dúfam, že tento krok ministra predchádza skorému prezbrojeniu uniformovanej Polície.
Totiž narýchlo realizované zrušenie Kaliňákovho nariadenia nemá inú logiku. Policajný zbor tlačí bota niekde inde- ako v používaní súkr.zbraní.
Finančné rozpočty krajov sú na nule, škrtí sa -kde sa dá.
Po novom roku si ani nechcem predstaviť, aké novinky sa budú diať. PZ sa zmieta vo víre zmien ,odvolávania a osobných sporov. Obávam sa, že PZ ešte nebol tak rozbitý ako v súčasnosti.
Začínam veriť tomu, že obraz koalície kopíruje aj obraz PZ.
peterson napísal:z odborov som toť nedávno vystúpil. Už mnoho rokov sú to len papierové bábky, ktoré špičky PZ nerešpektujú.
Každý rok sa podpisuje kolektívna zmluva- ale je to len formalita.
Za moje pôsobenie v PZ si nepamätám prípad, kedy by odbory s tou ich právnou pomocou niekoho vytiahli zo sračiek, či ho ochránili pred zvôlou nadriadených.
Ale to čo viem, je, že z výplaty každého člena odborov im ide malinké percento ( okolo 5eur). Príslušní odboroví funkcionári si udelujú pravidelne odmeny, ktovie z čoho atd.
Nebudem tu rozoberat odbory- téme je o inom
Od 01.12.2010 Lipšic zrušil možnosť používania súkromných zbraní, ktoré aj tak väčšina okresných riaditelov nechcela povolit. Ja len dúfam, že tento krok ministra predchádza skorému prezbrojeniu uniformovanej Polície.
Totiž narýchlo realizované zrušenie Kaliňákovho nariadenia nemá inú logiku. Policajný zbor tlačí bota niekde inde- ako v používaní súkr.zbraní.
Finančné rozpočty krajov sú na nule, škrtí sa -kde sa dá.
Po novom roku si ani nechcem predstaviť, aké novinky sa budú diať. PZ sa zmieta vo víre zmien ,odvolávania a osobných sporov. Obávam sa, že PZ ešte nebol tak rozbitý ako v súčasnosti.
Začínam veriť tomu, že obraz koalície kopíruje aj obraz PZ.
Kde si to zobral, že od 1.12. 2010 sa nebudú do služby používať a nosiť vlastné zbrane. Zatiaľ som o ničom nepočul, že by to Lipšic zrušil. V našom okrese za súkromné zbrane do služby nosia. Riaditeľ to bez problémov schválil / férový chlap /
klingocop napísal:
Kde si to zobral, že od 1.12. 2010 sa nebudú do služby používať a nosiť vlastné zbrane. Zatiaľ som o ničom nepočul, že by to Lipšic zrušil.
budem citovat sam seba z ineho fora:
boris napísal:... minister zrusil celu cast predpisu tykajucu sa sukromnych zbrani...