Zbranova amnestia II.

R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

ako to je, všetky odovzdané zbrane idú na expertízu do KEU v Blave alebo sa skúmanie robí aj v Košiciach ?
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

teraz nechcem trepat,ale /ked pamatas moju amnesty/ sef KEU spominal aj KEU KE
Andrejoff
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa Andrejoff »

Zdravim pani, za kolko vam, alebo znamim vratili zbran z amnestie ? Mne na policii povedali ze este od novembra minuleho roku sa im nevratili zbrane.. a ja uz chcem strielat :D
Používateľov profilový obrázok
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

2 či 3 mesiace, už si presne nepamätám.
eager_shockley

Príspevok od používateľa eager_shockley »

Mne sa vratili zbrane presne do mesiaca a to boli dokonca medzi tym sviatky.Velka spokojnost.
Andrejoff
občasný prispievateľ

no to ste ma trochu potesili.. snad to teda bude rychlejsie nez mi tvrdili!
Andrejoff
občasný prispievateľ

Zdravim pani, pisem znova lebo sa este od 24.5. nic neudialo.. neviete niekdo co je z amnestiou, ci maju toho tak vela alebo .. ? Ked som sa telefonicky pytal tak povedali ze mi daju vedet kedy to bude, lenze uz to je vyse pol roka a nic. Maju na to v expertiznom ustave nejaku lehotu dokedy to musia spravit ?
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

To ma prekvapuje - moje dva kusky boli doma tusim uz za 2-3 mesiace.
A to boli oba v 'delikatnom' stave a chlapci z KEU sa na nich urcite namakali, než ich sprevadzkovali. Za co im spatne dakujem :wink:
Andrejoff
občasný prispievateľ

No a to ja ta mam zbran ako novu a stale nic!
2weird2die
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa 2weird2die »

Bratislava 3. januára (TASR) - Polícia predpokladá, že potrvá ešte asi rok, kým sa expertíznemu skúmaniu podrobia všetky zbrane, ktoré občania odovzdali v rámci 2. kola takzvanej zbraňovej amnestie. Podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Denisy Baloghovej bolo do konca roka 2010 z celkovo 4848 dožiadaní na zbrane a strelivo spracovaných približne 50 percent.

"Pri skúmaní zbraní sa zatiaľ nepotvrdilo, že s nejakou bol spáchaný dosiaľ neobjasnený trestný čin," povedala Baloghová. Potvrdila, že niekoľko desiatok odovzdaných zbraní spadalo do kategórie zakázaných, ako napríklad samočinné zbrane – útočné pušky, samopaly, guľomety, podomácky upravené či vyrobené zbrane a zbrane s odstráneným výrobným číslom.

Počas druhého kola zbraňovej amnestie občania odovzdali spolu 4414 zbraní. Ku koncu júla minulého roku Kriminalistický a expertízny ústav PZ spracoval približne 40 percent z celkového počtu dožiadaní na zbrane a strelivo.

Najviac zbraní počas druhého kola amnestie občania odovzdali v Banskobystrickom kraji (849). Zbraňová amnestia priniesla aj množstvo raritných kúskov a vzácností, v Košiciach jeden občan odovzdal ruskú protitankovú pušku z obdobia 2. svetovej vojny. V Trenčíne sa zase objavila zbraň, ktorá vyzerala ako vychádzková palica.

Prvá zbraňová amnestia trvala 12 mesiacov v rokoch 2005 a 2006. Občania vtedy odovzdali 3490 kusov zbraní.
friendly_pare

Príspevok od používateľa friendly_pare »

ak teraz, mimo amnestie donesiem na policiu zbran, vezmu mi ju a uz ju neuvidim?, alebo ju mozno tiez zlegalizovat? /ide o teoreticku ulohu napr. kupil som chalupu a na povale sa nieco najde,..../
di za odpoved :?:
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Nechcem ťa strašiť, ale byť tebou, dám si veľký pozor na to, čo poviem príslušníkom, aby mi nenaparili nedovolené ozbrojovanie. O nejakom zlegalizovaní nemôže byť mimo amnestie ani reč.
:shock:
Ak sa náhodou mýlim a niekto má iné informácie, prosím, opravte ma.
mazzi
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa mazzi »

A ako je to z dedením? Dajme tomu, že by som po dedkovi našiel na povale zbraň a nestihol som amnestiu...
agger
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Zalezi ci bola v legalnej drzbe. Ak ano, je sucastou dedicskeho konania, a ak nie tak je to v pierdoli.
Kapo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Treba čakať na ďalšiu amnestiu. Určite ešte nejaké budú, keďže sú také uspešné v odzbrojovaní obyvatelstva...
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"