Strážnik si za svoju smrť môže sám, tvrdí bankový lupič.

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

ricinr napísal:Vzhľadom na súčasnú dobu sa mi javí tento trest celkom dostatočný. Len mi nie je jasné či bola sadzba tak vysoká kvôli tomu že ho zabil alebo kvôli útoku na €.
to ricinr

Vyzerá to skôr na úhrnný trest a na asperačku pri dvoch skutkoch lúpeže, z toho jeden v treťom odseku - spôsobenie smrti nej osoby.
wronski
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa wronski »

ricinr napísal:Vzhľadom na súčasnú dobu sa mi javí tento trest celkom dostatočný. Len mi nie je jasné či bola sadzba tak vysoká kvôli tomu že ho zabil alebo kvôli útoku na €.
Trest tohto vagabunda a kriminalnika nepovazujem za dostatocny a vyjadrenie lutosti z jeho strany povazujem za ucelove.Cynika bez empatie,ktory dokaze chladnokrvne zabit by mali z lochu odvazat nohami dopredu,je to absolutne nepotrebny clovek pre tuto spolocnost.
Kapo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

wronski napísal:........Cynika bez empatie,ktory dokaze chladnokrvne zabit by mali z lochu odvazat nohami dopredu,je to absolutne nepotrebny clovek pre tuto spolocnost.
A nie si týmto názorom na tom istom stupni cyničnosti? :wink:
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

18 rokov je slušná odmena. Život usmrteného to už nevráti, ale páchateľ bude izolovaný hodne dlhú dobu
ricinr
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Aby som to uviedol na pravú mieru. Osobne trest nepovažujem za dostatočný, ale sa mi vzhľadom na to aké sa v súčasnosti tresty udeľujú sa javí top.
V dnešnom stave justície som prekvapený vôbec, že sa niekto zmohol nad 10r.
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

Tr.por. nepustí nižšie. Chalan musel mať taktiež slušný register trestov
Bauer
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa Bauer »

Len aby ho po polovici odsedeného trestu nepustili domov za slušné chovanie alebo aby uvoľnil v preplnenej veznici miesto ďalšiemu asociálovi.
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Bauer, polovica je to pri prečine. Pri zločine je to možné po odpykaní aspoň 2/3 trestu.
:wink:
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

jj 2/3 ale medzitym sa moze z maximalneho stupna presunut do minimalneho stupna strazenia ..... v extremnom pripade aj na otvorene oddelenie
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Nomed

Ak bude sekať dobrotu, tak výkon trestu určite dokončí v minimálnom stupni stráženia. Je tam síce miernejší režim, ale stále je v base. A ak by aj išiel von na PP-čko po tých dvoch tretinách, vyjde ako 49 ročný.

Nepoznám síce právnu kvalifikáciu, ale ak bol uznaný vinným z lúpeže podľa § 188 ods. 3 Tr. zák, tak tam je sadzba 10-15 rokov. A to už je v zmysle § 11 ods. 3 Tr. zák. obzvlášť závažný zločin. A pri tom môže byť prepustený až po 3/4 trestu (§ 67 ods. 1 Tr. zák.). Čiže v takom prípade bude v base najmenej 13 a pol roka.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"